8 Ekim 2015 Perşembe

50'ye 1 kala / 3...

Kilo vermek, benim için işin en kolay kısmı. Bir dönem benim de "başarı" olarak saydığım, tartıda azalan rakamları görmek -eğer bir sağlık sorunu yoksa- hiç de o kadar zor değil. Ama geç de olsa anladığım; aslolan salt kilo vermek değil, "incelmek" ve bunu korumak.


Bunun için, "şimdiye kadar yaptıklarından farklı bir şeyler yapmalısın" deyip duruyordu iç sesim. Kilo verdiğim sürece ve uyguladığım programlara bakınca, şimdiye kadar disipline olamadığım tek konunun spor olduğunu gördüm. Beslenme programlarını harfi harfine uygulasam da, hayatıma düzenli sporu bir türlü sokamadığımı, bunun sonucunda da tartıdaki eksilen rakamlara rağmen istediğim görüntüye kavuşamadığımı mesela 30 kilo verdiğim zamanda bile beğendiğim çizmeyi giyemediğimi farkettim.

O zaman, şimdi yapılacak şey; işe bu sefer tersten başlamak olacaktı. Yani spor merkezde olacak, iyi bir beslenme planıyla da desteklenecekti.





Ve Eylül'ün son haftası, bir anlık kararla, spor konusunda özel profesyonel destek almaya karar verdim. Çünkü bölgesel şikayetlerim fazla ve bunlara yönelik özel çalışma yapmam gerekeceğini düşünüyorum. Şimdilik paylaşabileceğim; desteğin online olacağı, 9 aylık bir anlaşma yaptığımız ve beslenme planımı kendimin hazırlayacağı... Uygulayacağım spor programını gün be gün yazamasam da, haftalık yazmaya çalışacağım.



4 yorum:

SKINNY dedi ki...

Cok sevindim senin adina. Dogru kararlar aliyorsun. Spor baslamasi zor ama baslayinca bagimlilik yapan bir sey. Bende senden gaz alip baslasam ne iyi olur. Sonbahar acik havada yuruyus icin en ideal mevsim

Sulemcafe dedi ki...

Bunun da üstesinden gelecegine eminim..Belli bir süre spor yapinca, aliskanlik halini aliyor.Ister istemez kendini mecbur hissediyor, eksikligini hissediyorsun...

Bir saglik Problemi olmadikca günlük spor yapmak gercêkten ise yariyor,kendini daha iyi hissediyorsun,degisimi görüyorsun...

Sende de etkisini göreceksin...

Benim su sira keyfim yok, bir sâglik Problemi yüzünden ,birâz uzun sürsede iyilesince spora yine basliyacagim insallah...

Hatirlarmisin Ipekcigim bana bir Video göndermistin...Bilgisayarimizin aniden cökmesiyle ,bilgisayar bozuldu ve klipte gitti...Baska yere yüklememistim...Zahmet olmazsa ,zamani gelince senden istesem yine gönderebilirmisin?

Bu sefer yedekliyecegim söz :)

En sevdigim ve basarili buldugum bir klipti... Sevgilerle, paylasimlarini merâkla bekliyecegim

Terazi dedi ki...

Ben de 1 ay kadar sadece yürüyeceğim Skinny'cim. Biraz kilo verip kondisyon kazandıktan sonra da direnç çalışmaları başlayacak. Sırası geldikçe yazacağım hepsini :) Hadi beraber yapalım sporu :)

Terazi dedi ki...

Şule'cim çok geçmiş olsun. Umarım çabucak geçecek bir sorundur ve hayatına kaldığın yerden devam edersin.
Bu arada sana mahcubum :( Sen hoş geldine geldin bana ama ben bir türlü iade-i ziyaret yapamadım. Buraya bile her gün yazacağım diye niyetlenmeme rağmen, yine toplu toplu yazıyorum! Hele bugünkü olaylardan sonra, içimden gelmiyor hiçbir şey paylaşmak ne buralarda, ne sosyal medyada.
Sen bana mail atarsan -yani mail adresini teyid etmek adına- ben de o adresten sana geri dönerim en kısa zamanda. Benim harddiskte duruyor o videolar. Hatta sana başka bir video daha göndereceğim.Karen Hill ve Tony Hill'in TK500 (40.Dakikada.500.Arti.Kalori.Yakarak.Sıkılaşın) videosunu buldum :) Benim için çok erken ama sen yapabilirsin spora dönüş yapınca diye düşünüyorum.
Sevgilerimle...