10 Ekim 2013 Perşembe

Hedef 2014: 39. Gün

Günaydın demeye daha çok var ama peşin olarak kabul edin siz :)

Uyku tutmadı.  Blogları gezip, facebook'da grup yazılarını "tekrar ve tekrar" okurken, bulduklarımı tekrar da olsa- bir kez daha paylaşmalıyım dedim. Bana iyi geldi çünkü.

Hadi, bugüne full motivasyonla başlayalım.

Daha evvel bahsetmiştim, Melis Hasırcı Tezcan; 2 ayrı facebook hesabı var, burada (önce kadın sonra anne) ve burada (benimle zayıflayanlar grubu)...

Diyor ki;
Özetle ikinci derece obez iken 1 şubatta başladım 4 ayda 20 kg verdim yazın yedim içtim (12 gün homini gırtlak) sonrasında da gündüz uslu durup gece çikolata, dondurma yazı +3/-3 olarak geçirdim. Şeker bayramı sonrası (Ağustos sonu) tekrar başladım. 
Aralık başında 5 gün Roma'ya gittim ve sadece 900 gr aldım pizza, makarna, hamburger lazanya, dondurma ve tiramisuya rağmen (ama dengeledim hep) 
Mayıstan beri her gün sebze yiyorum. Diyet süt ürünü kullanmıyorum sadece kaşar diyet (Moova veya Bahçıvan tercih sebebi en düşük yağ ile) (daha önce de dr ile 20 kg vermiştim, o derdi 100grda max. 10 gr yağ) En kaymaklı yoğurt bile 3,8 gr yağlı. Zaten yağ almıyoruz onu kesince bağırsaklar iptal oluyor. Benim grubumdaki pek çok kişi de bu şekilde zayıflamaya devam. Ayrıca Dukan amca ne diyor daha ucuz halbuki Türkiye'de tam tersi bizde daha pahalı ve herkesin bütçesine uymuyor. Uzun süreli yapabilmek daha önemli.(grubumda herkes dukan yapmıyor her telden çalıyorJ) Tek sır şu morallllll, hep olumlu bakmak, düşünmek, kendimizi sevmek, süslenmek (obezken bile), gezmek...
107-68,7=-38,3 kg oldu
tüm detaylar yazılarımda var zaten... 


* * *


Şimdi arkadaşlar, lütfen yazılanları okuyun ve fotoğraflara bakın. O yapmış, biz de yapabiliriz. İnanmak ve kararlı olmak, gerisini kolay ediyor Allah...



OLEYYYYYYYYYYYYYYYY TÜTÜTÜTÜ MAŞALLAHHH
DÜZ OTUZBEŞ OLDU
BÖYLECE VÜCUT KİTLE ENDEKSİ BİLE BANA NORMAL DİYOR. 24,9
ARTIK ŞİŞMAN DEĞİLİM ÇOK ŞÜKÜR (ŞİŞMAN OLMAK SADECE SAĞLIK AÇISINDAN KÖTÜYDÜ YOKSA BEN YİNE AYNI BENİM YİNE GÜLÜYORUM) VE DAHA SAĞLIKLIYIM EN ÖNEMLİSİ DE BU.
BİLİYORUM YARIN 200-300 GRAM ALSAM ŞİŞMAN KATEGORİSİNE GEÇECEĞİM AMA ZATEN YOLA DEVAM, ŞİŞLİKLER ÖDEMLER UMRUMDA DEĞİL:)) ELBET İDEAL KİLOMA ULAŞACAĞIM ALLAHIN İZNİYLE; ÖNEMLİ OLAN GRAM DEĞİL İNCELMEK VE SAĞLIKLA HAREKET EDEBİLMEK!!! DARISI HER İSTEYENİN BAŞINA....
TARTIDA GÖBEK ATTIM RESMEN VE OĞLAN DA BANA KATILDI HATTA ANNE YİNE SÖYLE BEN BAYILDIM DEDİ YİNE GÖBEK ATTIK:))))))))))))

terazi notu: BMI'min 24,9 olması ve "normal" sayılmam için, 69,9 olmam gerekmekte. 69,9 olduğumda, ben de tam 35 kilo vermiş olacağım. Bu benim "uzak hedef"im... Çünkü o kadar kilo verirsem; hortlak gibi olurum diyorum, yani öyle DİYORLAR! Ama Melis hiç de hortlak gibi olmamış! Ne bu, DUKAN'ın başarısı mı? Kafam karışık yine :(

devam ediyorum...



BECK DİYET ÇÖZÜMÜNDE DENDİĞİ GİBİ AFERİN BANA!!!
NEDEN Mİ 35 KG VERDİĞİM İÇİN DEĞİL!!!
DAHA REJİMİN 10.GÜNÜNDE ELBİSE GİYEBİLDİĞİM ZAMAN SEVİNÇLE RESİM ÇEKTİRDİĞİMDE KIRMIZI GİYİNDİĞİM, TOPUKLU GİYDİĞİM, ELİMİ BELİME KOYACAK MODA GİRDİĞİM VE OBEZKEN BİLE YAPTIĞIM ŞEYİ YANİ GÜLÜMSEMEYİ YAPTIĞIM İÇİN!!!
OBEZ OLMAK HAYATIN SONU DEĞİL SADECE SAĞLIKSIZ O KADAR VE KURTULABİLİRSİNİZ!!!!


* * *



1 sene önce kendimi öyle zayıflamış öyle kadınsı hissediyordum ki salınarak gezmiştim restoranda herkes de garip garip bakıyordu oysa rejime başlayalı sadece 13 gün olmuştu. 
Lütfen ertelemeyin kararlarınızı 10 günde bile daha mutlu olabilirsiniz.

* * *


Geçen sevgililer gününde giydiğim 
kırmızı kadife elbisemi daralttırdım ve bu akşam onu giymeyi planlıyorum...

* * *


52 beden olan bir kadın, gün gelir 38 beden olur. 

Neden olmasın?



alıntı





Hızımı alamadım!

Burada da DUKAN ile ilgili yazdıkları var. Daha evvel okumuştum, en kısa zamanda tekrar okumalı:


ve




* * *


Eee, n'apcaz şimdi?

İbre Dukan'a mı dönüyor ne!



14 yorum:

... dedi ki...

Zaten kafam karisikti. Simdi corba oldu iyicene:))))
Sizce simdiki zayifligini dukana mi borclu, yoksa azmine sabrina mi???

ömür dedi ki...

böyle hikayeleri okudukça nasıl motive oluyorum anlatamam,Maşallah....
öncesi ve sonrası muhteşem,hem kilolar gitmiş hem de nasıl gençleşmiş ,bayıldım.
ben de böyle olmalıyım duygusu uyandırıyor insanda ,
Evet önümüzdeki yaz ben de böyle öncesi sonrası resimleri ekleyeceğim inşallah

Terazi dedi ki...

İnşallah Ömür'cüm.

Bu hikâyeler, motivasyonu yüksek tutmak için çok faydalı gerçekten de... Ama benim gibi gece hikâyeleri okuyup yükselip, sabah kahvaltıda nutellayla dip yapmamak kaydıyla...
:(

... dedi ki...

:))))
Ablacim, kisi ne diyeti yaparsa yapsin, hangi diyetisyene giderse gitsin, hangi blogu okursa okusun, ve kimden motive olursa olsuuuuuuuuun, diyeti biraktigi anda, bogazinin ipini tutmazsa, sonuc husran!!!!
Millet blogunun adini koyarken "elveda" derken, sen kalkar " bitmez bu diyet" dersin;)))
Nerden mi biliyorum?
Kendimdeeeeeen:(((((

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
maşAllah!!!
Böyle hikayeler bana bir kişi bile başarmışsa bende yapabilirim. Sabretmeliyim, emek vermeliyim dedirtiyor insana.
Bize bu öyküyü hatırlattığın için saol terazim. bizde grubumuzda yapalım böyle öncesi ve sonrası haa terazim ne dersin?
İnce bellim!!!
Mehtap hocanın dediği gibi yolumuz ne olursa olsun sebat eder uygularsak elbet mükafatını göreceğiz. Aslolan bence kişinin kendini tanıması ve en uygun programı kendi seçmesi. böyle hikayeler evet iştahımızı kabartıyor ama herkese uymayabiliyor. bu yüzden de yarım bırakılmış programlar oluyor.
İnce bellim Dukan sana uygunmu???
yada terazim sana???
herşey gönlümüzce olsun.
hepimiz azimli insanlarız. bu sebeple yollarımız keşişmedimi???
yoksa nasıl tanışırdık.
ne durabilir önümüzde??? HİÇBİRŞEY!!!

Terazi dedi ki...

Tabi ki önce azim ve sabır, bu ilk şart.

Rahat ettiğimiz, kolay uyguladığımız ve güvendiğimiz her programla; istikrarla sürdürdüğümüz sürece sonuç alırız. Ama eski alışkanlıklara dönüldüğünde sonucun yine hüsran olacağını da biliyoruz artık; bu ister Dukan olsun, ister başka bir program.


Peki Dukan'ın bir sırrı var mı?

Benim çıkarımlarım şunlar:

1. Dukan'da 3 grup yiyecek var; serbest olanlar, sınırlı izinli olanlar ve yasak olanlar. Bir kere bunları iyi bilmek gerekiyor. Serbest olan yiyeceklerden; zaman ve miktar kısıtlaması olmaksızın yiyebiliyorsunuz. Asla aç kalmamak ve serbest yiyeceklerden doyana kadar yemek gerekiyor. Sınırlı izinli olanlar da; diyeti çeşitlendirmek, bıkmamak için önemli. Burada mutfakta uğraşmayı sevmek lazım, vakit ayırmak lazım. Ve verilen hakkı kullanmak lazım. Aksi taktirde, Dukan sadece "izinlilerle" geçmiyor. Kendi adıma söylüyorum, bıkıyorsunuz aynı şeylerden... Ama diyete eklenen; krepler, tatlı-tuzlu muffinler- nutella yerine geçen dukenella- gojiberry ile reçel, sütlü tatlılar, vs... Hepsi bu diyeti uzun soluklu kılmak için fırsat bence ama dediğim gibi zaman bulmak ve mutfağı sevmek lazım :)

2. Protein ağırlıklı bir diyet olması; hızlı kilo verdiriyor, kilo verirken -hele biraz da önerilen şekilde spor yapılırsa- sıkılaşıyorsunuz ve aslında verilen kilo mesela 3 ise, o 5 gibi yansıyor dışarıya... Bu da diyetteki en lazım şeyi, motivasyonu olumlu yönde çok etkiliyor.

3. Bu diyeti yapan çok fazla insan var, bu insanların deneyimlerini paylaştıkları alanlar da çok fazla... Bu da; kendinizi yalnız hissetmemek, sorunuz veya sorununuz olduğunda destek alabilme imkanı demek... Ayrıca Dukan resmi sitesindeki -sanıyorum- forum bölümünde, belirli zamanlarda bizzat Dukan'ın sorulara verdiği yanıtları veya diyette yaptığı güncellemeleri de paylaşıyor Dukan'cılar, özellikle Simla (http://www.dukandiyetitariflerim.com/)...

4. Ve başarı hikâyeleri... Her biri çok etkili ve insanı hemen yarın Dukan'a başlamak için heveslendiriyor :)


Fakaaat;

- Benim gibi ayran gönüllüyseniz çok iyi düşünmelisiniz (geldik mi yine azim ve kararlılığa :))
- Yavaş olsun, sağlıklı olsun, benim olsun diyorsanız; her şeyden "belirli ölçü ve belirli zamanlarda" yiyebileceğiniz, Akdeniz Tarzı Beslenme Modeli'nden şaşmamak lazım. Öyle ki; bu modeli hayat tarzı haline getirebilenler, "diyete gir-diyetten çık" sarmalından da kurtulmuş oluyorlar.


Çok uzattım ama; benim mantık tarafım "Akdeniz" diyor, dünden beri havalanan maceraperst tarafım ise "Dukan da Dukan" diye beynimi yiyiyor.


Kararsızım ben yine, her zamanki gibi :(((


Hele bir bayram geçsin de Incebellim, bakacağız artık :)

Adsız dedi ki...

wow ...tam galyana getirdi bu hatun beni :-) bende 50/52 beden giyiyorum ...bende olurum insallah citir bi hatun ...cok dogru yazmis ...hersey motivasyon ve moral ...bende ve diyet arkadaslarimda bu moreller arada bi gidip gelmese ...biz coktan citir olmustuk ...oyle degilmi ...sevgilerle Meltem

Mucize dedi ki...

Bu kararsizlik beni deli ediyorr, bir diyorum bul diyetisyeni yolundan sasma, birde dukan yap. Bende bayramda iyice dusunecegim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ipekcim, dukan diyeti daha önce cok duymustum ama sayende detayli bilgi edindim canim..cok tesekkürler! Ben dogrusu sürekli yasam boyu sürdürebilecegimiz bir beslenme biciminden yanayim..ben kendi adima söyleyim dukan veya bir baska diyet asla listeye göre uyamiyorum ve yasaklara daha cok yöneliyorum. O yüzden belki yavas veriliyor cok sabir gerektiriyor ama olsun bu yola ciktik bir kere dönüs yok, ve bu yol uzun bir yol o yüzden ben yasam tarzina dönüstürmekten yanayim "diyetimizi-saglikli beslenmemizi"..her ne olursa olsun bence kendi vücudumuzu en iyi kendimiz taniyoruz ve en dogrusuna kendimiz karar verecegiz insallah ipekcim..bende o kadar cok okuyorum ve arastiyorum ki ama en cok mutlu eden beni artik neyin benim icin saglikli neyin saglikli olmadigini biliyorum..
her ne karar verirsek verelim yinede sporu birakmamamiz lazim..
sevgilerle
nil

SKINNY dedi ki...

Mucizem bence sen diyetini buldun iyi gidiyorsun, hic dukana bulasip dengeni bozma. Ben buralarada diyetisyen bulsam giderdim ama yok. o yuzdende dukan bana daha kolay geliyor ama aslinda cok zor. Cok buyuk bir inanc gerektiriyor. Bende dukaning.com gordugum resimler sayesinde dukana bulastim. Kac kere bozsam da uzun vadede tatliya, karbonhidrata bagimliligimi iyi geldi. Tek beni motive eden yani inen gobek ve kilolarin geri gelmemesi ancak bu sartlar sadece benim icin gecerli olabilir. zaten seydanin diyetinde de okudum, haftada bir gun protein diyeti siskinligi alir diyor. Yarin tekrar baslamak istiyorum. Gecen hafta yaptigim 1 haftalik atak bosa gitti diyebilirim. Ama zaten benim diyeti bozmamin asil nedeni diyetten cok hayatimda beni rahatsiz eden diger seyler. Tabi ki diyet yaparken , ozelikle dukan ac degilsin ama karbinhidrat yemedigimden dolayi daha gergin oldugum kesin. o yUzden de bu diyeti yaparken sinirlerim geriliyor, esine ve cocuklarina gosterdigin sabir cok azaliyor, islerde ters gidince kopuyorsun aniden. mutlu ve huzurlu bir siyet donemi degil beni icin su aralar yapabildigim tek sey.

Adsız dedi ki...

HÜLYA: terazim akşam sporumu yaptım... Canım kendin için en iyi kararı vereceğine ve bomba gibi döneceğine eminim....
kolay gelsin :)))

Terazi dedi ki...

Hülya' cım, biz seninle daha evvel mailleştik mi? Sakladığım maillerde, Hülya **a******* imzalı mailler var. Emin olamadım.
ipkery@gmail.com adresine mail atar mısın?

Mucize dedi ki...

:) ne guzel senden haber almak Skinny. Ya iste sabah dukan diye kalkiyorum aksam diyetisyen diye yatıyorum. Benide en cok rahatsiz eden karbonhidrat meselesi. Eminim bende ucundan kiysindan borek yiyemezsem cok mutsuz olurum. 18 kiloyu verirken haftada birgun olsun hamurisi yiyordum , boylece stres olmadan diyetimi yapiyordum. Sabaha kararim degismezse:) bayram dönüşü yeni bir diyetisyenden randevu alirim artik.

SKINNY dedi ki...

Mucızem sen bayramdan sonra diyetısyenine devam et. Hatta hedefine ulaşana kadar da hiç bırakma. Koruma dönemını de hiç ıhmal etme. Neden söylüyorum bunları çünkü ben yaptım sen yapma diye