30 Aralık 2013 Pazartesi

NormoProtein'de 3 hafta...

Bir NP dönemi daha bitti. Yarın tartı günü. 

İlk defa tartı sonucunu önemsemiyorum. Çünkü bu 3 haftanın tartıya yansıyacak sonucundan çok, beni tekrar sisteme sokması ve hedefime odaklaması önemliydi ki çok şükür o da gerçekleşti. Eskiden olduğu gibi; diyet yap, tartıl, tartıda istediğin sonucu göremeyince doğru mutfağa, vs... dönemi geçti. 

Çok samimi bir itiraf:

3 hafta önce; yoldan çıktığımda ve yeme bağımlılığımın nüksettiği dönemdeki duygularımı, 77.7'lere düştüğümde hissettiğim gurur ve mutlulukla  karşılaştırdım. Kıyafetlerin ve etraftakilerin olumlu tepkilerinin verdiği mutluluk mu, yiyeceklerin verdiği mutluluk mu? O "yeme bağımlılığı" çarkındayken ikisi arasındaki tercih ister istemez yiyeceklerin sanal mutluluğundan yana oluyor. Ama, kıyafetlerimi yeniden daraltacağım veya yenilerini almamın yaklaştığı şu zamanlarda, insanların yeniden çok olumlu ve yüzümde gülücükler açtıran tepkileri karşısında diyorum ki; yiyeceklerin pamuk şekeri tadındaki geçici mutluluğunun esiri olma artık! 

Peki bunu bana yaşatan 3 haftalık NP dönemim nasıl geçti?

  • Her sabah kahvaltıdan önce 1 küçük bardak su içip, kahvaltımı 1 bardak (200ml) yağsız süt ve Herbalife ile yaptım. Arkasından 1 büyük bardak su içtim.
  • Kahvaltıdan 1-2 saat sonra 1 tane şekersiz multivitamin aldım.
  • Öğle ve akşam yemeklerimi "et+sebze yemeği" veya "et+salata" olarak hazırladım. Sebze yemeğine veya salataya 1 veya 1.5 tatlı kaşığı z.yağ ekledim.
  • Özellikle öğlenleri yemeğimi hep yanımda taşıdım. Soğuk yemekler için sorun olmuyor ama sıcak yemekler için bir yemek termosu edinmekte fayda var.
  • Akşamları -bazen- canım yemek istemedi; o zamanlarda sabah kahvaltısı gibi yaptım öğünümü ama herbalife miktarını 2 kaşık yaptım (sabah 1,5 kaşık)...
  • Haftada 2 kez yumurta hakkım vardı. Bunu evde yiyebileceğim uygun et olmadığı zamanlarda, öğle veya akşam yemeği olarak ve bir sebze ile karıştırarak yedim. Nadiren de haşlanmış yumurta oldu tercihim.
  • Aralarda; kahve, yeşil çay, ıhlamur içtim. Bu programda meyve çayı yok veya nadiren günde 1 fincan ama ben içmedim. Bazen günde 1 şişe de doğal maden suyu içtim, mineral olsun diye...
  • İçtiğim tüm sıcak soğuk içeceklerin dışında, günde 2 lt minimum olmak üzere, 2.5-3 lt su içtim.
  • Daha önceki NP programlarımda olduğu gibi, şekersiz-tatlandırıcılı sakız, kriz için her daim yanıbaşımdaydı.
  • Akşam yemeğinden sonra 1 adet Ca-Sandoz içtim.
  • Yasak olan hiçbir yiyeceği, 1 lokma dahi olsa yemedim.
  • İzinlileri ise; her zaman ölçerek ve tabağıma aldığım ölçüler çok da gelse, zorlansam da yedim, bitirdim.
  • Ve spor... İşte bu programdaki en zayıf olduğum ve kurala uyamadığım kısım. Haftada en az 3 kez ve 1 saatlık yürüyüş isteniyordu ama ben buna -yine- uyamadım. Halbuki bölgesel anlamda benim buna çok ihtiyacım var. İnşallah önümüzdeki günlerde düzelecek bu, deyip avutuyorum kendimi...
Özetle 3 haftaki performansım böyleydi.

NP hakkındaki detaylı yazım >>>burada>>> vardı, hatırlamak isteyenler bakabilir...

Bu arada en son 7 Kasım'da 90 kg. olduğumu fakat NP'ye başladığım tarih olan 9 Aralık'da bu sayının "biraz(!)" daha artmış olduğundan kuşkum olmadığını hatırlatarak, yarın sabah buluşmak üzere diyorum...




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Ipekcim, sessiz takipcilerindenim ama hep burdayim, sizlerleyim..insallah cafemblog ta daha sik sizlerle sohbet etmek, farkli yararli paylasimlarda seve seve bulunmak isterim! "her ne Kadar senin ve bazi cok mükemmel iradede ki örnek arkadaslar gibi olamasamda anlatacak paylasacak seyler hep oluyor:)" Ayrica isimde cok hos, cok güzel bir grup olusturduk burada ve her iki sayfamizda da eminim birbirimizi bir cok konuda Motive edecegiz her Zaman oldugu gibi. Benim icin cok degerlisiniz arkadaslar!! Cok tesekkür ederim Ipekcim, iyiki acmissin sayfani, iyiki sizlerle tanistim! Her ne Kadar 2013 yili benim icin maalesef cok yipratici gecmis olsada yinede sizlerin yazilarini okumak her Zaman hem beslenme Hemde diger bir cok konuda bana müthis güc Verdi..
Hepinizi sevgiyle kucakliyorum!
2014 te tüm güzellikler mutluluklar sizinle olsun!
cok selamlar
Nil