17 Aralık 2013 Salı

Hedef 2014: 107. Gün

Ayaklarıma karasular indi bugün!

Sabah 9.30da başladı koşturmaca, az önce geldim. 1 veya 2 mil Leslie ile yürüyeyim dedim, çivi çiviyi söker hesabı ama videolar açılmadı. Ben de oturdum, ev halkı toplanana kadar günlüğümü yazıyorum.

Efendim bugün nişan alışverişindeydik :) Malum Pazar nişan var; adetler, gelenek görenekler yerine gelsin, bohçalar hazırlansın, çikolatası çiçeği derken bu saat oldu. Bitti mi, hayır. Unuttuklarımız, sipariş verip sonra alacaklarımız derken tekrar çıkılacak. Bir de bugün kuaför görüşmesi de yapacaktık ama unutmuşuz, burada Salı günleri kuaförler kapalı. Mecburen o iş için de bir gün ayrılacak. Şimdi bizim zamanımız gibi değil, saç hatta makyaj, vs. için de prova yapılıyor :)

Sabah aceleyle çıktım, adımsayarımı unutmuşum :( Bir üzüldüm, bir üzüldüm. Gelir gelmez tekrar yürümeye kalkışmam da, eğer 10.000 adım olmadıysa kimse gelmeden ekleme yapayım :) Çünkü sonra hem zamanım olmaz, hem de oturunca kalkamam bir daha diye idi... Ama kısmet değilmiş, bu akşam ekstra yürümeyeceğim.

Öğlen çıkarken yine yemeğimi yanıma aldım. Sabah kahvesi saati öğle 1'i bulunca, önce kahvemi içtim, ardından da saat 13.30 gibi öğle yemeğimi  yedim. Bu programda ara öğün olmadığı için rahatım. Yoksa öbür türlü ara öğünleri de taşımam, daha da önemlisi fırsat bulup onları yemem gerekiyor ki koşturmaca içinde biraz zor oluyor.

Sabah çıkmadan 1 lt. su bitmişti. Çok susamışım;eve gelir gelmez de başladım içmeye, 1 lt bitmek üzere... Yatana kadar minimum 2.5 lt olur. Bu zorlamayla içme değil, susuyorum gerçekten. Kış günü hayret evet ama bence bu su içme olayı da alışkanlık. Diyetteysem, çok susuyorum ama diyet bitiyor, bende de su olayı bitiyor ne hikmetse...


Şimdi bugünün listesini de gireyim, sonra sofrayı hazırlamak için kalkmam gerekiyor:

>> NP 9. gün / 21

sabah: 1 bardak yağsız süt ve herbalife
öğle: buharda brokoli* (1.5 tk. z.yağ ve limon ilaveli) ve 2 haşlanmış yumurta

*sabah vakit yoktu, brokoliyi buharlı pişiricimde değil, klasik tencere içi buharda pişirme aparatıyla yaptım. Birkaç dakikada mis oldu. Buharlı pişiriciler çok janjanlı, albenili falan ama bu ucuz alternatifi karşısında, ikinci planda kalmak durumundalar; özellikle de zaman sorunu varsa...




akşam: füme dil ve yeşil salata

su: min. 2.5 lt. + şekersiz yeşil çay ve kahve
hareket: yaklaşık 7 saat çarşı-pazar gezmece...


Hayırlı akşamlar :))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel nişan alışverişleri tatlı anlar heyecanlar...
dün kendime çok kızdım ve günlüğüme de yazdım. neden böyle oluyor diye .aslında karnım hiç aç değilken niye bozuyorum ki canım yemek sistemimi???
gece oturdum şeyda coşkun listelerine baktım ve bugün eğer bozmazsam (ki şimdiye kadar iyi gitti)1 şeftali 3 yk yoğurt detoksunu; ben 2 kivi ve 2 yk yoğurt olarak yaptım. 7 bardak su içtim . yarın temel reis detoksu için malzemelerimi aldım.bakalım kaç gün dayanacağım.
gerçi yine günlüğüme yazdım bugün arkadaşıma gitmiştim ve Gülbeni gördüm tvde .suratı çok kötü olmuş,çenesinin yanları resmen estetik yaptır beni diyordu.yav ya bende böyle olursam dedim;sonra kendime güldüm önce sen bir hafta yap dayan , bakalım kaç kg vereceksin , ne kadar dayanacaksın dedim:
yok, benim koca hayatta iflah olmaz. gözümün içine baka baka eti karam yedi , akşam tüm sebze yemeği tekliflerimi reddetti çorba köfte ve makarna istiyormuş 2 tabağı götürdü.akşam kızı baleye götürdükten sonra da ,pis pis güldü bekleyip napcaz bi saat gel dedi ve elimi tutarak karafırına kahve içmeye gidelim dedi. ben yok gölete yürümeye gidelim dediysem de bu soğukta yürünür mü dedi. resmen nefsimi sınadı hain; ama başardım sadece pis pis profiterollü pastaya bakış attım o kadar.ona da yedirmedim bu arada:)
bu arada mektup yazsam sana bu kadar olur ancak . kendine iyi bak , spora devam .BAŞARACAĞIZ EMİNİM.sinem

Terazi dedi ki...

Sinem'cim; evet başaracağız.

Benim eşim de ha bire diyetimi sabote etmeye çalışıyor ama fırsat vermiyorum çünkü çok kararlıyım. Zaten O da, çok net "hayır" dediğim için fazla ısrar edemiyor. Azıcık tereddüt sezse, kesin yoldan çıkarır ama yapamayacak ;:)