11 Kasım 2013 Pazartesi

Hedef 2014: 71. Gün

Bugün pazartesi diye "başladım" güya ama ne yalan söyleyeyim, adaptasyonum çok zor olacak. Yok; öyle canım onu bunu istemiyor veya kaçamak derdinde falan da olmadım bugün, mesela ikram edilen bir dilim kutlama pastasını -ki bu ara takıntım olan meyveli bir pastaydı- rahatça geri çevirdim. Gündüz ve akşam yemekler dengeliydi. Akşam çayın yanında -miktar biraz kaçsa da- yaban mersini ve sarı leblebi yedim ki ev halkına yaptığım tatlı servisiyle baştan çıkarım sanmıştım oysa... 

Başka bir şey var içimde beni huzursuz eden; döndüğümden beri hiçbir şeye yetişemiyorum sanki ve bundan da çok rahatsızım. Kafamda bir sürü şey; planla, planla, planla... Acil yapılacaklar, zamana yayılacaklar, ertelenecekler, es geçilecekler... İş-ev trafiği bir yana, bir de aile-iş-eş-dost ilişkilerine de yetişemez olunca veya öyle hissedince; baş ağrım da beni terketmemeye kararlı ve neredeyse bir haftadır benimle. İnat ettim, ilaç almayacağım ve o kendi isteğiyle gidecek!

Yarını iple çekiyordum, tam gün kursum var ve bana iyi gelecek, kafayı dağıtacağım diye... Fakat yarın saat 14:30'da ortancanın okulunda olmam lazımmış, veli toplantısı var! Eşime paslayayım dedim, O'nun da randevusu varmış, yetişemem dedi :( Sabah olsun, kardeşimle konuşup O'ndan isteyeceğim gitmesini... Oğlum "gitmenize gerek yok, ben size anlatayım neler diyeceklerini" diyor ama olmaz, ilgisiz ebeveynler gibi görünmek olmaz :) Zaten maşallah durumu iyi, her toplantıda öğretmenlerden dinlediğimiz güzel sözler; varsın biraz da dayısı gururlansın yeğeniyle :)

Benim diyet yazılarına dönmem ne zaman olacak bilmiyorum. Hafta sonu yardımcı ablamız izinden dönerse, ben de kendime gelebilirim bir ihtimal. O zamana kadar beni idare edin, olur mu?

Hem zaten her gün erkenden yazı girmeme de gerek kalmadı galiba! Blogu olan arkadaşlar zaten yazıyorlar bloglarında... Hem bloglarında yazıp, hem de buraya yazan; bıkmadan hemen her gün 2 satır da olsa yorum bırakan birkaç arkadaşım var ki, onlara çoooook teşekkür ediyorum, çok...

Ama blogu olmayıp bizimle yorum kısımlarından paylaşımda bulunan arkadaşlarımız da birer birer kaybolmuş gibiler; ses yok, seda yok çoğundan ! 

Sahi, gittiniz mi? 

Elma dersek, çıkar mısınız?

"Elmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..."

:))

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Burdayiz terazim bi yete gitmedik ama sessiz kalmayi tercih ettik ,,kurbandan bu yana saldin bende iyice ama neyseki diyetisyen terazisi regl obcesi olmmasina ragmen eksi bir dedi de uzulmedim hedefimi unutmus gibiyim.....kendible beraber bizi de tiolasan iyi olacak....nagisim son durum 85.4 idi gecen petsembe.,,,..

SKINNY dedi ki...

her gun yazmak gercekten zor geliyor bir sure sonra. Birde siki diyette degilsen tam eziyet. Keyfin nasil istiyorsa bence oyle devam et. ben yogun olmama ragmen yazmayi sevdigim icin yaziyorum. Kolay gelsin sana islerinde umarim bas agrinda en kisa zamanda gider.

Incebelli dedi ki...

Ablacim
Benim kafam dumanli. Icim parcali bulutlu.
Kilom almis basini gitmis, 65 , 66.
Uzgunum, suzgunum:((
Biyerlerden baslamali diyorum, basliyorum.
Sonra hooop, bakmissin bozmusum yiyorum:((
Eski motivasyonumdan eser yok:(((
Midemi ve zihnimi copluge benzetiyorum:(((
Sizin her yazinizi okusam da, yorumlari bir bir tarasam da, yazamiyorum:((
Oyy oy!
Sikayetciyim hakim bey:((
Kendimi sikayet ediyorum:(
Sizi size emanet ediyorum:((
Coplugume geri donuyorum:(

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Terazim burdayız, burdayım... Sen dinlen, işlerini yoluna koy diye sessizlerdeyim. Bu Blog dünyasında bi adresin olacak, kural bu galiba. Ahirette iman dünyada mekan gibi...
Neyse terazim biliyormusun? Ben ilk hedefi tutturdum. ( loto tutturmuş gibi oldu ) Pazartesi sabah tartı 74.8 kg idi. İttir kaktır gittim ama ilk durağa vardım...
Daha çok yolum var biliyorum ama bu aralar kızımla ilgili sorunlarla uğraşıyorum kendimi öteledim biraz...
Terazim sana, Skinny'e, Şule'ye, Ömür'e, Mucize'ye, Fitiz'e, Burcu'ya, Gülüş'e, Nagişim'e, Nil'e, İncebelli'ye ve tüm arkadaşlara... TEŞEKKÜR ediyorum.
Hiç tanımadığınız beni, acemiliklerimi, eğrilerimi, doğrularımı kabullenip beni sardınız, sarmaladınız. HEPİNİZE gerçekten çok çok TEŞEKKÜR ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ipekcim, duydum sesini ve ciktim hemen;) burdayimmm:))
aslinda bir kac gün öncede yazmistim ama nedense ulasmamis:/ bas agrilarin dilerim bir an önce gecer canim! bitki caylarini özellikle melissa yada papatya cayini tavsiye ederim ipekcim..
sevgilerle
nil

SKINNY dedi ki...

Ben burdayim, senin her gun yazman sayesinde istesemde kacip gidemedim. vaktin ve keyfin olursa diyet olmasa da yaz bence.

ömür dedi ki...

Oğlundan iyi haberler geldikçe ve günlük düzenin eski haline döndükçe içindeki huzursuzluk geçecektir canım.Kısa zamanda toparlanıp tekrar düzenli yazılarını yazmanı bekliyorum.

Incebelli dedi ki...

Hulya,
Sarmaladik mi sarmalamadik mi, onu en iyi sen bilirsin. Su muhakkak ku, Terazi "Sarmalamaci basi", ve onu geri istiyoruz di mi??

Seni gercekten tebri ediyorum. Ilk hedefi astin.
Simdi ikinci hedefe dogru ac yelkenlerini.

Benim gemi batti balik yan gidergillerden.
Gemi demisken, Nuh' un gemisi geldi aklima bak;)
Kiz o gemi degilmiydi, asure pisirilen?
E ben daha asure yapmadim!!!!
Hazir gemi batikken, gemide kalan son zerzevatla asure mi pisirsem?

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
İncebelli'm,
Son kalan zerzevatlarımızı tohumluğa bırakalım olurmu? ;)))
Sarmalamacı başını ben çok özledim ama şimdi yüreği yangınlı ana...
Yavrusunun iyi olduğuna yüreğini inandırsın, iyi haberleri gelsin tam motivasyon gidecek öncü kuşu...

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülyacim ben sana asil cok tesekkür ederim canim!!!
yorumlarin öyle motive edici ki anlatamam!!
su sira yine takipte olsamda maalesef aklim ve duygularim baska yerde oldugu icin cok fazla yazamiyorum..
iyiki varsin hülyacim sende, iyiki varsiniz!
sevgilerle
nil

Terazi dedi ki...

Nagişim, tebrik ediyorum canım. Yolumuz uzun. Aralardaki bu sıkılmalar çok normal. Arada 'es' vermek, birazcık yoldan çıkmak iyi gelebilir ama sonrasında kaldığımız yerden, daha da büyük istek ve inançla devam etmek kaydıyla...

Yani; buralardaysan sorun yok, yeter ki tamamen bırakıp gitme bizi :)

Terazi dedi ki...

Skinny'cim, teşekkürler canım; başım geçti çok şükür :)

Diyet yapmadan diyet blogu yazmak olmuyor gerçekten; "ele verir talkını, kendi yutar salkımı" misali :/

En iyisi, diyet işini tamamlamak ve başka konseptlerde blog yazarlığına soyunmak ;)

Terazi dedi ki...

İnceBelli'm,

Son yazına bıraktığım yorumda da söylemiştim; kasmadan, deli gibi diyet yapmadan, her şeyden azar azar yiyerek başardın sen. Yine olacak, biliyorum ve çok güveniyorum ben sana. Vakti geldiğinde ki onu sana yine sen söyleyeceksin, yine harikalar yaratacaksın; eminim :)

Bu sebeple;

Burada ol, çok seviniriz...
Yazma, yorum yapma; bekleriz...
Ama bu arada, asıl kendi blogundaki eski yazılarını oku sen...

Bana çok iyi geliyor da orada yazılanlar ;)

Terazi dedi ki...

Hülya'cım,

Önce seni can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bir hedef koymak ve sonunda ona ulaşmak ne büyük mutluluk, ne büyük gurur :) Sıra ikinci hedefte.

"Bu Blog dünyasında bi adresin olacak" bir kural mı bilmiyorum. Benim evim sizin eviniz diye en baştan söylemiştim ama sanırım ev sahibeliğimizdeki kusur, bir ev arayışına yöneltmiş seni :\

Aidiyet duygusunu güçlendirmek ve kalan son 40 güne tam gaz girmek için, yeni "Sarmalamacı Başımız" olur musun Hülya?

Lütfen?

:))

Terazi dedi ki...

Nil'cim,iyiyim; çok teşekkür ederim.

Beraber çok çok daha iyi olacağız, değil mi?

;)

Terazi dedi ki...

Skinny, sakın gitme; olur mu?

Biz beraber kuvvetliyiz.

Aslında şu son zamanlarda bir yanda diyetsizlik (!), diğer yanda zamansızlık engeldi yazmama...

Az kaldı, bitecek ;)

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm;

Biraz zamandı lazım olan, sonra her şey karışacak zaten akışına...

Teşekkür ederim canım.

Terazi dedi ki...

İncebelli'm,

Aşureye aşeriyorum desem !

Bu sene de kimse henüz yapmadı galiba. Eltim göndermiş geçen akşam orta büyüklükte bir kâse ki kimseye yetmedi doğal olarak :)

Perşembe yaptıracağım inşallah ve doyasıya yiyeceğim, sonra da mâlum; "başlayacağım"!!!

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Terazim blog meselesini kendim için söyledim ben. Olmuyor diye. Şakayla bile üzmüşsem çok üzülürüm inan.
Terazim Allah da senden razı olsun. Bazı şeyler özde olacak. Bazısı herkesi sarar, en yeni tanıdığını bile. Hatrını sormadan geçmez, gönlünü almayı unutmaz. Bu yaradılış.
YÜREĞİNE sağlık terazim...