22 Ekim 2013 Salı

Hedef 2014: 51. Gün

Günaydın :))

Dün gece karnım guruldadı açlıktan. Gece çayının yanında 2 hurma-cık- yesem dedim ama yemedim.
Tüm gün attığım adım sayısı 21:33 itibariyle 3.333 olunca (böyle de güzel dizilmişler :)), yürümek farz oldu. Saat gece yarısını çoktan geçmişken çıktım yürüme bandına ve 45 dakika yapıp (250 cal ve 2.76 km.) bıraktım. Yatarken adım sayım yaklaşık 8500 olmuştu. İlk günden spor ve yeme-içmede yan çizmediğim için kendime kocaman bir AFERİN dedim :) 

Unutmadan, bir de 30 günlük Squat Challange için niyetlendim ama 4 gün sonra ara verip devamını getiremezsem diye, bu tabloya dönünce başlayacağım. Şimdilik 5-10 tekrarlı alıştırmalara başladım ;)




Daha evvel yazdığım gibi; uçak cumartesi sabahı çok erken olduğundan, tartılma işini cuma sabahı yapacağım. Bu sebeple perşembe yatana kadar kaçamak yapmama konusunda iddialıyım ;) Amacım; şu son aldıklarımı vererek, Almanya'ya mümkün olduğunca hafif gitmek. Zira oradaki misafirperverlikle başa çıkılacak gibi olmuyor. Uzun yürüyüşler yapacak olmam, belki bir nebze telafi edici olacak ama yine de dikkat etmem şart. Şimdiye kadar hiç beceremesem de, umut işte... 

Gelelim bugüne... 

Kursum var bugün; 9'dan 4'e İSMEK İğne Oyası Kursuna yazıldım :) Sıkılabilirim, hatta beceremeyip vazgeçebilirim ama olsun. Nedir, nasıl yapılır öğrensem bana yeter. Tülbent kenarı, tepsi örtüsü yapacak halim yok ama mesela çiçek yapmayı öğrenmek istiyorum. Sonra da bunlarla takı veya giysi tasarımı yapmak. Bu kadar vaktin var mı derseniz, yok. Ama öğreneyim, cepte dursun, belki bir gün lazım olur ;)

Son birkaç senedir yoğun tempodan dolayı kendime hiç zaman ayıramaz olmuştum. Halbuki rahatlamak için farklı farklı uğraşlarla haşır neşir olmayı, kendimi beslemeyi, geliştirmeyi çok severim ben. Çünkü öğrenci olmanın, insanı her daim diri tuttuğuna inanırım. Onun için de daldan dala konarım işte böyle ...


Esas mevzuya dönelim. 

Bugünkü yemek listeme henüz karar vermedim. Evden erken çıkmam gerektiğinden; kahvaltıyı erkenden, saat 7'de yaptım. Bu sebeple kuşluk ve ikindi ara öğün/öğünlerinden başka, öğle yemeğimi de almam lazım yanıma. Ayrıca diyette siyah çay hiç içemediğimden, mini termosumda yeşil çayımı da götürmeyi düşünüyorum. Piknik sepetli kadına çıkacak ilk günden adım ama ne yapayım, mecbur :)

Detaylar akşama...

Kahvaltı: Yumurtasız Karatay kahvaltısı
(büyükçe bir parça kekik eklenmiş lor peyniri, bolca ceviz, domates sos, kırmızı biber, yeşil çay)
Öğle: 4 kaşık az meyveli müsli, 2 sade probiyotik yoğurt, 1 tepeleme yemek kaşığı yaban mersini
Ara: 1 adet Wasa sandwich, yeşil çay
Ara: sade Türk kahvesi
Akşam: Izgara tavuk göğsü, avakadolu yeşil salata (yağsız)
Ara: sade Türk kahvesi 
Gece: Yeşil çay

Su: minimum 2 lt 
Hareket:  An itibariyle (saat 20.17) 10.530 adım.
Güzel havayı fırsat bilip, kurstan çıkışta eve kadar yürüdüm ki bu her gün arabamla yaklaşık 20-25 dakikada gittiğim bir mesafe. Zor bir parkurdu ama yine de akşam bantta monoton bir şekilde yürümekten iyiydi .


Güzel bir gün diliyorum.




10 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Ne güzel :))) Hepsi, Herşey...

Terazi dedi ki...

Hülya'cım günaydın :)
Saat 9:11 oldu, hoca yok ortada! Hiç sevmem böyle şeyleri. Bakalım bir mazereti var mı?
Neyse, bugün keyfim yerinde, kimse de bozamayacak inşallah.

mariposa dedi ki...

Teraziiii, bravo diyor hasetimden çatlıyorum:)) Hem yeni şeyler öğrenme hevesine, hem de iradene saygım sonsuz... Öptüm

Adsız dedi ki...

Ipekcigim Almanyaya gelis tarihiniz gelmis bile ne güzel.Heyecan ,mutluluk ve hüzün hepsi bir arada hayirlisi olsun.
Keske yakin bir yerde olsaydi oglunun gidecegi okul.Es,dost akrabanin ayni sehirde olmasi sana büyük huzur veriyordur.Genede yardimci olacagim bir husus olursa haberimiz olsun.
Simdilerde heryer ,her alis veris yeri Noel(Weichnactskekse,-schokalade,...)kurabiyeleri,cikolatalariyla doldu.Daha iki aya yakin Zaman olmasina rahmen.AMAN DIKKAT...!!!!
Mümkünce uzak durmaya dikkat et.Hepsi kalori bombasi ve cezbedici...
Güzel bir Hobby secmissin...El isleri ruhu dinlendirdigi gibi elide oyaliyor.:)sevgilerle Sule

SKINNY dedi ki...

Yeni seyler ogrenmek gercekten cok guzel. Kolay gelsin

ömür dedi ki...

şu çömelmeyi ben de denemek istiyorum,belki 50 ile başlıyamam ama yine de başlamalıyım,çok işe yarar gibi görünüyor

Terazi dedi ki...

Mariposa'cım, ben de seni öpüyorum ve güzel sözlerin için teşekkür ediyorum :)))

Terazi dedi ki...

Şule'cim, çok teşekkür ederim. Akraba yok ama teyze gibi yakın benim bir arkadaşım ve eşimin tanıdıkları var. Allah mahcup etmesin diyelim, bakalım zaman ne gösterecek...

Ah, kendime hiç güvenmiyorum; özellikle de çikolatalar konusunda ama hiç yememeyi değil, battı balık yapmamayı hedefliyorum. Mesela benim için kahve Sahne'siz olabilir ama bir çatal da olsa pastasız asla :))İnşallah seninle de bir zaman, bir yerlerde kahve içmek kısmet olur Şule'cim...

Terazi dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Skinny :)

Hayatın rutin temposunda, bir parça nefes alabilmek için; bulduğum fırsatları değerlendirmeye, fırsat yoksa oldurmaya çalışıyorum.

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm, bunun çok faydalı olduğunu okumuştum daha evvel ama hiç de yapmaya yeltenmedim tâ ki Şule'nin yaptığı sayıları paylaşmasına kadar. Dün akşam, yeni bir şeyler yapmak lazım diye düşünürken bu fotoyu buldum bilgisayarımda. Dün akşam 10 yaptım, bu akşam yatmadan 15 yapmayı düşünüyorum. Arttıra arttıra tabloyu yakalamayı düşünüyorum ama ben de asla direk 50 yapamam, ertesi gün tutulurum kesin :))