Çingene (Çingen) Pilavı
Yıllar önce İzmirli ablam, "bugün sana çingene pilavı yapacağım" dediğinde, gerçekten de pilav yiyeceğimi zannetmiştim. Halbuki yediğim muhteşem lezzette ve çok daha sağlıklı bir şeydi; lor peyniri karıştırılmış bir çeşit çoban salata...
Sonra evimde de çok yaptım mis gibi sızma zeytinyağlı, kaliteli lorla, özellikle de yaz günlerinde 5 çaylarının yanına...
Yaz olmadığı için; domates yerine, yazdan yaptığım domates pürem, maydanoz, dereotu, nane, bence olmazsa olmazı incecik kıyılmış taze soğan ve üzerine en kalitelisinden sızma zeytinyağı :)
En sade haliyle "Çingene Pilavı" ...
Ben üzerine biraz da kırık ceviz serpiştirdim yerken...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder