20 Aralık 2013 Cuma

Hedef 2014: 110. Gün

Bir zamanlar; çocuklar küçükken, sabahları uyanınca "amaan, bugün de aynı şeyler" deyip of'lardım. Şimdi o günleri özlüyorum. "Yapacak bir şey yok, canım sıkılıyor" diyenleri kıskanıyorum.

Bakalım, pazartesiden sonra biraz yavaşlayabilecek miyim?

Bu arada dün akşam da yürüyemedim. Eve iş getiriyorum bu aralar... 

3 gündür spor yok yani!  Bugüne Allah Kerîm.

Diyet "tam" ama :) Geçen akşam eşime boza hazırladım, leblebiyi tavada tazeledim. Nasıl mis koktu, anlatamam... Üstüne de tarçın. Görüntü ve koku beni mest etti.

Ah dedim, "akdeniz diyeti"nin kıymetini bilmezsen, NP ile şekersiz sakıza talim edersin. 

A; dur sakız kolleksiyonuma "şekersiz tarçınlı sakızı" da ekleyeyim ;) Vardır de mi?



>> NP 12. gün / 21

sabah: 1 bardak yağsız süt ve herbalife
öğle: kıyma kavurmalı karnabahar sote*
akşam: tavuk ve salata

su: min. 2.5 lt. + şekersiz yeşil çay, ıhlamur ve kahve
hareket: ...

*1 soğanı yağsız tavada, az suyla pişir, suyunu çekince döndürmeye devam et, karamelize olsun. İstediğin ölçüde (ben 100 gr. kullandım) kavrulmuş kıymayı ekle, döndüremeye devam et. İstediğin miktar çiğ karnabaharı (200 gr. kullandım) rondoda çek, bulgur bulgur olsun. Tavaya ekle, ısınana kadar döndür, asla pişmesin. Ateşi kapat. Himalaya tuz, karabiber, muhakkak kimyon, 1.5 tk. z.yağ (ben unuttum) ve maydanoz ekleyip karıştır. Ben çayla seviyorum.

Bu tarif, geçen gün de söylediğim, "avcı böreği"nin içine benziyor.  Orada da; soğanı ve kıymayı kavuruyorsunuz, pişince içine göz kararı ince bulgur ve iri çekilmiş ceviz katıp ateşi kapatıyorsunuz. Isıyla o bulgurlar şişiyor. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve maydanozunu ekleyip, karıştırıyor ve soğumaya bırakıyorsunuz. Sonra hazır yufka ile (1 yufkadan 8 de 12 de çıkabiliyor) sigara böreği gibi sarıp; önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartıyorsunuz. fırında da pişebilir ama lezzet olarak kızarmışı güzel (ve daha kalorili tabi ki :)) Baharat ve kıyma-bulgur-ceviz oranı iyi ayarlanırsa, içli köfte lezzetinde bir tat...

İşte benim kavrulmuş kıymalı karnabaharım da, bana o lezzeti verecek şimdi :))) İnşallah karnabaharlar termosta, ısının etkisiyle yumuşamamıştır.

Öğle yemeği zamanı, afiyet olsun :))


2 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
http://www.kervangida.com/tr/urunler/no-suga
şekersiz sakızlar...

Adsız dedi ki...

Sevgili İpek,
dün sanna yazdıktan sonra saat 11.30 da kalktım yapamadığım dvdmi yaptım. saat 01 olmuştu ve ben duş aldıktan sonra hemen yatmayayım bu nabızla derken homelandin son böl araya sıkıştırdım ve saati 2. yaptım.sabahsa 7.30 da babasının gelmesini bekleyen bızdık kapının çalmasıyla yataktan fırladı ve benim mesai başlamış oldu.kızı okula bıraktım eve dönsem koca kalkacak , boşveeer deyip indim yürüyüş parkuruna 3 dereceydi ve ben 1 saat yürüdüm.bugün salata günümü eksiksiz ve tam yaptım. gerçi akşam sızıp kalmışım kanepede ,uyandığımda kalça ,kollar ve baldır da tam tutulma var. kanepeden kalkarken bile zorlanıyorum desem yalan olur çünkü kanepeden kalkamıyorum. ayyy ,offf ufff....şeklinde.şu andaysa koca tvde manisa da kebap seyretti ve tutturdu eve işkembe söyleyelim diye. dedim ki diyeti ben yapıyorum ,tüm gün salata kemirdim aynı programı bende seyrettim sen acıkıyorsun ya. şu anda izmire uçak bileti bakıyo, o modda yani:)yarın tam gaz devam.
spor yapamasan bile diyete devam etmen çok güzel. birazcık işler kolaylayınca ben inanıyorum senin azmine ,muhakkak yapacaksın.2014 hepimiz için yeni başlangıçlar demek. Sevgiler sinem