11 Ekim 2013 Cuma

Hedef 2014: 40. Gün

Günaydın :)

Cuma'lar zaten güzeldir, bir de uzuun bir tatilin habercisi olarak geldiğinde çok çok daha güzel oluyor galiba :)

Dün Dukan'la biraz karıştım ama nasılsa Bayram sonrasına kadar sürem var, biraz daha düşüneyim bakalım. Baksanıza yapanların içinde pişmanı da var, mutlusu da... Henüz teşebbüs etmemiş veya etmiş ama hemencecik pes etmişlerin (O ben oluyorum) de dimağından ve dilinden "acaba" eksik değil. 

Dün yorumlara da yazdım; her zamanki gibi aklım bir yana çekiyor, nefsim diğer yana... "Nefsine uyma yanarsın yine..." diyor iç sesim; "çabucak toparlayabilirsin, ne kaybedeceksin ki..." diyor diğer ses cevap yetiştirircesine... Dünden beri âşıklar gibi atışıp duruyorlar :)

Bu arada; dün yeme düzenim orta halliydi. Diyet yok ama yediklere dikkat etme çabası var, miktarda abartmamak var... Spor yok ve bak dün su içme işi de çok başarısız :(

Bugün ise; öğle 2 gibi Edirne üzerinden Bulgaristan yapacağız. Pazar döneceğiz büyük ihtimalle. Yolculuktaki en tehlikeli durak, Edirne'deki ciğerciler :) Gün içinde dengeli gidip, ciğer kısmında affetmemeyi düşünüyorum :) 

Bir zamanlar; herkes incecik kesilmiş yaprak ciğerlerini yerken büyük bir iştahla, ben ton balıklı salatamı yemeye çalışmıştım o meşhur ciğercide de, garsonlar ve yan masadakiler de sanki bana tuhaf tuhaf bakmıştı; bak şimdi geldi aklıma... 2012 Mart, doktorumla yepyeni bir döneme başlamışım, çok iddialıyım, O'na ve kendime söz vermişim... Daha diyetin ilk zamanları, biz yine Edirne üzerinden Bulgaristan'a gidiyoruz. Meşhur ciğercide yemek molası; çocuklar, eşim çekmişler duble ciğerleri, yanında acı biberler, vs... Ben çantamdan çıkardığım saklama kabımdan; ton balıklı salatamı yiyiyorum çünkü normo-protein yapıyorum... Yemeğin arkasından; yok badem ezmesi, yok peynir helvası... Zor bir yolculuktu! İşte o zamanki ve sonrasındaki sabrın mükafatını (ki o dönem; yaklaşık 2.5 ay, hiçbir kaçamak yapmadan, full motivasyon devam etmiştim) yaklaşık 15 kg. ile vedalaşarak aldım. 

Takınca yaparım, biliyorum da; ah bir taksam şöyle kopmadan :)))

Güzel bir hafta sonu diliyorum. Yolculuğa çıkacaklara da; kazasız belasız, hayırlı yolculuklar olsun...
Sanırım dönünce 1 yazı daha yazabilirim, sonrasında biz de çıkacağız bayram için...

not: "hedef 2014" takvimi ilerliyor, yazılar otomatik girecek yarın ve bayram süresince... inşallah yüzümüz ak buluşuruz satırlarda :)))

Nagişim'e not: 11 ekim'de Kadıköy'de olacağını unutmadım ama bizim seyahat işi tam kesinleşmediğinden (bizim her işimiz böyledir, son dakikalara gelmeden netleşmez), sana yazamadım... Kısmet diyelim... "2013'ün son haftasında bir gün", olur mu acaba? :))



5 yorum:

ömür dedi ki...

iyi yolculuklar ,iyi bayramlar terazicim.
sen ciğerini afiyetle ye ,öyle eşin ve çocukların gibi duble yeme ama :)tadını çıkar.
bayramı en az kaçamakla geçirip,dönüşte kilo verebilmiş oluruz umarım.
sevgiler....

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm, çok teşekkür ederim. Ben de sana ve ailene çok güzel bir bayram diliyorum.

Sağlıkla buluşabilmek dileğiyle :)))

Adsız dedi ki...

Evet bencede normal porsiyon ciger ve yaninda salata güzel bir ögün olur,simdiden afiyet olsun .Güzel bir seyahat gecirmenizi dilerim.Sevgilerle Sule

... dedi ki...

Bu gun ogretmencilik oynama gunum.
Lise son siniflarin basina yedek ogretmenlik sifatiyla dikildim yine.
Tenefusleride yok bu gariplerin.
Ogretmenlerin de tabi.
Bir siniftan digerine gecmeleri icin 5 dakikalari var.
bu arada blogundayim iste:)))

Size hayirli yolculuklar diliyorum.
Cigerine yandigimin cigerini bu defa affetmeyin.
Etraftakileri bu defa, baska bir sebeple bakitin;))))

Hayirli yolculuklar

Kalin belli:))))

Adsız dedi ki...

Mantıklı bir eleştiri için teşekkür ederiz. Ben ve komşum sadece bu konuda biraz araştırma yapmak için hazırlanıyor. Biz bir kapmak yerel kütüphaneden bir kitap var ama bu yazı daha öğrendim düşünüyorum. Ben orada özgürce paylaşılan bu bilgileri görmek için çok memnunum.