O bir "Slow Juicer" değil ama yine de harika ❤️
Hurom marka "Slow Juicer" öneriliyor, bıçağı metal değil ve bu sebzelerin sıkıldıktan sonra da bir süre tazeliğini korumasında önemli bir faktör.
* * *
Bu sabah da güne #yeşil başladım. Mutluyum, kendimi çok zinde hissediyorum.
Hatta şimdi; uzun, upuzun bir zaman sonra sadece yürüyüş için dışarıya çıkıyorum.
Dün çarşıdaydım işlerim sebebiyle ve 7000 adım atmışım. Bugün 10.000 yaparım artık ✌
* * *
Spor zamanı.
Bulunduğum yerde, yürünebilecek harika bir sahilden başka, evimin arkasında da yıllardır böyle bir park var ve ben buraya bugün itibariyle ikinci (!) kez gidip; 1 saat yürüyüş ve ardından aletlerle 25 dakika çalıştım.
Mutluluğun, sabah kahvaltısından başka, sporla da kesin bir ilgisi olmalı :)))))))))
* * *
Spor sonrası protein için badem sütü yapmak istedim.
Aklıma sonradan geldiği için de ancak sabahtan ıslattım.
Kabuklarını falan soymadan, ıslattığım suyu döküp, temiz 1'e 3 suyla blendrda bızzzt...
Süzdüm, içine 1 hurma ve yine bztttt...
Enfes !
Süzdüğüm badem parçalarının yarısı da, kinoalı kısırın içine gitti.
not: internetteki badem sütü tariflerinde, bademlerin geceden ıslatılması, ıslatılan suyun dökülerek temiz suyla blendrda çekilmesi şeklinde bir bilgi vardı. fakat @feraykosekaya (>tık>) tüm enzimler suya geçtiği için, ıslattığı suyla blend ettiğini söyledi... mantıklı.
* * *
Bugün günlerden "bitkisel protein veya nişastalı sebzeler" günü ve ben tercihimi kinoa olarak yaptım.
1'e 3 suyla haşladığım kinoa; 1. öğün olarak kısır oldu ve paketlenip işe geldi, 13.30 gibi yendi.
2. Öğünde ise; kinoa, haşlanmış enginar, bol dereotu, zeytinyağı, limon ve baharatlarla tatlanmış salata vardı.
17.30 yemek işi bitti.
#bitkiselproteingünü
#nişastagünü
#dönüşümlübeslenmemodeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder