15 Aralık 2013 Pazar

Yok sensiz olmaz...


Hiç olmuyor, onsuz hiç ama hiç olmuyor.

Bir şeyi bu kadar net bilmek ama bilmezden gelmek... Hayatımda bu tavrı sergilediğim bir iki konu var. Diğerlerini geçelim ama bu yazıya konu olan şey, tahmin ettiniz değil mi; spor!

İstediğiniz mükemmel diyeti, istenen mükemmellikte yapın. Eğer durağan bir yaşamınız varsa, gün içinde çok hareketli değilseniz; evet kilo verirsiniz ama zayıflamak ve fit olmak çok zor! Hele de bölgesel fazlalıklardan şikayetçiyseniz ve hele de yaşınız ilerliyorsa...

Bugün, şeytan kulağına kurşun, şeytanın bacağını kırdım; günler, haftalar sonra...

3 hatta 4 adet Leslie Sansone videosu yaptım öğle yemeğimden önce:
  • 1 mil "Exercises TV"  videosu
  • 1 mil "Walk Away the Pounds-1 Mile Easy Walk (resistant band)" videosu
  • 30 Minute Walk videosunun ilk 1 mili
  • 500 Steps Walk videosu
Her videonun son esneme bölümünü atlayıp diğerine geçtim. Aslında niyetim 1 mil ile yapmaktı sadece ama 20 dakika sürünce, hadi şunu da yapayım, bunda ne varmış bakayım diye diye toplamda 1 saati geçtim. Çok yorulmadım ama nabzım hızlandı ve sıcak bastı. Spor atleti, tshirt, hırka ve yelekle başladığım Leslie ile yürüyüşüm tamamlandığında atletle kalmıştım :)

Sanal Spor Koçum da bana "aferin" dedi.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel darısı başıma diyeyim. bugün benimde başlayasım var ama ,inşallah lafta kalmaz.
ben bugün sabah yine aynı kahvaltıyı yaptım tembellikten . aslında tembellik de değil dün aldığım hindistan cevizinin suyunu almak için 1 saat uğraştım suyu çıkmadı .:( yetmezmiş gibi kabuğunu çekiçle kırdım. bir de ne göreyim içi ekşimiş:((( çok kızdım sabah planımın bozulmasına ,oturdum yeniden 2 dili ekmek 1 tatlı kaşığı bal,6 zeytin ve 2 bardak şekersiz çayla sabahı bitirdim. kızımla çocuk tiyatrosu çıkışı ,çook acıktım anne deyince yenide burger ve kendime bu sefer sadece hot wrap aldım 530 kal .akşama ise bayılarak 1 avakoduyu mutfak robotunda ezdim ,limon, 1 diş sarımsak,tuz ,karabiber ve pulbiberle bir güzel karıştırıp dip sos yaptım ve 2 dilim kepekli ekmeğime sürüp yedim. ekmek bitince kalan sip sosa 2 tatlı kaşığı yoğurt ekledim ve kaşıkladım.6 bardak su bitti 2 bardak daha içilmeyi bekliyor.
bu arada kitabı bitirdim. 12 günlük sıvı diyetinden bahsediyor ,sıvı diyeti bu anlamda çok zor ama söylediği çoğu şey çok mantıklı. Şeyda coşkunun bahsettiği çoğu şey bu kitapta var ,günlük tutmaca,temel reis detoksu ,mercimek salataları , yürüyüş ve trambolin öneriyor .bel basen kalça ,göbek ölçümleri....vs vs.bazı şeyler kafama net oturdu ki kitapçıdan kendime hello kittyli ajanda kızıma da hello kittyli defter aldık. ikimizde günlük tutacağız artık.
gerçi üç günden beri ben bloğunun yorum kısmını işgal ediyorum zaten bir nevi günlük gibi ama :)) idare et ne olur:)))sinem

Adsız dedi ki...

Harikasin Ipekcim!!! Süper, bende kalin giyinmis oldugumu farkediyorum spor esnasinda:)
artik o kadar cok beynimde yasiyorumki gün icerisinde maalesef sürekli evet bunu yiyebilirim hayir bu olmaz gibi ic savas verdim durdum kimseye belli etmeden:) cok sükür hafta sonunu atlattim böylelikle:)
gercektende öyle sporsuz olmuyor..bende bikininin sayfasinda hazirladigi planki yapiyorum, cok alistim ve cokta vakt almadigindan sanirim hadi ben hemen birde plankimi yapayim diyorum:))
cok selamlar, güzel bir hafta diliyorum!!
nil

Adsız dedi ki...

Ipekcigim baslangic icin super olmus.
Bazen bende senin gibi yapiyorum.
Bu hareketler bittikten sonra dirseklerden kuvvet alarak yapilan Plank hareketini yapmayi deneyebilirsin,durus süreni her seferinde biraz artirarak.
Bu hareket Kollar,karin kaslari,bacaklar icin cok iyi.
Plank,yoga yazip ararsan Plank resimlerinin oldugu sayfadan görebilirsin.düsük sayida baslayabilirsin.
Bu sekli biraz daha yapilabilir gibi, yeni baslayanlar icin.
Ben Bikiniyle Plank yapiyorumdakileri hergün yapmaya gayret ediyorum.
Dün 3 dk. 45sn. Durdum bütün hareketlerde .insan bayagi zorlaniyor ama bu Challenge.
Bugün kahvaltiya 1bardak süt,4 kasik yulaf ezmesi ve 1 elmayi pisirip ,tarcin serpip yedim.Ben cok seviyorum,denemeyen varsa tavsiye ederim.sule