8 Eylül 2013 Pazar

Karbonat Mucizesi

Çok zaman önce bir akşam, midemden öyle rahatsızım; yanma, ekşime öldürüyor beni. Evde ilaç kalmamış. 1 bardak suda bildiğimiz karbonatı karıştırıp içmiştim ve çok iyi gelmişti. Fakat bunu bir aile büyüğümüzle paylaştığımda; çok sık yapmamamı, uzun vadede kötü sonuçları olacağını söylemişti. Çok sorgulamadım ama bir daha da yapmadım.

Bodrum'da, dönmeden 1-2 gün önce; deniz kenarında iki kadın sohbet ederken kulak misafiri oldum ve ben de katıldım sohbetlerine... Yanlarındaki sitede oturan Vitiligo hastası olan komşularından konuşuyorlardı; denediği pek çok yöntemden sonuç alamayıp, karbonatlı tedaviden epey bir sonuç aldığından... Şimdi kendisi de mide sorunları için bu yöntemi uygulamak istediğinden bahsetti hanım ve Kemal Milar adından söz etti. Yan etkilerine de bakmalı dedim ve ben de araştırayım dönünce diye niyetlendim, unuttum.

Sonra Şule yazdı yorumlarda, "sassy ve karbonatlı su" içtiğini... Ben sorunca da Bikini Projesi blogunun adını verdi. Aradım, buldum;  bkz.>>burada ve >>burada linkler... Alkali beslenme ile ilgili daha önce de Maranki'nin kitap ve sohbetlerinde rastladığım konuyu daha deriden incelemeliyim ve hatta uygulamalıyım dedim ama yine fırsat bulamadım, kaldı.

Bu sabah da Facebook'da pat diye karşıma çıkan "Karbonatın Mucizesi" paylaşımı; tamam artık dedirtti. Bu konu hemen incelenmeli ve bulgular paylaşılmalı...

İşte bu yazının buraya taşınma öyküsü budur.

İlgileniyorsanız, okuyun ve araştırın. Mantık ve akıl süzgecinden geçirmeden, asla ve asla uygulamayın...
Yazının orjinali için >>>tık tık >>> Ayrıca yazının en altında da verdim, burada da diğer paylaşım ve yorumlar var.


Kemal Milar ·

"KARBONAT - SODYUM BİKARBONAT KULLANIM TARİFİ

Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü : NaHCO3 )
Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır. Eczanelerden almanızı tavsiye ederim. Markette satılanı alsak olmazmı ?Aktardan satın alsak olmazmı ? Bakkal'dan alsak olmaz mı gibilerinden bana soru sormayın. Ben size TEKRAR SÖYLÜYORUM ECZANEDEN ALACAĞINIZ KARBONAT EN GÜVENİLİR OLAN KARBONATTIR!!!.

Hasta olmamak için her gün 1 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Bunu yarım çay kaşığı sabah, yarım çay kaşığı akşam 1 bardak suya karıştırıp 3dk bekleyip iyice karışmasını bekleyin sonra tekrar karıştırıp için. Her beden ve her bedenin göstereceği tepki farklı olucak'tır. Çünkü herkesin farklı beslenme biçimi var. Bundan dolayı herkesin kendi bedenini dinleyip buna bağlı olarak karbonat miktarını ayarlaması gerekir. 

Eğer grip, nezle gibi rahatsızlıklar olursa günde 3 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Fazla gelirse o zaman günde 3 kere yarım çay kaşığı içerek buna devam edebilirsiniz.

3 yaşından büyük çocuklarda hastalık olursa yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suya karıştırıp içirebilirsiniz. 

Eğer Karbonatlı suu içmekte zorlanıyorsanız, boş ilaç kapsülleri temin edip içlerine sodyum Bikarbonatla doldurup bol suyla hap olarak içebilirsiniz. 

Eğer Tansiyonunuz yüksekse yada hipertansiyonunuz varsa, hazırladığınız karbonatlı suyu tek seferde içmeyin, gün içinde yudum yudum az az içip öyle bitirin yani güne yaarak ve bol alkali su tüketin.

Eğer yüksek Tansiyonunuz varsa yada yaşlıysanız Karbonatlı suyu içtikten sonra Kanape yada yatağa uzanı 10 - 20 dk uzanıp dinlenin. Bazı insanlarda tansiyonda yükselme yaratabilir ama kısa sürer bu. O yüzden TANSİYONUNUZUN YÜKSELMESİNDEN ENDİŞE EDİYORSANIZ UZANIP 10 - 20 DAKİKA DİNLENİN. ARKADAŞIMIN ANNESİ YÜKSEK TANSİYON HASTASIYKEN ŞUANDA YÜKSEK TANSİYON HASTASI DEĞİL! AMA KARBONATLI SU İÇTİKTEN SONRA VÜCUDUNU DİNLİYOR EĞER ÇIKARMIŞ GİBİ HİSSEDERSE YATAĞA UZANIP DİNLENİYOR SONRA KALKIP GÜNLÜK İŞLERİNE DEVAM EDİYOR!. 

Kanser hastasıysanız!!!:

Eğer Kanser gibi bir hastalığınız varsa Öncelikle sakın Kemoterapi almayın Kemoterapi notumda yazılanları muhakkak okuyun!!!. Gidip dijital pH ölçer alıp idararınızı sabah akşam kontrol edip pH ı 8 in üzerine çıkarmanız ve bu seviyede en az 2 hafta tutmanız gerekir. Buna bağlı olarak karbonat içimi günde 5 - 6 çay kaşığı karbonatlı su içmeniz gerekebilir. 1 çay kaşığı karbonatlı suyu bir miktar içip yatağa yada kanepeye uzanıp 360 derece sağa sola dönerek haraket etmelisiniz . Bu haraketleri yaparken ara ara bardaktaki karbonat tüketilmelidir. 

Tıpta çok hastalık var. O yüzden bana şuna iyi gelirmi diye sormayın!. Deneyin görün iyi gelip gelmiyeceğini. Duvarımda yığınla hastalığa iYi geldiğini bildiren görüşler var. Diabet ileşmez die geçiyor, bakın demekki geçiyormuş, kanserin tedavisi yok bakın tedavisi varmış. Trombositleri onkologlar yükseltemeyiz diye konuşurlarken bakın alkali hale gelince trombositler yükseliyormuş .. Daha bir çoğunu paylaştım artık tek tek cevap yazamam. Tek başıma herkese cevap yazmam mümkün değil!!. 

Eğer şu zamana kadar çok asidik beslendiyseniz, vücudunuz asit tutmuşsa ishal olup sıvi şeklinde wc'ye çıkarabilirsiniz. Ben abartarak 5 gün günde 5 defa içerek her gün 5 -6 defa wc e gittim sırf asitli su çıktı. O 5 gün devamlı salatalık edim, bitkisel beslenmeye ağırlık verdim. 6 cı gün normal sağlıklı bir şekilde dışarı çıktım ve vücut biriktirdiği asitleri attı, 10 cu gün laktik asitler eridi kuluçlar kalmadı. 15 ci gün sigara içtiğim için alt ciğerlerime nefes almakta zorluk çekiordum ama nefes alma sorunum yoktu sadece derin nefes almakta zorluk vardı, o kalktı derin nefes alabilmee başladım.

Hangi hastalık olursa olsun, her hastalıkta ayrıca kolloidal gümüş suyu kullanılmasını tavsiye ederim. D vitamini almayı unutmayın çünkü zamanınızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Kanser dahil pek çok hastalığın nedeni D vitamini eksikliği. Türkiye Cumhuriyetinde eczanelerde Devit-3 ampul satılıyor 300.000 İU bunu ayda 1 kere şekere yada ekmeğe emdirip tüketmeniz gerekir. Bunu hasta olsanızda olmasanızda herkese tavsiye ediyorum. Yetişkinler için 1 ampul 1 aylık D Vitamini ihtiyacınızın hepsini karşılar. 

Karbonatın dozunu bana artık sormayın 1,5 senedir anlatmaktan bıktım. Karbonatlı su içerek alkoloz olunsaydı, ben ve beni takip eden herkez ciddi sıkıntılara girerlerdi kimse girmedi. En fazla gaz apar geğirirsiniz geçer yada gaz olarak alttan çıkarırsınız. Yada ishal olursunuz, asit atarsınız. 

Fazla bitkisel beslenmei doğru bulmuyorum, fazla magnezyumda ishal yapar. Kalsiumla dengelemeniz gerekir, kalsiyum almak için yoğurt yiğin. Ben laktozsuz süt içilmesini daha doğru buluyorum.

En Önemlisi Şu bilgileri Lütfen Anlamaya çalışın!!!!.

Sodyum Bikarbonatın Önemi

Tükrük bezlerinin yoğun miktarda karbonat iyonları salgılayarak yediklerimizi alkali yapar. Midemizin çevresi kandan alınan sodyum klorür'le çevrilidir.Sodyum su ve karbon dioksitle birleşerek alkali TUZ yani SODYUM BİKARBONAT OLUŞTURUR. Biyokimyada bu şu şekilde formüle edilir: H20 + CO2 + NaCl = NaHCO3 + HCL. Bundan dolayı midemiz aslında yediklerimizi ALKALİ yapmaktan sorumludur. BRUNNER BEZLERİ (12 PARMAK BAĞIRSAĞINDA BULUNUYOR) yüksek miktarda karbonat salgılayarak yediklerimizin alkali halde sindirilmesini sağlıyor. Pankreasımız Yüksek miktarda Sodyum Bikarbonat salgılayarak mideden gelen asitleri nötralize etmek ve yediklerimizi alkali yapmaktan sorumlu. Karaciğerde safra salgısındada yüksek miktarda karbonat içerir. Bedenimiz çürümemek için (kanser olmamak için) kendisini hep karbonatla alkali hale getiriyor. Böbreklerimizin kendisi karbonat ürettir. Böbreklerimiz kanın pH seviyesini alkali tutmakla sorumludur."


Not: Karbonatla ilgili diğer paylaşımları kolay görmek ve okumak için Resimler Linkine BAKIN !!! ÜSTÜNE TIKLARSANIZ LİNKLERİ GÖREBİLİRSİNİZ ... https://www.facebook.com/pages/Kemal-Milar/175346669287746?id=175346669287746&sk=photos_stream

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ipekcigim hemen yazayim dedim,bir yerde okuduguma göre midesi hassas olanlarin dikkatli olmasi lazimmis.
Simdi yazini okumaya dönüyorum.

Bugünümde kötü bir sokla basladi arkadaslar.6;30 da uyaninca bari spor yapayim dedim bizimkiler kalkana kadar.
Interneti actim leslienin 5 mile slim down klibini actim,sok ! Video kullanicisi tarafindan silinmis,kaldirilmis.
Bu bana yapilirmi? En sevdigim videosuydu.Kalakaldim :
Baska bir 5 mile videosunu actim ama üzüldüm resmen .
Niye,neden ya?....
Bugünkü menü serbest .antibiyotik yüzünden degistirdim.bol bol ada cayi,kusburnu cayi iciyorum.netteki bir saglik sayfasinda 1 kasik karbonatli 1 bardak su icmenin suyu nötrelize ettigi icin idrari inceltigini ve yanma etkisini azaltigini okudum.Tabii uyguladim hemen.
Sabah 2 haslanmis yumurta+ 8 zeytin
Öglen mac dönüsü 1 tane tavukburger kolasiz.patetessiz.
Aksama bir corba düsünüyorum.

Bugün 85 squatla devam...hava yagmurlu buralarda sizlere günesli günler dilerim.Sule

Terazi dedi ki...

Şule'cim, Milar'ın diğer yazılar diye linkini verdiğim sayfasında da sistite iyi geldiği yazıyordu. Aklıma geldin hemen. Demek sen de ulaştın bilgiye... İnşallah şifa olur.

Bir de hiç üzülme, bende muhtemelen vardır o video.

Birkaç sene önce, spor videolarına takmıştım. O dönemde Leslie ve diğer hoşuma giden ne kadar spor videosu varsa indirmiştim. Yedek hard diskimde duruyor.

Buraya yaz mailini, yayınlamadan silerim, ya da sağ taraftaki mail adresime bırak; sana zip'li atarım Leslie 5 Miles Slim Down videosunu. Sen de birleştirir ve bilgisayarına indirirsin. Bir daha da kaybolmaz :) Başka istediğin video varsa söyle, ona da bakayım :)

Sevgilerimle.

Bikini Projesi dedi ki...

Alkali Su, yani pH'ı yüksek su, benim en müthiş arkadaşım.
Günde en az 3 litre.
-Eczaneden alınan İngiliz Karbonatı çay bardağı ucu kadar 1 litre suya
-Limonlu su da olur! Ben sabah uyanır uyanmaz, ilk iş içiyorum.
-Elma sirkeli su da aynı. Akşam yatmadan bir dev bardak içerim.
-Bir de benim Sassy Su'yum var. Mutlak tavsiye ederim.

Merak edenler için: Alkali Olma Durumu yazım: http://bikiniprojesi.blogspot.com/2013/04/alkali-olma-durumu.html

Sassy Su tarifi: http://bikiniprojesi.blogspot.com/2013/04/ince-bir-bel-icin-sassy-su.html

Sevgileeeeerrrr..

Adsız dedi ki...

Cay kasigi ucu olacakti galiba :))))

Terazi dedi ki...

Sevgili Bikini Projesi :)

Verdiğin linkler yorumlarda kaybolmasın diye, yazıya ekledim.

Teşekkürler :))

Bikini Projesi dedi ki...

Ama çok teşekkür ederim! Umarım herkeslere sağlık getirir!
Kocaman öptüm..

Bikini Projesi dedi ki...

Ahh Adsızsım, teşekkür edrim düzeltme için. ;-)
Tam tamına ÇAY KAŞIĞI UCU kadar olacak..
Sevgileeeerrr..