9 Ekim 2013 Çarşamba

Hedef 2014: 38. Gün

Günaydın :)

Dünkü yazıma yaptığım gece güncellemesinde de belirttiğim gibi, dün itibariyle işimin başındayım.

Sabah çok erken çıkmam gerektiğinden; hiçbir içerik girmeden, başlık yazıp çıktım. Şimdi bir kahve molası verdim ve 2 satır da olsa yazıyorum.

Sabah erken, kurum ziyaretlerimi yaptım. İşinizin başında ne kadar güvendiğiniz insanlar da olsa, ortamları sürekli denetlemek ve "buradayım" mesajını vermek gerekiyor. Aksi takdirde, bir bakmışsınız küçücük sorunlar kocaman olmuş ve karşınıza dikilmiş. Her bir kurumdan; bu ziyaretlerimi sıklaştırmam gerektiğini kendi kendime söyleyerek ayrıldım. Evet, itiraf ediyorum; biraz fazla kendime döndüm son zamanlarda ve sorumluluklarımı askıya aldım. Aslında bunu da yapmam gerekiyordu çünkü ruhen fazla yorulmuştum. Şimdi iyiyim ama ve tekrar başlamak için enerjim süper!

Bak, yine "yeniden başlamak" dedim!

Yazın düşündüm bunu; ne çok yeniden başladığım zamanlarım var benim hayatta diye... Hatta çala kalem döktüm içimi bir kağıda ama buraya almak henüz nasip olmadı. Sonra baktım, Mehtap Hoca yazmış aynı içerikte bir yazı. Bir yazı İnceBelli'den geldi "hep mi yeniden başlayacağız?" diye...

Diyet konusundaki yeniden başlamalar insanı yorsa da, hayatın diğer alanlarındaki "yeni sayfa açma / açabilme" yetisini, kuvvetini; Allah içimizden almasın. O bittiği zaman, galiba her şey bitiyor!

Dün o arkadaşım aradı, yazmıştım hani; evlilikleri kocaman bir kayaya çarpmıştı bu sefer ve çıkış yolu yok gibiydi. "Biz yeni bir sayfa açmaya karar verdik, tekrar başlıyoruz" dedi telefonda. Nasıl mutlu oldum, anlatamam. Bitirmek en kolayı olduğu halde, onlar mücadele etmeye karar vermişlerdi. Ve sesi öyle iyi geliyordu ki... Belki pes etmemenin hazzıydı bu sesine yansıyan; dışarıdan kaybetmiş gibi görünse de, aslında kazandığını bildiği içindi belki...

Hata yapmak, insana mahsus. Ders alıyorsak eğer, bütün hatalarımız çok değerli. Ama işte; insanın devamlı içine dönüp bakması ve yaşadığı her şeyde kendini sorgulaması lazım. Yoksa başa gelen her olumsuzlukta; "ah ben ne kadersizim, ben bunu hakedecek ne yaptım?" diye dövünmek, yaşanan depresyonu derinleştirmekten başka hiçbir şeye yaramıyor.


N'oldu bugün böyle? Nerelere geldik?

Gerdim mi sizi de :(

Biz bu blogun ana temasına dönelim en iyisi...

Akşama diyetle beslenmem ile ilgili güncellemeler için yazacağım :) 

. . .

Saat 23:32

Bugün diyet yoktu yine; güya dikkat ediyorum ama bu kadar oluyor işte...

Sabah (7:00): Klasik kahvaltı
Ara: Sade Türk kahvesi
Ara: Ihlamur ve 1 adet Wasa sandwich (paketi arkadaşımla paylaştım)
Öğle: Yayla çorba+püreli köfte+erişte+yoğurt
Ara: Sade Türk kahvesi, ıhlamur
Akşam: 1 porsiyon iskender+1/4 künefe (küçük kardeşimin aldığı hayırlı bir kararı kutladık :))
Gece: Yeşil çay+3-4 parça küçük lokum

Su: 1 lt kadar
Hareket: Yok gibi... Yürüme bandım bensiz kaldı yine :(


6 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
günaydın terazim...
umarım bugün daha iyisindir. bugün için metin olmayınca endişelendim açıkcası...
doktora gittinmi?
'''bu soğuk algınlığı, ilaçsız 1 hafta - ilaçla 7 günde geçer ama illâ ki dinleneceksiniz...'''' derler ama o eskidendi!!! Artık çürüdük bi şekilde... doktora gitmeyi ihmal etme... kendi kendine ilaç falanda alma... muayene ol verdiği ilaçlarında hepsini kullan, yarım bırakma!!!
Ya ammada nutuk çektim... üzüldümde ondan canım. İnşAllah iyisindir...

ömür dedi ki...

hala toparlanamadın sanırım Terazicim,benim de küçük kızım hala hasta okula göndermiyorum,galiba ben de hasta oluyorum.Herşeye rağmen diyete devam....

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
ters köşe olduk ya la biz ;)))

Terazi dedi ki...

Hülya'cım; özür dilerim meraklandırdığım için...
Ve teşekkür ederim, beni düşündüğün için...

Eğer o unuttuğum randevularımı hatırlatmasalardı; üzerimde eşofmanlarım, ben hâlâ miskin miskin evde pinekliyor olacaktım. Hâlâ kırıklığım tam geçmedi aslına bakarsan ama bu tarz hastalıklara çok da yüz vermemek lazım ;) Bugün yazdıklarıma bakılırsa; fiziksel güçsüzlüğün yanında, duygusal olarak da hassas modda olduğum kolayca anlaşılabilir :)

Daha iyi olacağım ve bayramdan sonra bomba gibi devam edeceğim diyet&sporuma :)

Çok öperim.

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm geçmiş olsun. Ciddi salgın var. Bizim okulda da çocuklar hep hasta, öğretmen ve diğer yönetimdeki arkadaşlar da, hasta ya da olmak üzere... Zaten bir eve girince, sırayla yokluyor herkesi.

Tekrar geçmiş olsun canım.

Herşeye rağmen, diyete devam edebildiğin için ise çook çok tebrik ediyorum. Valla ben değil diyet yapmak, lafını bile duymak istemedim o dönemde. Şimdi de -güya- dikkat ediyorum! Bakalım, böyle gitsin şimdilik...

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim iyi olduğuna sevindim. Diyet olayı için kendine zaman vermişsin buda güzel. Senin adım rekorlarının geleceği günler yakındır. Sabırla bekliyoz.
Bende ise bu akşam düldülümü yalnız bırakmadım spor tamam...