31 Aralık 2013 Salı

VE FİNAL>>> Hedef 2014: 121. Gün

Arkadaşlar, gece yarısını geçti saatler ama yeni günün postunu girip öyle yatacağım. Olur da sabah uyku tutmayan ve bir an önce tartı sonucunu paylaşmak isteyen olursa, bekletmeyeyim dedim.


Ağustos'da kavilleştik; hadi çıkalım yola dedik. 2 Eylül'ü başlangıç olarak kabul ettik. Yolun sonu yoktu aslında ama yine de bir hedef koymalıydı; biz de 31 Aralık diye belirledik adını.


İşte o gün bugün!





4 ay boyunca, kendi rutin hayatlarımızda bile neler olmadı neler... Yolculuğumuzun sebeb-i hikmeti olan kilolarımız da durduğu yerde durmadı doğal olarak!



Kimimiz; gözünü diktiği o "hedef 2014" yolunda ufacık sapmalar dışında yoldan çıkmadı. İstikrarla yoluna devam etti ve ödülünü de aldı. Bu ödül sadece tartıda alınmadı aslında. Çok daha anlamlısı; "istedim ve yaptım" duygusunu yaşamak ve kendilerine olan saygı ve özgüvenlerinin artması bence. Can-ı yürekten tebrik ediyorum onları...

Kimimiz; ısrarla üyesi oldukları mehter takımı üyeliğinden ayrılmayıp, alışık oldukları üzre 2 ileri-1 geri devam ettiler yollarına... Bu yürüyüşün sebeplerini iyi bildiğimden; "hep geri gitmektense, mehter yürüyüşü evlâdır!" demek ve bu arkadaşlarımı da; bıkmadıkları ve sistemde kalmak için mücadele ettikleri için candan kutlamak istiyorum. Çünkü vazgeçmek çok kolay ama mücadeleye karar vermek ve bunun için nefisle mücadele içinde olmak gerçekten çok zor, çok yorucu... Hatta diyet yapmaktan bile...

Kimimiz de; hayallerini 4 aya hapsetmek istemedi ve "en iyi başlangıç, yeni bir yılla olur" dedi. Şimdi 2014 ile beraber, hayallerinin gerçeğe dönüşeceği bir yolculuğa çıkacak onlar da ve mutluluklarını paylaşmak için yine hep beraber olacağız. Fakat bu sefer  yeni bir adreste...

Evet; bu "hedef 2014 grubu" hayal olarak başladı, sürdü ve sona gelindi. Fakat tam "bitti" derken, grubumuza yepyeni bir heyecan armağan ederek bu süreci noktalıyoruz. Çok daha geniş katılımlı ve herkesin ev sahibi olacağı bir mekanda; cafemblog'da... Hepimizin bir olacağı yeni adresimiz, 2014'ün getireceği güzelliklerin ilk habercisi olsun.

2014 hepimize sağlık, huzur, bereket getirsin; 
tabi ki sevdiklerimizle...


12 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle herkesin yeni yilini simdiden kutlarim.Saglikla,mutlulukla,huzurla gecirecegimiz bir yil olmasini yüce Allahtan dilerim.

Ipekcigim attigim maillere bakabilirsen cok sevinirim.Sorunu nasil cözecegim ?tesekkürler.Sule

Unknown dedi ki...

Terazim blogum ile merhaba diyeyim dedim... Verdiğin o güzel fikri hayatıma geçirdim ve 2014'te blog dünyasında benimde bir pencerem oldu... Bilemediğim bir sürü şeyi var mesela sizleri yan taraftaki panele ekleyemedim. Nasıl yapabilirim?
Gelelim bu programın sonucu:
70.8 kg.
Ben sizden 2 hafta kadar önce çıkmıştım yola. Ve süreç içerisinde 24 kg gitti benden...
Evet terazim ben şu ara bekarlık kıyafetlerimden kalanları giyebiliyorum yavaş yavaş. Arkadaşlar hayretlerle bakıyor bana. Yemekhane de herkes tabağıma bakıyor, 'SIRLARIMI' soruyor. Bende kendine güvensiz, tamam oldu artık diyemeyen, bu konuları konuşurken sesim bile belirsiz çıkarken buluyorum kendimi. Öyle sevinemiyorum...
Neden mi?
Bu yollarda çok çifter çifter dikiş yaptım ben de ondan...
Rabbim bir okul gibi tasarlamış hayatı. Öğreniyoruz işte...
Ne olur sevinin benim için. Ben sizlerin kaygılarını yüreğimde taşıdım kendime sevinemediğim kadar. Lütfen hepiniz sevinin benim için.Çünkü BEN SEVİNEMİYORUM... KORKUYORUM!!!

Terazi dedi ki...

Şule'cim, bu içerikte dün de bir mail gelmiş ama yazan kısmında isim çıkmadığı için kimden geliğini anlamamıştım.
"Yazdığım maile bak" diyorsun ama ne ipkery@gmail.com ne de cafemblog@gmail.com adresine gelen mail yok.
Sorun nedir, bana detaylı mail atar mısın?

Adsız dedi ki...

bu sabah tartıldım 64 kg yum. 600 gr gitmiş bu hafta . 2 haftads 3 kg. üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.ve hamileyim.kilo almamam lazım dua ediyorum ki , Rabbim tüüyle sağlıklı bir evlat nasip etsin ve güzel bir hamilelik yaşatsın. kızıma hamileliğimde küçük tansiyon yükselmesiyle bayağı sıkıntı yaşamış ve 32 kg alıp 1.780 grlık minicik irşey çıkarmıştım.bu yıl inşallah hep güzel haberlerle geçer. hepimiz adına. Sinem

ömür dedi ki...

78.1 ile başlamıştım şimdi 69.5
8.6 kg vermişim,ben halimden memnunum çünkü başlamasaydım 78'in üzerine kilo almıştım.

Terazi dedi ki...

Tebrikler Hülya'cım; hem yeni blogun, hem verdiğin kilolar için... O korkuyu daha doğrusu tedirginliği iyi bilirim. Ama sen akıllı bir kadınsın ve aynı hataları tekrar yapmazsın. Onun için kasma ve keyfini çıkar bence ;)

Blogunla ilgili her ne yardım istersen; ipkery@gmail.com adresine yaz.

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm, tebrik ediyorum. Sen ve Hülya yazımdaki o ilk "takdire şayan" gruba mensup, gurur listemizdeki kişilerdensiniz.

Yeni yılda hız kesmeden hedefe yürümeye devam ediyoruz.

Terazi dedi ki...

Sinem'cim; yılın son günü, ne güzel bir haber verdin bize :) Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.

Sağlıklı hamilelik için, kilo kontrolü şart elbette ki... Yaşadıklarından ders çıkarıp, aynı kilo sorununu yaşamazsın bu sefer. Veya profesyonel destek alıp; hamileliğin süresince seni takip edecek bir hamile-diyetisyeniyle çalışabilirsin.

Tekrar hayırlı olsun :)))

Mucize dedi ki...

Bende 98 le baslamisim 93 le bitiriyorum 2013ü :( ne kadar üzücü. 4 koca ay, alti ustu 5 kilo, cok kiziyorum kendime cooook. Hülya ve Ömür cani gönülden tebrik ederim .bravo!!!.
Herkese iyi yillar dilerim.

Terazi dedi ki...

Mucize; boşver kızmayalım, bardağın dolu tarafından bakalım. Giden 5 kilo, 5 kilodur. Almadık ya! Eskisi gibi devam etseydik; o -5, +5 de olabilirdi ki vay vay vay o zaman...

Öpüyorum. 2014 beklesin bizi bakalım ;)

Adsız dedi ki...

Endamya hd blogun hayirli olsun.Bende kendime güvenirsem bir Blog acmak istiyorum .Bu konularda acemi olunca Terazinin basini bayagi agritacagiz galiba. :)

Sinem gözün aydin olsun,Allah kolayliklar versin.

Ömür,Hülya basarinizi kutluyorum ve hepiniz Adina seviniyorum.Sule

Unknown dedi ki...

Şule'm Bende bir cesaret yaptım işte. Allah utandırmasın...
Deneme yanılma yoluyla yapıyorum işte...
Terazim o bize hep kanat gerdi... Tam bir öğretmen...
*Terazim ben blog listesini ekrana koyabildim ama bi türlü onları yana alamadım...