1 Aralık 2013 Pazar

Hedef 2014: 91. Gün

Kayda değer bir şeyin yaşanmadığı,  tüm günü battaniyeye sarılarak ve bol bol ıhlamur, kuşburnu, adaçayı, salep içerek geçirdiğim bir gün.

Yarın akşam veya Salı akşamı Bulgaristan'a gideceğim eşimle. Bu sebeple, Salı olan kurs günümü yine Pazartesi olarak kullanacağım.Kaç gün kalacağımı bilmiyorum ama hafta sonu dönmüş oluruz kısmetse.

Yarından (hatta aslında bugünden) itibaren geri sayıma geçtik. Bugün yatarken bir yandan da içseslerimin çatışmasını dinleyip durdum. Arada ben de karıştım tartışmaya ama genelde pasif dinleyici olarak kaldım.

"Bu kadar astın. E, şimdi Bulgaristan, sonra da 21 Aralık'da çocukların ara tatili başlıyor ve Efe geliyor Almanya'dan. Nasıl yapıcan, nasıl bozmadan durucan? Sen iyisi mi bu işi çok kafana takma. zaten hastasın da... Bu halde ne diyet olur, ne spor. Boşver, bırak; Ocak'da başlarsın! 3 günlük dünya, ne kasacan!!!"

diyen bir ses...

Diğer tarafta; "Kötü ses, sen ne biçim şeyler söylüyorsun öyle... Ne olmuş astımsa... Hem çok değil ki, 1 ay-cık sadece uzak kaldım sahalardan... Olsun Bulgaristan'da da olsam dikkat ederim ben. Çocukların ara tatili ve Efe'nin gelişinden itibaren de -evet, tam da son hafta ve en çok sıkacağım zaman ama ne yapalım canım!- olduğu kadar derim. Hayır efendim! Hepten bırakmıyorum! Battı balık diye diye balık iyice diplerde zaten, azıcık yüzeye çıksın şu balık ya... Lütfen ya..."

diyen öbür ses...

Konuşup durdular tüm gün.

Konuşsunlar, alışığım. 

Neyse...

Bu haftayı mümkün olduğunca dikkatli geçirmek hedefim. Zira Bulgarista'da herhangi bir listeyi takip edebilme şansım yok. Döndükten sonraki 3 haftayı ise muhtemelen normo-protein ile geçireceğim. Yani 21 Aralık çocuklar tatile çıkıyor, Efe geliyor; hiçbirini kendime engel olarak görmüyorum.

Eğer "hedef 2014" diye bir grup olmamış ve ben de kendimce bu gruba dahil olmasaydım; emin olun, ben ilk iç sesin dediğini yapacak ve "yeniden başlamak" için 1 Ocak 2014'ü bekliyor olacaktım.

İyi ki varsınız ;)


5 yorum:

SKINNY dedi ki...

Asıl sen iyi ki varsın. Bu kadar işin arasında her gün yazıyorsun. Şu anda çok bahanen var ama İnan yılbaşından sonra da çok bahanen olacak. O yüzden başlamak için en iyi gün bügündür.

Terazi dedi ki...

Harikasın :)

Bunu taktım kulağıma:

"Şu anda çok bahanen var ama inan yılbaşından sonra da çok bahanen olacak. O yüzden başlamak için en iyi gün, bugündür."

SKINNY dedi ki...

normo-protein diyetini merak ettim. Yaparken yediklerini yazarsan sevinirim. Sanirim benim duzenime benziyor. Kolay gelsin

Terazi dedi ki...

Canım; 2012 Mart ayında başladığım ve 3 ay "hiç kaçamaksız" süren programımın ilk 3 haftasında ve sonrasındaki zamanda da ara ara uyguladığım bir diyet bu NORMO-PROTEIN. Doktor'un önerisi ile uygulamıştım.

Bu program detayları,

http://terazim.blogspot.com/2012/03/degisim-gunlugum-baslangc.html

kısmen burada var. Aslında o süreçte ara ara yazmıştım detaylı...

Özetle:

*Sabah 1 bardak yağsız süt ve bir porsiyon toz içecek (Herbalife)

*Öğle ve akşam et ve sebze var. Fakat miktarlar çok fazla. Mesela benim kiloma göre saptanan miktarlar;
Salata/Sebze: Günlük toplam 500 gr.
Et: öğle 120 gr./akşam 140 gr.

gibi...

Yani senin PS Dukan gününe benziyor.

SKINNY dedi ki...

Gercekten co basitmis. Aslinda benim yaptigim dukana da cok benziyor. Gunde 3 ogun yiyorum.

Sabahlari omlet

Ogle ve aksam protein veya protein sebze. Yulaf kepegi ve hicbir tatlandiricili hamur isi filan yapmiyorum. Boyle yapinca butun sis karnim 3 gunde iniyor hemde hizli kilo veriyorum.

Seninde hizla kilo verdigine sahid olmustum ama yediklerine pek dikkat etmemisim. Bence cok saglikli bir diyet..Kolay gelsin.