27 Eylül 2015 Pazar

Rutin...

Yıllardır; her Eylül geldiğinde kendimi daha iyi hissederim. Çünkü Eylül, yeniden başlamak demektir benim için; yenilenmek, dirilmek, yarım kalmış ne varsa tamamlamak fırsatıdır.

Bu Eylül'de de hissettiğim farklı değildi. Ev, iş, aile, eş-dost ilişkiler ne varsa elden, gözden geçirilecek; halledildi, eksikler giderildi, zaman isteyenler için programlar yapıldı.Hayatımda olan her şey için, hepsinin daha iyi, daha güzel, daha mutlu olması için zaman ayırırken, kendim için ayırdığım tek zaman, vakti gelmiş dip boyam için kuaföre gitmekti! O da; "bayram, ele güne karşı böyle olmaz" düşüncesiyle, mecburiyetten...





Eylül bir de; alıp alıp verdiğim veya verip verip geri aldığım kilolarımla mücadelede yeni bir dönem başlangıcı da demek aynı zamanda, aslında ısınma ayıdır "kilo verme yolculuğum"da! Eh, bu ruha aykırı davranmamak adına, 1 haftalık bir detoks programı sıkıştırdım araya. Detoks sonucu 2 kg falan gitti ama sonra geri aldım galiba, son 1 haftadır sanıyorum mikrobik bir durumla ilgili olarak söylemesi ayıp karın ağrısı ve bağırsakların anormal çalışması neticesinde (ara not: internetten baktım bu duruma ve yarın hastaneye gidip tahlillerimi yaptırayım diyordum çünkü internetteki teşhis, evlerden dışarı adını anmayayım, pek iç açıcı değildi ama bugün iyiyim ve hastane işi yok şimdilik planımda) yine 2 kilo vermiş görünüyorum.


Ve...




Eylül biter; bütün işler-ilişkiler bi hâle yola sokulur arkasından gelen Ekim benimdir! Ekim'i, hele de 1 Ekim'i ayrı severim nedense!

Bu sene biraz daha farklı ve biraz daha umutlu karşılayacağım seni. Hayallerim daha yakın ve daha gerçek sanki. İnancım çok daha kuvvetli. Her şeyin bir vakti olurmuş ya, daha öncekilerde vakit gelmemiş demek ki! Bilmiyorum daha evvel kaç defa dedim ama olsun bir kez daha diyorum işte;
bu sefer tamam!


4 yorum:

SKINNY dedi ki...

Bende 1 ekimde baslamak istiyorum yeniden ama nasil olacak hala karar veremedim. Sana basarilar dilerim. Buradan sana elimden geldigi kadar destek olmaya hazirim.

Aslinda bu isin cozumu inanmak ve devamlilik, hangi diyet oldugu cok onemli degil.

Terazi dedi ki...

Aynen öyle; önce inanmak lazım ve sürdürebilinir bir programla devam etmek azimle...

SKINNY dedi ki...

Hangi diyeti yapmayi dusunuyorsun?

Terazi dedi ki...

Her şey 5 Ekim'de belli olacak, kafamda bir şey yok şu anda. Ama "katı-kısıtlayıcı diyet" değil de "alkali beslenme" odaklı bir program istiyorum. Belki içine bir tutam da "ketojenik beslenme" kurallarından katarım biraz; high fat, low carb :)))