2 Ekim 2013 Çarşamba

Hedef 2014: 31. Gün

Günaydın :)

Bu sabah yağmur var İstanbul'da; evde oturup keyfini çıkarmak güzel ama dışarılarda ekmek parasının peşinde olacaklara, o zaten sıkışık trafiğin iyice sıkışacağı böyle günlerde bir yerden bir yere yetişeceklere Allah kolaylık versin.

Dün çok güzeldi, "1 Ekim Güncesi" diye ayrı bir yazı olarak gelecek. Lâkin akşam eve dönmeye hazırlandığım sırada çok sevdiğim bir arkadaşım aradı ve evliliğinde "tamam" noktasına geldiklerini söylediği andan sonra, tadım tuzum kaçtı. Çok üzüldüm ve bugün O'nun yanında olmam gerekiyor. Bir şey yapabileceğimden değil, sadece yanındayım demek için...

Birazdan kahvaltımı yapacak ve çıkacağım.

Bugün için düşündüğüm kuvvetli bir kahvaltı. Sadece ekmek ölçüsü 2 dilim, diğerleri serbest. Belki yumurta da olabilir, bilmiyorum. Akşama yazarım. Sonraki öğünler için ise hiç planım yok. Arkadaşımın yanında, muhtemelen mendiller elimizdeyken, "dur şekerim şu ara öğünümü yapayım" diyemeyeceğime göre... Bir de bu haftayı arkadaş ve akrabalara ayırmıştım çünkü çok sitem alıyorum; şu işlerini bir bitiremedin, bir görüşemedik diyorlar, haklılar... Bu sebeple, kontrollü serbestlik uygulaması düşünüyordum bu hafta sonuna kadar. Ne demek bu? Diyet modunda değil ama yediklerimi seçerek ve miktarlarını kontrol ederek yemek, sporu bırakmamak gibi özetlenebilir.

Akşam önce yorumlardan başlayarak, tekrar buluşmak üzere; şimdilik hoşça kalın :)

Bu arada bugün itibariyle "hedef 2014"'de 30 günü bitirmiş oluyoruz. Buradaki samimi desteği var eden herkese, bir kez daha teşekkür ediyorum :)))

. . .

güncelleme 18:55

Tatsız geçen ziyaretlerimin ardından eve dönüp yemek işine giriştim. Akşam eşim evde olmayacağı için; çocukların sevdiği, benim de kolayıma gelen kahvaltı ile yapalım akşam yemeğini diye yemek rotamı menemene çevirdim. Bir de yarına da hazır olsun diye zeytinyağlı kereviz pişirdim. Çocuklar oturdular sofraya, ben de Carnitine'mi alıp yürüme bandıma geçtim.

Yorumlara da ancak bu esnada bakabildim. İki, yüzümü kocaman güldüren yorum :)) 

İlki Ayla'dan... "ben galiba artik istedigim kiloya geldim" diyor... Bu ne güzel bir haber :) Tebrik ediyorum ve bu cümleyi hepimizin, en kısa zamanda demeyeyim ama hayırlısıyla ve sağlıkla söylemesini temenni edeyim.

İkinci güzel haber, Skinny'den :)) Kopmadı, bırakmadı bizi ve tekrar son derece kararlı başladı. Eminim o da bu direncinin ve mücadelesinin mükafatını alacak ve Ayla'nın cümlesini söyleyecek, tıpkı bizler gibi...

Bugüne gelirsek;

08.30: Klasik kahvaltı (50 gr. kadar tam tahıllı ekmek ile...)
10.00: Sade Türk kahvesi
12.30: Sade Türk kahvesi
14.00: 3 minik peynirli poğaça+1 kepekli kurabiye+1/4 havuçlu kek ve siyah çay

15:10: L-Carnitine (15 ml)
15:35: Koşu bandı-60 dk. 5 ve 5.5 hızda yürüyüş (son 3' 6 hz. koşu) + 3 dk. soğuma

19:00: Z.yağlı kereviz, menemen, b.peynir, ceviz, domates sos-z.yağ ve nane ileveli (homemade) ve domates-köz biber-köz patlıcan sos (homemade lutenitsa), yeşil çay ile Karatay Style mönü (ekmek YOK!)
edit:Kereviz yemedim, ceviz yedim 6-7 tane ve inanılmaz şiştim!!!

Gece: Yeşil çay


Spor: 19.05 itibariyle 10.200 adım
Su: Henüz 1 lt. civarı, yatana kadar 2 lt.ye tamamlanacak...

...

Yemek yemeye gidiyorum, yorumlar için geri döneceğim.

İyi akşamlar :)))



9 yorum:

Adsız dedi ki...

terazim merhaba insanin üzücü günlerinde dostan destek görmek birazda olsa hafifletiyor.
ne mutlu arkadasina kosup gidiyorsun yanina.
tarti rakaminda pek güzel.
devami gelsin.
ben galiba artik istedigim kiloya geldim.
simdi hedef bunu uzun bir süre koruyabilmek.

ayla

SKINNY dedi ki...

Gec te olsa bende yakaladim sizleri. Basta bozdum ama baktim ki herkes devam ediyor diyetlerine guzel guzel, bende kendimi toparladim. Beni motive ettiginiz butun grup uyelerine tesekkur ederim. Yilbasina 3 ay kaldi. Umarim herkes istedigi kiloya ulasir yada cok yaklasir.

Terazi dedi ki...

Ayla, nasıl mutlu oldum bunu duyduğuma anlatamam :) Tebrik ederim seni...

Bundan sonrası, biraz dikkat ve yine disiplin istiyor. Ama zor olmayacaktır diye inanıyorum.

Fazla kaçan günün arkasından;

-sabah normal kahvaltı,
-öğle normal öğün
-akşamı sebze/salata ve et ya da sadece yeşil çorba ile geçirmeyi öneriyor Mehtap Hoca...

Eğer peş peşe 2 gün fazla kaçmışsa;

-sabah normal kahvaltı,
-öğle ve akşam sebze/salata ve et ya da sadece yeşil çorba...

Bir de tabi spora devam...

Bizi habersiz bırakma lütfen, tekrar tebrikler :))

Terazi dedi ki...

Skinny, senden gelen bu haberle ayrıca mutlu oldum :) Dönüşün kuvvet verdi, inan...

Pes etmediğin ve mücadeleye devam ettiğin için, yürekten tebrikler :)

Uzun bir yol bu. Duraksayabilir, arada molalar verebiliriz. Ama her bıraktığımız yerden, daha da bilenmiş ve kuvvetle inanmış olarak tekrar başlayabiliyorsak; tünelin sonundaki ışığı da göreceğiz demektir.

3 ay; hedefimize odaklanarak geçirilirse, bitmeyecek gibi gelen uzun bir zaman dilimi gibi görünebilir şu an. Fakat 31 Aralık'da arkamıza dönüp baktığımızda, ne kadar çabuk geçti diyeceğiz mutluluk ve gururla.... :)

SKINNY dedi ki...

terazim sen yaptigin detoksla en basta bana olmak uzere herkese ornek oldun, birde uzerine spor yaparak. Ben sadece diyeti bile zar zor yapiyorum ama vazgecmemek bile basari diyorum zaten, pes etmemek icin.

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Terazim benden detay istemissin (bu arada yorumlarını okurken gözlerim doldu. Bilmukabele arkadaşım) .
Öncelikle dikkat ettiğim şeyler (ara ara yazdım aslında );
-2 ay kaçamak yapmıyorum
-ne kadar hareket edersem edeyim spor yapmam gerekiyor. İlk 2 ay düzenli spor yaparsam vucüt sonraki aylarda tempo düşse bile yağı yakıyor. Sporu en az 45 dk en yüksek 120 dk yapıyorum.kalp atım sayıma göre hızımı ayarlıyorum (örneğin benim için 120-130 arası yağ yakımı için ideal ) Bazen atraksiyon yapıp çok hızlı 1-2 dk.cık koşuyorum.spordan önce halsizsem 1 hurma yada 1-2 kayısı yiyorum.
-beslenmede tabağımı protein, sebze, karbonhidrat, ve kalsiyum şeklinde düzenliyorum. Ben ekmek yenmesi taraftarıyım yada eş değer başka bişey…
-günde 3 ana öğün ve en az 3-4 ara öğün yapıyorum. En az 4 lt. su içiyorum. ( bitki çayı hariç )
-günlük yağ alımımı düzenli yapıyorum. ( badem ve fındık kullanıyorum. Cevize maalesef allerjim var. 3-5 günde bir azzıcık tereyağı. Yada yaptığım yemekteki yağ oranı yoksa 1 tatlı kaşığı zeytinyağı günlük bu… )
- farklı besinler tüketmeye çalışıyorum. Farklı renklerde özellikle
-tuz kullanmıyorum. Dışarıda yada iş yerinde yersem de önemsemiyorum. Yemeklerimi baharatlarla tatlandırıyorum.( tuz maalesef bu sefer böyle oldu. Ben diyete başladığımda ramazandan çıkmıştık. Ve ben ramazanda tuzu kısmıştım.yani bu işe başladığımda vücudumda neredeyse hiç ödem yoktu. Hepsi löp etti :(((
-tatlandırıcı ve tatlandırıcılı ürünler, fabrika şekeri kullanmıyorum…
-birde hergün tartılmak!!! Bu şu işime yarıyor sporumu ayarlamama ( ki 3-5 günden fazla gram vermiyorsam yürüme hızımı bi tık arttırıyorum ) birde beni kuruyo…. Kurulan oyuncakla misali. Gaflete düşürmüyor…

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Sana bir günümü anlatayım;
-sabah kalkar kalmaz tuvalet faslından sonra tartılıyorum. Tartıdan gazımı yada dersimi alıyorum!!!
-hemencecik yarım litre suyumu içiyorum. Sonra 1 bardak light sütümün yanında ( ben soğuk içiyorum üşeniyorum ama ılık olsa daha güzel olur kesinlikle )1 hurma yada 1-2 kuru kayısımı yiyorum
-40-60 dk sonra kahvaltı (2 dilim ekmek, kibrit kutusundan hallice peynir, 2-3 yeşil zeytin, 3/1 demet maydanoz,1 yeşil biber, 1 orta boy domates, 1 salatalık, 2-3 günde bir yumurta)arada kahvaltıda makul atraksiyonlar yapıyorum 
-1-1.5 saat sonra ara ( 8-10 badem yada fındık. Yada ikisini harmanlıyorum. Bazen 1 kayısı da yiyorum bunlara ek olarak. Yanına muhakkak 1 bardak light sütümü içiyorum.
- 1 koca kupa yeşil çay ( 400 cc ) içiyorum.
-öğle yemeğine kadar 1 lt su tüketiyorum ( bu ara bir tuvalet gidiş gelişim oluyor biraz)
-1.5-2 saat sonra evdeysem sebze ( mesela orta boy bir kabak ),et ( yumurta büyüklüğünde. Yağsız yada az yağlı. Az yağlı olursa yağ koymuyorum ) 1 dilim ekmek ( kepekli, tam buğday, çavdar, light vs. ) yada 2 kaşık bulgur pilavı ( özellikle ekmek yemeye çalışıyorum. Pilavı canım isterse )öğle yemeğini işte yersemde yemek ayırmıyorum. ( kızartma falan yemiyorum ) sadece odamda yemekte sebze çıkmadıysa marul, domates salatalık yiyorum. Et çıkmazsada kantinden tavuk şiş yiyorum. Light yoğurdumu 3-4 kaşık muhakkak yiyorum.
-30dk sonra 1 koca kupa yeşil çay içiyorum ( yine bir tuvalet trafiği yaşanıyor. Önceden bu yeşil çayı akşamları içiyordum. Blogtaki bir arkadaş uykusuzluk yaptığını söyleyince bu zamana aldım. Çok da iyi oldu )
-ara ara 18.00 a kadar 1 lt suyumu içiyorum.
-2 -3 saat sonra meyve saati (gi düşük meyveler mesela 1 yeşil elma )
-2-2.5 saat sonra 3-4 kaşık baklagil yada 1 dilim ekmek arası peynir (beni akşama hazırlasın istiyorum. Lifi bol bir karbonhidrat olsun istiyorum )
-akşamı öğlen gibi yapıyorum.
-Geç yersek ara öğün yapmıyorum. Ama 19.00 da yersek ( bu pek olamıyor ) yarım bardak sütle minicik meyve yiyorum. ( bunuda yaparsam 21.00-21.30 arası yapıyorum )
-ara öğün yapmamışsam ve spor yapacağım zaman halsizsem 1 kuru hurma yiyorum ( alırken paketi dikkatli inceliyorum. Bazen üstüne glikoz şurubu döküyorlar. Onları almıyorum )
-sporumu 22.00 gibi yapıp 1.5 lt suyumuda içtimmi olayım bitiyor…

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Ben diyetteyken daha sağlıklı besleniyorum.
BENİM SORUNUM KORUYAMAMAK!!! Ama her seferinde biraz daha hatalarımı düzeltiyorum. Öğreniyorum. Tecrübeyle sabitliyorum 
Şimdi ise 2. Çocuk düşünüyorum. Neyse…

Terazim umarım istediğin gibi yazabilmişimdir arkadaşım. Biraz uzunmu oldu ne??? Herkese iyi geceler.
Bu arada terazim 30+20. Gün tartısı 81.5 kg. dün ÇALIKUŞUnu izledim ve spor yapmadım, sonucuda bu :((( ammaa bu akşam yaptım sporumu arkadaşım…
SEVGİLERİMLE…

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim 30+21. gün tartısı 81.2 kg.
bu gün evdeyim. bizim pirinses hasta oldu dün. doktor 2 gün rapor verdi. cumada arkadaşın düğünü için ( tabii kızım iyi olursa ) şehir dışına gideceğiz iş arkadaşlarından oluşan bir grupla uçaklan. pirinses te gelecek. taaa pazar akşamı 22.00 te evde oluruz galiba. bir güneydoğu anadolu şehrini ve yemeklerini tanıyacağız :((((
yani izin (!) aldım kısa süreli...
bu gün veli toplantımız var... bakalım yeni öğretmenimiz ne diyecek kızımız hakkında. pek sevişiyorlar...
terazim bana dua et emi. hafta sonu gurbet ellerde çıkmayayım raydan ( makul şeylere açığım ) ne olur...