16 Aralık 2014 Salı

KetojenikDiyet-3. Hafta

15.12.2014 - 21.12.2014

3. haftanın programlamasında herhangi bir değişiklik yok; Ketojenik Diyet kurallarını uygulamaya devam.

Ölçü veya oranlarla ilgili bir güncelleme yapmıyorum, sadece yeşillik ve zeytinyağı miktarını arttırmak hedefim. Geçen hafta yaşadığım tuvalet probleminin çözümü için, bu hafta bitki çaylarından ve/veya gerekirse eczaneden destek alacağım. 




Her zaman söylediğim gibi, bir diyetin başarıya ulaşması için; "yeme düzeni+hareket+su alımı" ve tüm bunların yanında "bağırsakların düzenli çalışması" önemli. 

"Tamam diyet yapalım, zayıflayalım ama sonuçta "sağlıklı olalım" diye uyguladığımız program, başka sağlık sorunlarına yol açmamalı! Böyle sonuçları olan programlar da uzun süreli uygulanmamalı, farklı beslenme programları ile değişimli bir yol izlenmeli" diye düşünüyorum.

Kısacası; 3.haftanın gidişatı, gelecek programımın da belirleyicisi olacak.





not: 3. haftanın ilk günü, yani dün; ne carb:pro:fat oranlarını hesaplayabildim, ne de aldığım kaloriyi... oldukça yorucu bir seyahatte, diyetimin delinmemesine azami çaba sarfettim o kadar... bu sebeple, bu hafta çıkacak haftalık raporum, sayısal veriler bakımından çok da güvenilir olmayacak...



8 yorum:

SKINNY dedi ki...

Bence kendin için en iyisini bulmak önemli. Mesela bende Atkin işe yaramazken dukanla HIZLA kilo verebiliyorum. Ancak onu da yapacak sabrım yok. Kendini dinç hissettiğin diyet senin için doğru olan, tartıyı çok takma derim..kolay gelsin

Terazi dedi ki...

Çok haklısın. Her diyet, her insana iyi gelecek diye bir şey yok. 2012 ve 2013'de sevgili doktorumun rehberliğinde yaptığım program benim için "the best"; biliyorum ve zamanı gelince (önümde atlamam gereken engelli bir parkur var ve o sürecin bitmesini bekleyeceğim) tekrar o reçetelerle yürüyeceğim.

Sana da kolay gelsin Skinny'cim :)

sevgi dedi ki...

Sağlıklı olmak öncelikli elbette.
Beslenme olayı çok karmaşık gerçekten, kişiye özel olmalı dense de henüz sistemin nasıl çalıştığını bilim de tam çözebilmiş değil bence.

O kadar çok etken var ki Skinny'nin de dediği gibi kendimiz için en iyi olanı yine kendimiz bulacağız sanırım tabii bilimin ışığında:))

Terazi dedi ki...

Evet Sevgi'cim, deneme-yanılmayla da olsa bulacağız bize en iyi geleni; dediğin gibi aklın, bilimin tuttuğu ışıkla :)

Sulemcafe dedi ki...

Protein agilikli beslenince bende hemen bagirsak tembelligi oluyor.

Rezene ,kimyon, Anason cayi karisimi cok rahatlatiyor,kaloriside yok.Izinli isen icebilirsin canim.
Ac karnina soguk sütte iyi geliyormus.

Bir kac sey dâha var ama izinli olurlar Mi bilemiyecgim,zaten sende bilirsin onlari.
Kolay gelsin canim.

Terazi dedi ki...

Sağol Şule'cim :)

Bitki çaylarında sorun yok, içebiliyorum ama bu programda temel sorun carb ölçüsünün oldukça sınırlı olması; iyi yağ ölçüsünde kısıtlama olmamasına rağmen, yeterli carb alınmayınca sorun oluyor işte!

Normo-Protein yaparken günde yaklaşık 400-500 gr sebze alabiliyordum, lâkin o zaman da yağ sınırlıydı; günde 1-1.5 tk ki o zaman da yine benzer sıkıntılar yaşamıştım.

Mehtap Hoca'nın hep vurguladığı -benim de pek sevdiğim ama maalesef bir türlü uygulayamadığım- "işin sırrı dengede" sözü ne kadar doğru; bir kez daha anlamış bulunmaktayım.


Adsız dedi ki...

canım kolay gelsin. kabızlık benim de sıkıntım. siyah kuru üzümün sadece çekirdeklerini ayıklayıp, dişlerimle çıtır çıtır çiğneyerek yersem bağırsaklarımı hemen yumuşatıyor.5-6 saat içinde tertemiz oluyor. Ben diyet yapmadığım için üzümün kendisini yiyorum, karbonhidrat alımı senin için sıkıntılı olduğundan sadece çekirdeklerini yazdım. püf noktsı çekirdekleri iyice çiğneyip yutmak.Umarım işine yarar. günde 2 - 3 üzümün çekirdeği yetiyor.
sevgiler nur..

Terazi dedi ki...

Nur, deniyeceğim bunu; teşekkür ederim.
Sadece üzüm değil, tüm meyveler "yasak" bu programda ama çekirdeğinden bir zarar gelmez sanırım. Buzdolabında kansızlığım için alınmış bir torba siyah kuru üzüm olacaktı. Bu gece yatmadan, çıtır çıtır çiğneyip çekirdeklerini, üzerine de koca bir bardak ılık su içeceğim :)