23 Ekim 2013 Çarşamba

Hedef 2014: 52. Gün

Günaydın :)

Yataktan kalkarken; önce bacaklarımın ağrısını, sonra karnımdaki müthiş şişliği hissettim ve bir mutlu oldum sabah sabah, bir mutlu oldum :)) Gerçi "akşam yemeğinde bir daha bu kadar salata yememeliyim ve hatta mümkünse, salata yerine az haşlanmış sebze yemeliyim" diye karar aldım ama hemen arkasından gelen "olsun, şiş olayım; pilav, börekten veya akşam dozu kaçan tatlıdan değil ya bu şişlik" duygusu ile rahatladım yeniden.

Henüz 2 gün oldu; diyetimi kaçakamaksız yapıyorum, sporu boşlamıyorum. Sadece 2 güncük bu disiplin bile, bu sabah gözümü açtığımda hissettiğim müthiş mutluluk, huzur ve özsaygı duygusuna sebep olabiliyor. Kilolarıyla kısır döngü bir savaşın içindeki biri için, sabah böyle uyanmanın bedeli paha biçilemez :)

Dün akşam blogları dolaştım; çoğumuz yeniden hedefe odaklandık ve kararlı, planlı programlı başladık çok şükür. Buna çok seviniyorum; pes etmediğimiz ve gitsek de geri gelmeyi bildiğimiz için... Şimdilik sessiz kalanların da, en uygun zamanı beklediklerini ve yeniden ses vermeye başlayacaklarını biliyorum ;) 

20 küsur senelik kilo mücadelemde, şu son 2 sene kadar istekli olmadım. Duraklasam ve hatta geriye düşsem de, hiç o başladığım noktaya geri dönmedim. Bu yüzden; şimdi 2 ileri 1 geri gibi görünse de kilo savaşımdaki mücadelem, ben halimden çok memnunum. Hatta bu kilomu, bu halimi bile seviyorum. Çünkü eski halimi bilen ve uzun zamandır görüşmediğim eş-dost, bana ne büyük bir iş başardığımı hissettiriyor ve onların şaşkınlığı bana tekrar ve tekrar umut oluyor :)

Umutlarımız hep taze ve daim olsun diyelim :)



Günün detayları akşama...


* * *

güncelleme 19:58

Kahvaltı: 2 yumurtayla Karatay kahvaltısı
Ara: Sade Türk kahvesi
Öğle*: Izgara tavuk göğüs, buharda brokoli (yağsız)

*Gün güzel başladı lâkin sonrasında biraz gerildim, mideme vurdu. Hem mide ağrımdan, hem de kahvaltıda çok yediğimden; saat 14:30'da yiyebildim öğle yemeğimi...

Ara: Wasa sandwich ve ıhlamur
Ara: 1 hurma

Saat: 18:15 15ml. L-Carnitine
Saat: 18:30-19:40 yürüyüş

Akşam**: 200 ml. yağsız süt ve 1 ölçü Herbalife

**Karnım hâlâ tok ve midem de tam geçmedi, yemek istemedim bu yüzden.

Gece: Yeşil çay


Su: minimum 2 lt.
Hareket: 20:11 itibariyle 10.350 adım




4 yorum:

ömür dedi ki...

günaydın canım,
çok güzel anlatmışsın,umutlarımız daim olsun :)))

Terazi dedi ki...


Günaydın Ömür'cüm :)))

Çok öpüyorum.

InceBelli dedi ki...

Olmuyor olmuyor, olmuyor:)
Bayramdan once bi gaz gittiydim Ablacim..
Bayram da bizim okuzu cayira saldim, soylemesi ayip:)))))))
Hala beri alamadim kendisini.
Bosanip da semerini yedi, hala gozu merada:)

Acele cevap, kestane yulaf kepegi:))))))))))

Terazi dedi ki...

İnceBellim,

Acele cevap dedin diye; işi gücü bıraktım, oturdum 2 satır da olsa yazmaya...

Şimdi güzel kızım; sen sürüden ayrıldın, onun için de seni kurtlar kaptı. Neden bize bayramdan önceki gazlarından hiç bahsetmedin? Haberimiz olaydı, biz de olduğumuz yerlerden gazlardık seni; bakalım bu bayram rehaveti kalıyor muydu?

Yine de hiçbir şey için geç değil. Zaten bugün cuma. Haftasonunu da kat, o söylemesi ayıp -öküz-e de ki; bu 3 gün senin, aklına hangi mera geliyorsa, git oradaki istediğin bölgede otlan. Pazartesi sabahı döndün döndün, dönmezsen bak bakalım ne oluyor? (ne oluyor kısmını sonra planlayalım?)

Pazartesiden itibaren de blogunun başında ol kızım, a yeter! Yedinse, yedim diye yaz. Yok iyi gittiyse de yine yaz. Bak 2-3 gün üst üste kural ihlalli rapor verince blogunda; 4. gün şöyle bir duruyorsun, 5. gün düşünüyorsun, 6 veya 7'den sonra da o kuralı pek tekrarlamamaya başlıyorsun. Öbür türlü salınca çayıra, görüldüğü gibi Mevla'nın kayırması uzun zaman alabiliyor güzel kızım.

(Güzin Abla tadında olmuş mu?)

:)

Seni çoook öpüyorum canım.