3 Ekim 2013 Perşembe

Hedef 2014: 3. Tartı Günü Analizi (detoks sonrası...)

Geçtiğimiz hafta, programdaki üçüncü haftamdı ve Ezgi'nin Detoksu ile geçti. Nihayet 1 Ekim Salı sabahı tartıyla buluştum. Tartı analiz yazısını yazmak ise bugüne kaldı...

Daha evvel sanırım 2 kere tam olarak yapmıştım (ufak delmeler olmuştur belki) bu detoksu; ilk seferde yaklaşık 4 kg., diğerinde biraz daha az, sanırım 2 küsur kg. vermiştim. Bu sefer ise 1.4 kg... Yani şimdiye kadar kaydedilen, en az miktar!

Peki neden?

Ben de çok net bilmiyorum aslında ama tahminlerim var tabi...

Öncesinde, ben bu hafta ne yaptım;
  • Ana öğün ve ara öğün için planladığım saatlere uydum.
  • Ana öğün, ara öğün ve öğün sonrası için önerilen ve izin verilen yiyecek ve içeceklere, harfi harfine uydum.
  • Önerilen su içme miktarına uydum.
  • Önerilen hareketliliğe ve minimum hareket süresine (ki 40' idi) uydum; her gün ve üzerinde bir performans ile...
Yaşadığım sıkıntılar;
  • Bağırsakların çalışması yavaştı, tartı günü bununla ilgili sıkıntım devam ediyordu.
  • Öğünlerimi yanımda taşımam bir yana, öğün saatlerini atlamamak için özel çaba sarfetmem gerekti zaman zaman ama bir şekilde hallettim. Yanılmıyorsam sadece 1 gün, öğleden sonraki öğünü kaldırdım, bir gün de birleştirdim.
Sonuç;
  • Vücudum için faydalı olduğuna inandığım ve bu inançla uyguladığım için, 1 hafta güzel geçti.
  • Verilen kilo -bir önceki uygulamalarla kıyaslandığında- az olsa da, programa o kadar sadıktım ki; hiç moralim bozulmadı. 
  • İsterdim ki; bu listenin hemen ardından (Ezgi'nin de önerdiği gibi) "yağ yakıcı" listeyle devam edeyim ve detoks heba olmasın ama maalesef zamanlamamın kötülüğünden, hemen ardından "kontrollü serbestlik" gibi bir programsızlıkla devam ettiğim için, detoksun estirdiği rüzgardan faydalanamayacağım.


Sonrasını da planlayabileceğim zamanlarda tekrarlamaya devam edeceğim, sevdiğim bir liste olduğunu tekrarlayarak, Ezgi'ye bir kez daha teşekkür ediyorum...



1 yorum:

SKINNY dedi ki...

Terazicim, cok ayrintili ve guzel bir analiz olmus. Ben dekendi tecrubelerime dayanarak, detoks vari kisa sureli diyetleri her tekrarladigimda daha az kilo verdim. Senin ki saglik acisindan faydali oldugu icin cok kilo vermesen bile en azindan vucudum icin iyi birseyler yaptim diye dusunuyorsundur ki bence de oyle. Kararli bir sekilde devam etmene de hayran oldugumu belirteyim.