2 Aralık 2013 Pazartesi

Hedef 2014: 92. Gün


"Şu anda çok bahanen var ama inan yılbaşından sonra da çok bahanen olacak. O yüzden başlamak için en iyi gün, bugündür."


dedi Skinny. Daha evvel de Hülya söylemişti benzer sözler ama o zaman biraz kulak arkasında kalmıştı.

Şimdi bu sözleri kulaklara küpe yapma zamanı...

Kalan günlerin hakkını vererek, "uğraştım kızlar, bu kadar oldu" demeye yüzüm olacak.


Hadi;


Ertelemiyoruz.







6 yorum:

ömür dedi ki...

erteledikçe geriye dönüş zorlaşıyor terazicim,utanmasam ben de erteliyeceğim ama diyetisyene devam ediyor olmak frenliyor beni,kilo veriyorum fakat motivasyonum yerlerde,sorun diyet değil günlük hayatın sıkıntıları,
ben hala stersle yiyerek baş edemeyeceğimi öğrenememişim
bıraksalar tüm hırsımı yemekten çıkaracağım
günün birinde yediklerimin stresimin ilacı olmadığını öğrenebilirim inş.
kısacası sen diyeti ertelesen de hayat hiç bir zaman dört dörtlük diyete uygun devam etmiyor maalesef
günlük hayatımızın içinde kendimize uygun bir zayıflama programı bulabiliriz,ya hep ya hiç dememek lazım
sana yazdıklarımı kendime de sık sık tekrar ediyorum,
sevgiler.....

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Bende kendim için bişey yapamıyorum şu aralar...
Parka gidilmiyor artık, havalar iyice soğudu. Elif'in beslenme düzenini yapacam diye... O'nun sütü, yağı, sebzesi, ekmek hakkı, falanlar filanlar. Kendimi unutuyorum ben ne kadar ekmek yemiştim, meyveyi ne kadar yedim, yapamıyorum, unutuyorum. Elif'in abur- cubur altarnatifleri vs. derken dağılıyorum. Bu işi babaya da satamıyorum.
Spor işi sıfır. 1 haftadır yürüyüş de yapmıyoruz parkta. Elif çözümü buldu. Ebru Şallı'yla plates yapıyo. Malzemeleri de aldırdı cuma günü. Nasıl mutlu anlatamam. Neredeyse derslerini yapmayacak o kadar yani... 1,5 kilo verdi bu ay... Bense 0... 74.8- 74,2 arası gidiyorum... Spor yapmam lazımmm. Ama videodan hareket yapmak bana göre değil. Dizim de düzeldi aslında benim düldülle dizimide ihmal etmeden başlasam ne güzel olur. Spor yapmayınca KAÇAMAK da yapıyorsun aralarda offfffff....
Elif'in diyetisyenine bu hafta sonuna randevu aldık. Bakalım ne diyecek??? Ömür'ün diyetisyenine bende gitsem ama liste işleri beni zorlar... En iyisi Elif'in diyetisyenine bir seans daha dahil ettirmek. Tabii koca beyler buna ne der? :((((((((
Çözebilene aşkolsun........

SKINNY dedi ki...

ertelemeiyoruz, vazgecmiyoruz hedefe ulasana kadar. Duksek bile ayaga kalkip yola devam..

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm; uzun süreli diyetlerde, bir süre sonra sıkılma başlıyor ister istemez. Nefs şöyle bir hareketleniyor. Yüz versen bir türlü, vermesen başka türlü. Durmayı bilenler için sorun yok aslında, minik izin günleri ile barış sağlanıyor ama benimki gibi elini versen kolunu alamayacağın tipte iradeye sahipsen; aman diyeyim dikkatli ol!

Buraya kadar çok iyi geldin. Diyetisyeninle konuşman ve bu beklenen kriz dönemi için listene alternatif seçenekler eklemesini istemen çözüm olabilir. Böylece; hem listeni delmemiş olacak ve vicdan yapmayacaksın, hem de vücuduna "bak hiçbir şey yasak değil" mesajı vereceksin.

Son olarak; yiyeceklerin, stresle baş etmede ilk başvurulan şeyler olması, maalesef çoğumuzun derdi. Bu konuyla ilgili kendimi eğitmede bir arpa boyu bile yol alamadım, bundan sonra düzelir miyim; zor!
:(

Terazi dedi ki...

Eee, Hülya'cım; "önce can" diye boşuna dememişler. Evlatlarımız her şeyden önce geliyor, hatta ailemiz, sevdiklerimiz... Kendimizi arkaya ata ata, bir bakmışız; biz bizden geçmişiz.

Daha evvel de yazmıştım bir yazımda. Geçmek bilmeyen bel fıtığım ve bacağa sirayet eden ağrılar sebebiyle bir alternatif tedavi merkezine gitmiştim. Doktorun ilk dediği " 'önce ben' demeyi öğreneceksiniz" olmuştu !

"Önce ben" demek herkesin harcı değil. Biz yine sevdiklerimizi önlere koyalım fakat kendimizi de unutmayalım.

Vaaz tadında bir cevap oldu :(((

Elif'in diyetisyeninden, ailenizin beslenme koçu gibi faydalanmak iyi fikir olabilir. Hem ayrı ayrı düzen kurulmamış olur, hem de herkes birbirine destek verir; farklı yeme düzeni olmayacağı için... Spor işi de kezâ öyle... Hem planladığın hamilelik dönemin için de çok yararlı olur bence ;)

Terazi dedi ki...

Skinny'cim, bak söz;

Diyet için;
Ertelemiyoruz !
Vazgeçmiyoruz !

Fakat spor için;
Üşenmiyoruz !

kısmını azıcık dondurdum! Çünkü çooook halsizim :(((

Öptüm seni ;)