28 Mart 2015 Cumartesi

Diyet & Ayın Evreleri-3

alıntı >>>

Ay taktikleri ile yaşamınızı kolaylaştırın


Kişisel bakımdan beslenmeye, aşk ilişkilerinden sağlık sorunlarına kadar her konuda Ay'ın etkisi var


Diyet yapıyor ama kilo veremiyorsunuz... Saçınızı kestirdiniz, yakışmadı... İş hayatında girişimde bulundunuz, sonuç hiç de iç açıcı olmadı... Aşk hayatınız da yolunda gitmiyor... Huzursuz ve mutsuzsunuz... Tüm bunların sebebinin Ay olduğunu öğrenmenizin zamanı geldi. Ay taktikleri ile daha hareketli, başarılı, verimli, bereketli bir hayata sahip olabilirsiniz. Astrolog ve Ay Taktikleri Uzmanı Yurda Hal’a kulak verin...
Dünyanın uydusu Ay, varoluş ile beraber bize hem ışık hem pek çok kadim bilgide yol gösterici olmuştur. Astroloji bilimi uzmanlarının “Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde de o olur” demesi boşuna değil. Uzmanlara göre ruh halimizin, enerjimizin, bedensel ve zihinsel etkileşimimizin, özellikle Ay ile ciddi oranda bağlantısı var. Yeniay ve dolunay zamanında etkilenmeniz, kendinizi farklı hissetmeniz tesadüf değil. Bu etkileşimi isteklerinize göre kullanmak ister misiniz?
Ayın gökyüzündeki hareketine ve aşamalarına göre uygulanan taktikler, bize önemli tüyolar veriyor. Olmasını istediklerinizi yeni ay (hilal) zamanına, arınmak ve kurtulmak istediklerinizi ise dolunay zamanının kadim bilgeliğine denk getirin. Aslında siz takip etmeseniz bile zaten öyle oluyor, çünkü kainatın muhteşem ahengi bu şekilde dengelenmiş. Ama siz şimdi bilerek ve bilinçli yaptıkça bunun tadına varacak, hayatınızı planlayarak kolaylaştıracaksınız. Astroloji uzmanı, yogaeğitmeni ve ‘Ay Taktikleri’ kitabının yazarı Yurda Hal ile sizin için röportaj yaptık, tüm merak edilenlerin cevaplarını ilk ağızdan öğrendik.
Ay taktikleri nedir?
Bu taktikler, insanların ilk zaman ölçerlerinden biri olan Ay takvimine dayanıyor. Yüzyıllar boyu dünyanın her yerinde tarım, bahçecilik, gündelik işler ve günlük hayatı düzenlemek için Ay takvimi kullanıldı. Ay, yaklaşık 29.5 günde bir Güneş ile burçlar kuşağında aynı pozisyona gelir ve yeni ay gerçekleşir. Böylece yeni bir dönem başlar. Ay bu turunda büyür, tamamlanır, küçülür ve yok olur.
Tüm bu değişimi gerçekleştirirken bir yandan da her burçta yaklaşık 2,5 gün kalır. Burçlar, Ay taktiklerine göre Ay’ın enerjisinin hangi alanda ortaya çıkacağını gösterir. Ben özellikle OrtaAvrupa’da kullanılan Ay Takvimi’ni aldım, astroloji bilgimle harmanladım, geliştirdim. Zaman içinde ay taktiklerinin büyük faydasını gördüm, daha fazla insana ulaştırmak için seminerler verdim.
Ay’ın kaç görsel pozisyonu var?
Aslında her gün pozisyonu değişiyor. Ancak ‘Ay Taktikleri’nde kullandığım 4 temel hali var: Yeni Ay, büyüyen Ay, dolunay ve küçülen Ay. Yeni ay zamanı Ay’ı göremeyiz, karanlıktır. Büyüyen Ay ise yeni Ay ile dolunay arasındaki durumdur, günden güne büyür. Dolunay döneminde yusyuvarlak, parlak bir görünüm alır. Küçülme evresinde günden güne küçülen Ay’ın ışığı azalır.
Yeni Ay ve dolunay bizi nasıl etkiliyor?
Tüm doğa Ay’dan etkilenir. Mesela med cezir... Denizlerin gel-git olayında Ay’ın çekim gücü devrededir. Yeni Ay sürecinde hem biz hem doğa nekahat döneminden çıkar, yeni sürece ön hazırlık yaparız. Bu dönemde kendimizi fiziksel olarak fazla yormamalı, yeni fikirlere yer vermeliyiz. Tıpkı toprak altında bekleyen tohumun sessizce büyümeye hazırlandığı dönem gibi, biz de fikir ve karar tohumlarımızı ekmeliyiz. Yeni Ay’dan 14,5 gün sonra gerçekleşen dolunay ise, gücün ve enerjinin birikip tepe noktasına ulaştığı zamanı anlatır. Bedensel ve ruhsal gücümüzü, kuvvetimizi kullanma süreci başlar.
Ay’ın büyüme veya küçülme anındaki pozisyonları da bizi etkiliyor mu?
Hem de çok! Büyüyen ay süreci, enerjinin depolandığı dönemdir. Ay’ın büyümesi genişlemeyi temsil eder. Bu süreçten bedenimiz de nasibini alır. Besin depolamaya yönelik çalışan vücut yağlanmaya başlar. Küçülen ay süreci ise tam tersidir. Bedenimiz hareketlenir, daha canlı ve hareketli oluruz. Fikirlerimizi gerçekleştirecek ortamlara gireriz. Bedenimiz de enerjiyi tüketmek isteyeceği için kilo vermek ve hareketli olmak adına en iyi dönemdir.
Ay’ın hangi hallerinde neler yapılmalı, neler yapılmamalı?
Kitabımın konusu da bu. Bahçede ekip biçmekten tutun da sağlıklı yaşamaya kadar her alana uygun zamanlamayı içeriyor ‘Ay Taktikleri’ adlı kitabım. Yaptığımız işleri organize etmek, bedensel enerjimizi doğru kullanmak, gündelik hayatımızı daha akıcı ve verimli hale getirmek Ay’ı dikkate alınca daha kolay oluyor. Hani işlerimizin rast gitmesini isteriz ya, bu sayede doğru enerjirüzgarını arkamıza alıp yol alıyoruz.
Ay taktiklerine uygun bir beslenme düzeni bile mevcut. Örneğin rejime veya spora başlamak için dolunaydan sonrası ideal. Koşuşturmalı ve yorucu işlerimizi de dolunaydan sonraki 14 günlük dönemde daha kolay hallederiz.
Burçlara etkisi
Burcunuzu kapsayan zaman aralığı Ay’ın o burçta olduğunu gösterir. Sözgelimi burcunuz olan Aslan’ın tarih aralığı 23 Temmuz-22 Ağustos. Bu da demektir ki Ay, bu dönem boyunca Aslan burcunda. Bu hesaptan yola çıkarak yaşamımızı hem kolaylaştırmak, hem renklendirmek, hem de daha etkili kılmak için ‘Ay Taktikleri’nden yararlanabiliriz.

BESLENME: 
  • Ay; ateş elementi burçlarındayken (Koç, Aslan, Yay) protein ve meyve-sebze ağırlıklı beslenin. 

  • Ay; toprak elementi burçlarındayken (Boğa, Başak, Oğlak) mineral bakımından zengin gıdalara ve kök bitkilere ağırlık verin. 

  • Ay; hava elementindeyken (İkizler, Terazi, Kova) karnabahar, brokoli gibi çiçek bitkilerden vazgeçmeyin.

  • Ay; su elementindeyken (Akrep, Balık ve Yengeç)ıspanak gibi yaprak bitkileri yiyin, karbonhidrat ağırlıklı beslenin.



daha fazlası için...>>> alıntı >>> tık tık >>>

Hiç yorum yok: