Yağ kontrollü diyet yaptığım dönemden bir tarif... Yağ kullanımında sorun yoksa, içine kırılmış ceviz ekleyin ve "avcı böreği" lezzetiyle nasıl benzeştiğini görün :)
#karnabahar #yumurta #
- 1 soğanı (büyüklüğünü kullanacağınız karnabahara göre ayarlayın) az su ile yumuşayana kadar ve sonrasinda da hafif karamelize olana kadar HİÇ YAĞSIZ döndürün.
- Yiyeceğiniz kadar karnabaharı rondoda çekin, bulgur bulgur olsun.
- Bu bulgurumsu karnabaharı soğana ilave edip, gerekiyorsa birkaç damla daha su ilavesiyle az döndürün (bu aşamada ceviz ekleyebilirsiniz). Dikkat; karnabaharlar pişmeyecek, ısınsın yeter!
- En son 1 tk. z.yağ ile de bir kez daha çevirip, 2 yumurta kırın.
- Muhakkak karabiber, az kaya tuzu, pul biber, isteğe göre kimyon (ki bence mutlaka olmalı, avcı böreği lezzeti veriyor) ekleyip karıştırın ve hemen ocağı kapatın.
- Üzerine maydanoz eklerseniz daha güzel olur, tabi bence...
- Benim püf noktam; karnabaharı asla pişirmeden, sadece hafif ısınmasını sağlamak... Çiğ olunca hem daha vitaminli, hem kıtır kıtır daha lezzetli
- #karnabahar'ın en keyifli hali, afiyet olsun :)
4 yorum:
Bu da Cevizli güzel olur eminim. Ben kıymalı klasik karnıbaharı çok severim aslında ama değişik tadlar da denemek lazım..ellerine sağlık
Aynen öyle; kıymalı klasik karnabahar mmmmmmm :)
Bol da acılı olsun ama :)
Favorilerimden olacak bir tarif. Ellerine sağlık!..
Sevgi'cim gerçekten harika bir lezzet!
Soğanın karamelize olmasının verdiği koku ve tat, diri karnabaharların yarattığı "bulgur" hissi, kimyon, maydanoz...
Fakat karnabahar pişerse, kokusu çıkıyor ve yukarıda saydığım tüm büyü bozuluyor veya azalıyor diyelim!
Bu rondo karnabahar tariflerinin hepsi için geçerli!
Biraz gaza katlanmak ve rondo karnabaharı mümkün olduğunca çiğ tüketmek taraftarıyım.
Tabi ki benim zevkim ;)
Yorum Gönder