2 Aralık 2014 Salı

"nerden başlasam nasıl anlatsam..."






Her "elle tutulur, gözle görülür" seviyede kilo verdiğimde, arkasındaki diyet de, varsa diyetisyen veya doktor da, teşvikçilerim de, köstekçilerim de değişiyor. Yani her diyet serüvenim, başka bir hikâye...

Bu seferki hikâyemin anahtar kelimeleri #ketogenicdiet #ketojenikdiyet #keto #ketosis #lchf

Daha evvel "Sevgili Doktorum"un önerisiyle uyguladığım, BlackBurn (Normo-Protein) diyetinde tanışmıştım #keton kelimesiyle. Çünkü o diyetin başarısı da vücudun #ketosis'e girmesiyle doğru orantılıydı. BlackBurn Programı, 25 kilodan fazla verdiğim yolculuğumun ilk taşları olmuştu. Şimdi yeni bir hikâye yazmak için motivasyona ihtiyacım varken, bu anahtar kelimeler kaldıraç oldu bana ve uzun süredir içinden çıkamadığım ataletten sıyrılmamı sağladı.

Ayrı kaldığımız süre içinde, kardeşimin düğünü için bir süre Dukan yaptım yine... İşte o dönemde, instagramda hesap açtım; farklı paylaşımları takip etmek için. Düğün bitti, Dukan gitti :))

Siz de inanır mısınız; başımıza gelen hiçbir şey, sebepsiz değildir. Dukan'a başlamam, instagram'a girmem ve orada @pinoeatshealthy'in paylaşımlarına takılmam, notlar almam ve aradan 2-3 ay geçtikten sonra yolumun tekrar @pinoeatshealthy ile kesişmesi; hem de geri aldığım kilolar için kendimi pataklayasım olduğu bir gece... Hepsi, yeni hikâyemin gerçekleşmesi için başıma gelen güzelliklerdi :)

Sonrası; araştırma, hazırlanma ve yeniden başlama...

Nedir bu "Ketojenik Diyet" derseniz...

Anlatacağım.

Hiç yorum yok: