23 Ekim 2013 Çarşamba

Spor : Telefon veya Tablet için Uygulamalar

Geçen gece instagramda, sanırım @diiyetzamani'nin paylaşımından öğrendim bu yazının konusu iphone uygulamalarını.

"Toto için ne yapmalıyım, karnıma hangi hareketler iyi gelir, şu kollar&bacakları nasıl toparlayayım" diyorsanız; faydalı hareketlerin olduğu uygulamaları telefonunuza indirebilir ve müsait olduğunuzda kolayca ulaşabilirsiniz.

Ben hem bulduğum yoga, hem de detaylı bahsedeceğim egzersiz uygulamalarını indirdim. Yoga ile ilgili içeriklerin hepsine henüz bakamadım,


o yüzden henüz tavsiye edemiyorum ama "günlük egzersiz"leri beğendim.



Gelelim detaylara:

App Store'da, "Ücretsiz Günlük Egzersizler" olarak aradığınızda; şimdilik 6 uygulama geliyor karşınıza. İlk olarak karşınıza çıkan "Ücretsiz Günlük Egzersizler" başlığı, içinde 5 farklı bölge için egzersiz barındırmakta olan; 5'i 1 yerde uygulaması :)





Yok bu gereksiz, ben sadece ihtiyacım olan bölgeyi isterim derseniz;


Basen için olan uygulama ve içeriği:




Bacak için olan uygulama ve içeriği:




Kol için olan uygulama ve içeriği:




Karın için olan uygulama ve içeriği:




Kardiyo için olan uygulama ve içeriği:



Ve bir de yoga var:



Tek uygulamalar; 5-8-10 dakikalık uygulama seçenekleri sunuyor. Egzersiz Programı 1 ücretsiz, 2 ve 3. programları isterseniz ücretle indirebiliyorsunuz.

Bilenlere hatırlatma, bilmeyen ve ilgilenenlere ise faydası olsun inşallah :)






11 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Biliyorum bu söylediklerim hoşuna gitmeyecek!!! Hatta ve hatta kızaracaksın AMA;
Sen ne müthiş bişeysin yaaa...
Nasıl bir yüreğin var, hem bizi düşünüyor. bu yoğun ve tempolu günlerinde acaba nasıl faydalı olabilirimleri yapıyorsun.
Seni klonlamak istiyor ve dünyanın, ülkemin herbir köşesine saçmak istiyorum.
Ve de yürekten TEŞEKKÜR ediyorum...
Not: Bayramda senin ısrarlı yönlendirmelerine kulak vererek Mevsimlerden Roma'yı inceledim, defalarca belli yerleri hatta yorumlarına kadar okudum. Hepsi çok doyurucu ve güzeldi. Bilginin kaynağı, altın madeniydi resmen..
Okudukça Mehtap Hanım'ın kırgınlığını anladım. Galiba birazcık grubun kendi kanatlarıyla uçmayı becerebilmesini istemiş. Buradaki bu dayanışmayı, sinerjiyi görseydi eminin göğsü kabarır ve o yüzüne çok yakıştırdığım gülümsemesiyle bize bakardı sanırım... Terazim haksızmıyım???

Terazi dedi ki...

Hülya, evet; kızardım :)

Ama okudukça, donuk bir ifadeyle başladığım suratımdaki gülümseme büyüdü, büyüdü, kocaman oldu :))))

Zamanımı boşa harcamadığımı bana hissettirdiğin için, asıl ben sana çok teşekkür ederim. Gerçekten çok teşekkür ederim buradaki varlığın için...

Mehtap Hoca bir tane. O yüreği güzel insanlardan biri ve benim 2 senedir duraklasam da en başa dönmememin gizli sebebi. O'nu karşıma çıkardığı için her daim Allah'a şükrediyorum, tabi kendisine de emekleri için teşekkür...

Adsız dedi ki...

Merhaba Ipekcim, cok tesekkür ederim canim! paylastiklarin o kadar yardimci oluyorki anlatamam! su siralar maalesef günüm günüme uymuyor, cok stresli bir zaman benim icin:(
oglumu disciye götürdük esimle ve iki kahverengi lekesi oldugu icin narkoslu dis dolgusu yapilacakmis..öyle kücükki henüz, dogrusu narkozdan cok korkuyoruz bende esimde:( ama doktorlar yeni cikacak dislerine de etkisi olur, onlarida cürütür diyorlar...burda anlatmamin sebebi belki daha öncede senin veya burda okuyan bir arkadasin böyle bir durumla acaba karsilasmismidir diye? bir umut..
..ve bu nedenden dolayi ( kendimce bahanemde olabilir) cok fazla titizlikle dikkat etmiyorum beslenmeme..kendimi iyi hissettiren seyleri tüketiyorum..
cok selamlar, tekrar cok tesekkürler emeklerin icin ipekcim!!
telefonuma mutlaka indirecegim!
cok selamlar
nil

Terazi dedi ki...

Canım geçmiş olsun. Çok haklısın tedirginliğinde ama şartsa yapılacak bir şey yok tabi... Oradaki sağlık sistemi nasıl işliyor bilmiyorum ama bu kararı farklı diş hekimlerinden de teyit ettirdiniz mi?

Allah, hayırlısı nasılsa o yönde bir kapı açsın inşallah..

Diyeti düşünme bir de bu arada. Önce can demişler. Hele bu mesele bir hallolsun, sonra yine devam edersin.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim canim, insallah hayirlisi olur! Burda iki farkli doktora gösterdik fakat oglum son asisindan sonra doktor görmeye tahaml edemiyor. Cok agladi ve agzini acmadi böyleliklede..en dogrusunun narkoz ile uyutup daha rahat dolgu ve tedavi olacagini söylüyorlar..Internette öyle yazilar okudumki ve hepte maalesef kücük cocuklarin narkoza dayanamadigi ile ilgili olunca biraz panik halindeyim:(
evet canim, bir günde nasil olabiliyorsa bir kilo alabiliyorum hic dikkat etmesem..öylede oldu ama haftaya carsamba tekrar randevumuz var, hastanede narkoz hakkinda detayli bilgi verecekler bize..eger cok gerekmezse yaptirmayip süt dislerinin dökülmesini bekleyecegiz ipekcim...(b planimiz simdilik bu ama hayirlisi)
cok tesekkür ederim ilgilendigin icin canim..blogunda en cok ne olursa olsun hep tekrar baslayabilecegimizin mesajini vermeni cok seviyorum!
sevgilerle
nil

Terazi dedi ki...

Allah korusun; iyi düşünelim, iyi olsun.

Anestezi uzmanı çok önemli tabi. Hem diş olunca, doz da düşük seviyede kullanılır belki. Yine de seni çok iyi anlıyorum. Büyük oğlum 5 aylıktı, fıtık ameliyatı oldu. O günkü korkumu bir ben, bir Allah bilir.

Dediğim gibi, hakkınızda hangi yol hayırlıysa; o kısmet olsun inşallah canım...

İyi haberlerini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Sevgili Nil,
Genel anestezi altında dolgu yaptırmak büyük bir karar. Stresini anlıyor dualarımı gönderiyorum.
Fakat;
Teraziye katılıyorum en az 2-3 hekim görüşü almadan (ki bu uygulamanın hayati bir aciliyeti bulunmamakta ) nihai kararı vermemeni tavsiye ederim. Sürece bırak istersen hem bu süreçte diş doktoru olgusunu oyun şeklinde çaktırmadan işlersin çocuğuna ve belkide genel anesteziye gerek kalmadan yapılabilir o zaman. Bildiğim kadarıyla çocuk dolguları kolay uygulanıyor. ACELE ETME bence.
Çocuğun için en doğru kararı vereceğine şüphem yok.Allah yardımcın olsun, daha beterlerinden Rabbim sakındırsın... böyle böyle büyüyorlar işte :))))

Adsız dedi ki...

Insallah canim! güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim!
Henüz 5 aylikken fitik ameliyatimi? bir an yanlis okudum sandim, inanamiyorum minicik daha ama:((( Cok sükür atlatmissiniz ve seninde dedigin gibi gerekli olunca insanin eli koluda bagli oluyor...Allaha emanet olsun yavrularimiz!!
Kusura bakma canim konumuzun cok disindaydi anlattiklarim, hem disinda hemde aslinda merkezinde...cünki ben maalesef bir türlü beslenmemi stresli günlerimde kontrol altinda tutamiyorum.
Herseyin düzelecegini umut ediyorum! Bu arada oglumun adi da Umut;))
cok öpüyorum, iyi aksamlar Ipekcim!
sevgilerle
nil

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim Hülyacim dualarin icin!
Evet canim her ne kadar su ana kadar görüstügümüz doktorlar acele ettirselerde biz esimle biraz daha arastirmak istiyoruz, gerekirse türkiyeye gelip türk discilerimizdende fikir almayi bile düsündük canim..Ben Anne sütünün faydalarini okumustum hep ve oglumu büyük bir mutlulukla uzun süre emzirdim..Maalesef dislerine bu kadar zarar verdigimi bilmiyordum bu kararimla:(
haftaya anestesi uzmani bize anlatacakmis canim, bizde dogrusu tüm sorularimizi sormayi düsünüyoruz ama cok haklisin acele etmemek konusunda!
cok tesekkür ederim, inan cok yardimci oldun...
Evet böyle böyle büyüyorlar kuzucuklar;)
sevgilerle
nil

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Sevgili Nil,
Çocuğunu emzirdiğin için hiç üzülme. Hemde hiç... Emzirmeyle çocuğuna sağladığın faydalar saymakla bitmez...
Diş için;
Sadece yapacağın şey çok küçükse ıslak bezi ( tülbent gibi) parmağına dolayıp dişlerini silmek, biraz büyüyünce sadece suyla çocuğa uygun diş fırçasıyla çocuğun kendisine oyun şeklinde fırçalatmak. İlerleyen yaşlarda çocuklara uygun diş macunları var onları kullanmak.
Anestezi konusu da öyle ameliyat yapar gibi uyutmazlar sadece sakinleştirici ( sanki uykudan biraz derin )şeklinde düşün. Yinede anestezi uzmanına sor böylemi yapacaklar diye...
Ama böyle bir uygulamayı bile yaptırmak için acele etmemeni öneririm. Tabii çocuklara bu tarz müdahalelerde mecbur kalınabiliyor ama dediğim gibi aciliyeti yok.
Bir oyuncak edin, onun dişlerini fırçalat,muayene ettir, sende çocuğunu muayene et, oyun yapın diş olgusunu. Sırf aktivite olsun diye dişçiye götür mesela... Hiçbir müdahale yaptırmadan geri getir. Resimlere baktır falan...
NACİZANE ÖNERİLERİM...
Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim Hülyacim! Tüm önerilerin gercekten de harika!!! dis fircalamayi yazik günde 3 ile 5 kez yaptiriyor ve birde zorlada olsa bizde fircaliyoruz..( yazi yazmayi ögrendigi güne kadar anne/babalarda fücocuklarinin dislerini fircalamaliymislar)
insallah hayirlisi ne ise o olur diyorum!
gercektende cok iyi gldi iyiki paylastim sizinle, biraz daha sakinlestim:)) daha az yiyeceklere saldirdim bugün;)
iyiki varsiniz!!
cook öpüyorum!!
sevgilerle
nil