28 Eylül 2015 Pazartesi

Isınma haftası...

Bu hafta ısınıyoruz, yani; sağlıklı beslenmeye dönüyoruz, kasmadan 1 saat yürüyüş ile hafiften hareketleniyoruz ve su içme alışkanlığımızı tekrar kazanıyoruz.

Bunun için, sabah 3 adet 1 lt cam kavanoza su hazırlandı yine. Biri elma sirkeli, diğer ikisi limon,nane, zencefilli...








Uyguladığım herhangi bir liste yok. Doğaçlama gideceğim bu hafta. Mesela sabah klasik kahvaltı yaptım, 1 dilim de cevizli ekmek yedim. Okula götürmek için, en hızlı hazırlayabildiğim şeyi hazırladım; 1 çay bardağı tam yağlı süt+1 çay bardağı su ile şeftalili 4 kaşık müsli, tarçın ve filtre kahve...

Okuldan gelince, bantta yürüyüş öncesi 5-6 çiğ badem. Akşam da tarhana çorbası, et ve salata.

Yarın için yemek planım yok. Liste olunca kasıyorum, listesiz de sanki düzgün beslenmiyormuş gibi hissediyorum. Dur bakalım, şu hafta böyle geçsin de, bakacağız bir çaresine.







Günün en mutlu, musmutlu eden olayı ise, bacaklarımdaki paslanmayı giderecek hareketlenmeye ilk adımı atmış olmam. Sabah bantta sadece 15 dakika yürüyebildim çünkü okula erken gitmem gerekiyordu. Dönüşte 70 dakika daha yürüyüp 10.000 adımı tamamladım :)


Öyle hızlı, yüksek tempoda falan değildi yürüyüşüm ama yine de bacaklarım bir şeyler olduğunu hissetti; şöyle tatlı tatlı sızladı banttan inince :))) Oh, dedim; tepki verdiğine göre ümit var :)





28 Eylül-4 Ekim arası bu şekilde devam edeceğim ama arada 2 gün var, sapıtacağımı şimdiden kabul ediyorum:

  • 1 Ekim, benim İstanbul'u tavaf günüm, adım sayarımı çatlatacak kadar çok yürüdüğüm bir gün. O gün hiçbir şey için kısıtlama yok; gönlüm ne istiyorsa, canım ne çekiyorsa, her şey izinli. 
  • Sonra bir de 3 Ekim'de bir düğün var. Az biraz idare edebilirim diye düşünsem de, kasmayacağım!

Bu haftanın öngörebildiğim akışı böyle... 

5 Ekim geldiğinde, şimdiye kadar uyguladığım bütün programlardan, onca kilo verdiğim bütün yolculuklarımdan daha farklı bir hikâyenin içinde olacağım. Çok daha fazla umutlu olmam, bu yüzden...


4 yorum:

SKINNY dedi ki...

Bence cok guzel yapiyorsun. Yillardir hizli kilo verme yarisind aolan ben, ilk defa saglikli ve yavas kilo vermeyi dusunuyorum..

Terazi dedi ki...

Bu sefer farklı...
:)

Sulemcafe dedi ki...

Kolay gelsin Ipekcigim, hos geldin aramiza :)

Terazi dedi ki...

Şule'cim teşekkür ederim, hoş buldum tekrar :)