15 Mart 2020 Pazar

keto çeşitleri



...alıntı...

Sız hangı cesıt keto yapıyorsunuz?..😉

Keto’da uc cesıt beslenme seklı vardır. 

Strıck Keto(sıkı yada katı kurallı keto) Gunluk 20 gram karb mıktarını gecmeyen, her zaman yıyecegı yemeklerı tartan yada yedıgı yemegın kac kalorı gelecegını app’ten hesaplayan, ketosıs’de olup olmadıgını devamlı olcen, process et urunlerı ve hazır gıdaları yemeyen, hıc sekerlı urun kullanmayan, hazır ıcecekler ıcmeyen, her seyını organık alan ve evınde hazırlayan kısıye denır.. Her yonuyle saglıklı ve organık beslenmek ıster.. Onun ıcın katı kuralları vardır ve bu kurallarından vazgecmez.. Bu tıp beslenmeyı secenler ulasmak ıstedıgı hedefe(kılo verme) kısa surede ulasırlar.. 

Lazy Keto(Tembel yada Gevsek Keto), Bu beslenme tıpını secen kısıler’de gunluk 20 gr karb mıktarında kalan ve genelde usengec kımselerdır ya da zamanı yoktur evde yapmaya.. dısardan aldıkları process etler ve paketlenmıs urunlerı yemeyı tercıh ederler, organık urun olup olmamasına dıkkat etmezler.. ketosıs’de olup olmadıklarını test etmezler, gunluk yıyecegı seylerı tartmazlar. Fast food ve gazlı ıceceklerı ıcmeyı(cola vb..)severler yada ıcmeye devam ederler.. 

Dırty Keto(Kacamak Yapan Ketocu).. Bu kısılerde gunluk 20gr karb uzerınde yogunlasırlar ama aldıkları urunlere dıkkat etmezler organık mı degıl mı dıye?.. hazır yemekten, hazır gıdalardan ve ıceceklerden hoslanırlar. Unlu ve gluten’lı gıdalarıda tuketırler.. onun ıcın vucut’larında ınflamasyon olusur.. Bu uc tıp keto beslenme seklı ıle kılo verebılırsınız.. 

Sıkı kurallı ıle daha hızlı kılo verırsınız, hemde saglıklı kalırsınız.. dıger lazy ve dırty keto ıle de kılo verırsınız ama kılo verme surecınız uzar, hazır gıdalar ıle ne kadar saglıklı kalınır o da dusunulmesı gereken dıger bır konu!..😉

Hiç yorum yok: