9 Eylül 2013 Pazartesi

Hedef 2014: 8. Gün

Günaydııın.

Çok güzel bir hafta olsun; sağlıklı, huzurlu, bereketli ve içimizin azimle dolu olduğu bir hafta...

Gün içinde yaptıklarımı ara ara girip yazmayı düşündüm bugün. Hadi başlayalım:

Saat: 08.30 
  • 1 bardak ılık su+1 çorba kaşığı elma sirkesi+1 tatlı kaşığı bal
Bu sabah 6' da kalkıp, sırasıyla küçük ve ortancayı okuluna, eşimi de işine uğurladım. Sonrasında da, bir koca bardak ılık suya, 1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal koyup içtim az önce. Biraz sonra da kahvaltı yağacağım ama henüz hangi programı yapacağıma karar vermedim, iyi mi?

Kararsız terazi, n'olcak!

En iyisi azıcık daha kestireyim deyip, yatağın yolunu tutuyorum.

Saat: 10.00
  • 1 koca bardak su+1/2 çay kaşığı karbonat 
9.30'da çalan telefonla uyandım. 

Yataktan çıkmak istemiyor içimdeki huysuz. Hatta biraz da sinirli mi ne! Belli kapris yapacak bugün. Olsun ne yapalım, çekeceğiz. Alışacak, başka çaresi yok.

Bu arada hâlâ ne yiyeceğime karar veremedim, daha doğrusu hangi yoldan gideceğime: 
  • Sevgili Mehtap Hoca'nın blogdaki listelerinden, mesela 3 günlük azot atıcı bir programla mı başlasam?
  • Veya normo-protein?
  • Ya da Ezgi'nin Detoks listesi?
  • 90 Gün Diyeti; hani her gün bir besin grubu ile takılıyorsun, 4 günlük periyotlarla değiştirerek devam ediyorsun... ?
  • Hmm, Vintage Duygular'da rastladığım liste olsa; bir gün protein, bir gün karbonhidrat, bir gün sulu gıda, vs... ? benim 90 güne  de benziyor...
  • Dukan'a ne dersin?
1 bardak karbonatlı su içip, biraz daha zaman geçiriyorum.

Saat: 10.30
  • 1 Elma+3yemek kaşığı yulaf kepeği+1,5 çay kaşığı tarçın
Mutfağa girip, doğaçlama (!) takılmaya karar veriyorum. Canımın istediği şeftali ama evde yok. Ben de o sevdiğim yeni mahsul elmaların bol yeşil, az kırmızısı olan birini seçip küçük küçük doğruyorum. Üzerine az sıcak su ile yumuşatılmış 3 kaşık yulaf kepeğini (ki aslında yulaf ezmesi veya sade müsli olsa koyacaktım ama yoktu) ekledim. Aslında pek yemek seçmem ama o karıştırma anındaki koku, pek de iyi gelmedi :( Eyvah, nasıl yiyeceğim ben bunu derken, tarçın yetişti imdat çığlığıma :)

Saat: 12.00
  • Sade Türk kahvesi
Bugün evde hamaratlık günüm. Yok öyle silme süpürme değil; dolap yerleştirme, çocukların küçülenlerini ayırma, vs... İşe koyulmuşum, içimdeki huysuzluk da yatışmış derkeen, nerden geldiyse sıcak pastane poğaçası kokusu... Öncesinde de yanık şeker kokusu gelmişti ! Halüsinasyon kokularla da oluyormuydu yahu! Hemen kendime bir kahve yaptım, mola verdim ve blogu açtım, yazıyorum; yani kendimi meşgul ediyorum ! Ama bu poğaça kokusu gitmiyor! Evin altında pastane falan mı açıldı da haberim yok? Tee, sokağın başında var bir pastane ama yok artık, oradaki kokuları da duymuyorumdur canım!

Bu arada, demiştim ya istiyorum diye; cumartesi günü kendime yeni yürüyüş ayakkabısı aldım. Sabah ruh durumumu desteklemek için; giydim kapri ve atletimi, çektim altına da yeni ayakkabılarımı, taktım belime de adım sayarımı... Bakalım gün bitiminde hesap vereceğim burada ;)

Saat: 14.00

  • Metabolizma çayı (2 lt su, 1 elma, 1 limon, 3 çubuk tarçın, birkaç parça kuru zencefil, 1 tk tane karabiber, 1 tk karanfil ile kaynıyor çokça; bir plastik püre ezicisiyle elmalar ve limonlar ezilip, süzgeçten geçiriliyor.) 1 fincan içtim. Mehtap Hoca'nın tarifidir.
Saat: 14.30
  • 100 gr. kırmızı et + toplamda 200 gr. sebze (yeşil fasulye ve çok az mantar)
Sebzeler buharda, yağsız. Et de ızgara... Sebzeye yağ koyacaktım yerken, unuttum.

Saat: 16.45

  • 1 fincan metabolizma çayı
Saat: 17.15
  • 1 kupa yeşil çay+3 adet Form mısır patlağı+1 tk. labne
Öğle yemeğinden bir saat kadar sonra, başladım mutfakta gezinmeye... Karnım aç değil ama alışkanlık; ne yesem? Önce metabolizma çayından içtim, sonra yarım şekersiz naneli sakız attım ağzıma, en sonunda da ara öğün olarak yukarıda yazdığım mamaları yedim. Aklımda duracağına, midemde dursun hesabı, susturdum şimdilik içeridekini... Ama anladım ki bu birkaç gün biraz zor geçecek !

Saat 19.30

  • 1 tabak z.yağlı bamya+az fırın kabak+light yoğurt
Akşamı etsiz, sadece sebze ve yoğurt ile geçirmeye karar verdim. Hafif olsun diye... Hatta malzemeleri temin edebilirsem, son 3 veya 5 gün akşam sadece yeşil çorba içmeyi düşünüyorum.

Gece
  • Naneli yeşil çay (demleme)
"Nasıl içerler bu yeşil çayı" diyenlerdendim. Siyah çayın delisiydim ama mide sorunlarım da hiç eksik olmazdı. Sonra Maranki'nin kampında 1 hafta yeşil çay içtim sadece ve baktım ki midemdeki o şişkinlik, yanma, ekşime yok. Eve dönünce de devam ettik mâ aile yeşil çaya fakat poşet değil, normal siyah çay gibi demliyordum yeşil çayı ve içine de bir tutam, bolca bir tutam taze nane atıyordum. Böyle böyle alıştım yeşil çaya. Siyah çay içmeden sabah kendime gelemem derken, sabah-öğle ve akşam bizim evde sadece yeşil çay demlenir oldu. Bazen nane yerine 1 tutam yasemin çayı atıyorum ki yasemin de yeşil çayı sevmemde çok etkili olmuştu; Almanya'dan Çin mağazasından almıştım, sonra burada Mısır Çarşısı'nda da buldum. Ama sade yeşil çayı hâlâ çok sevmiyorum maalesef!

Yatmadan 1 saat önce 
  • 1 bardak ılık su+1 çorba kaşığı elma sirkesi+1 tatlı kaşığı bal
Yatmadan hemen önce 
  • 1 koca bardak su+1/2 çay kaşığı karbonat 

Ve gün boyunca 2 lt su...

E, peki; hani spor, hani spor ?

Şu ana kadar yaptığım adım sayısı sadece 3000 küsur!
Şimdi bunu 10.000 e tamamlamak için, saat gece yarısını geçti falan demeden Leslie ile buluşacağım.

İyi geceler ...

düzeltme: Leslie evde yokmuş. ben de mini bike'm ile yaklaşık 1,5 saat pedal çevirdim. Saat 2'ye geliyordu yattığımda... Uyku gözlerinden akar halde ama vicdanı kuş gibi :)


30 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydınnnn
bugün tartı günüydü dimiiiiiii?

Burcu dedi ki...

Karatay usulü kahvaltıyı öneririm size.Gerçekten çok tok tutuyor.Ben bu sabah 1 haşlanmış yumurta,4-5 kaşık lor peyniri,3-4 tane ceviz yedim.Şimdi yeşil çayımı içiyorum.Bu sabah tartıldım 73.7....6 günde 1.3 kg gitmiş, iyi mi sizce?

Terazi dedi ki...

Burcu ilk tebrik sana gelsin o zaman :))

Bence matematiksel olarak gayet güzel. Yağdan ne kadar verdin sorusunun cevabı ise sende; uyguladığın beslenme programı, spor programı, içtiğin su, vs. hepsi etken çünkü...

İlk haftanın ilk güzel sonucu için tebrikler tekrar ve aynı hızla devam ;)

Terazi dedi ki...

Evvet, isteyenler tartılıyor bugün ;)

Adsız dedi ki...

SORUN SAHİBİ BENİM ADIMI UNUTMUŞUM YİNE
BENDE TARTILDIM VE 67.5 :)GÜLÜÜŞ






Burcu dedi ki...

Teşekkür ederim,motive oluyorum sayenizde:) Muhtemelen sudur bu giden...Yağdan ne kadar gittiğini ölçebileceğim bir baskülüm yok şuanda.Bu 6 günde ekmek hiç yemedim,sabah kahvaltımı yukarıda anlattığım gibi , öğle yemeğimi şirket yemekhanesinden ana yemek ne varsa ondan,çorba ve salata şeklinde,akşamlarıda trafik sebebiyle eve en erken 8 de girebildiğim için sadece yoğurt ya da müsli ile yaptım.Tatlı ve ekmek,makarna,pilav,börek,simit hiç yok...Min 3,5 lt su...Bu şekilde devam edersem yağdan da gider herhalde.Aslında ben bu şekilde bi 10 kg verip ondan sonra KAratay tarzı beslenmeye alışmak istiyorum.Tabi o kadar abartılı yağlar,yumurtalar değil ama hiç ekmek ve şeker olmayacak şekilde bir beslenme.İnsan hem acıkmıyor hemde kolay kilo veriliyor.Facebookta ''sağlıklı yaşıyoruz'' diye bir sayfa var,hepinize tavsiye ederim,örnek menülere bir bakın şaşıracaksınız.Çok doyurucu ve sağlıklı görünüyor.Sayfanın sahibi çift, morbid obezken bu şekilde beslenerek çok güzel kilo vermiş ve bütün hastalıklarından kurtulmuşlar.Bi bakın o sayfaya derim ben :)
Herkese kolay gelsin bu süreçte.

Adsız dedi ki...

Bugün tartildim ve degisen bir sey yok. Kilomu koruyorum 54.500kg

1hafta dikkatli beslenme +Spor -100gr oda Sabah ac Karina yapilan Sporun etkisidir.
Son 3gün hastaliktan dolayi aktiv degildim ama bir 54olabilirdim.
Bu gidisle tatile Kadar 300gr anca vericem anlasilan.
Hani kas yaptim diyecegim gözle görülmeyen kas bunlar anlasilan.

Bel ölcüm 70cm
Göbeküstü 80cm
Basen. 89cm
Karin bölgesinde 1cm yakin azalma var ona sevineyim Bari.
Bugünde listesiz kafama Göre takilacagim.
Bir ara umutsuzluga düstüm ama yilmadan devam.Sule


Adsız dedi ki...

Bu arada Burcuyu tebrik ederim.sule

Terazi dedi ki...

Sevgili Burcu, o basküller de ne kadar sağlıklı ölçüyor, tartışılır. En doğru ölçüm, kıyafetlerin söylediği aslında :)

Bence bu beslenme tarzın ve bol su içmen çok güzel ve eğer hareketle de destekliyorsan, gidenlerin yağ olma ihtimali de yüksektir. Tebrik ediyorum.

Dediğin sayfaya bakacağım hemen..

Terazi dedi ki...

Gülüş, vermiş misin?

Eski yorumlara dönemedim, ilk kilonu yazmış mıydın bulamadım.

Hatırlatır mısın?

Terazi dedi ki...

Yılma Şule'cim.

Biliyoruz ki son kalan kilolar çok çok zor gidiyor. Belki hastalığın ve ilaçlarla vücut su falan tutmuş da olabilir. Bence sen bildiğin yoldan devam et ;) Bak Mehtap Hoca da başlıyor, belki oradan da yeni bir bilgi gelir.

Leslie ile yazdığın yoruma cevabımı okudun mu?

Adsız dedi ki...

EVET CANIM 02 EYLÜL DE 68.5 İDİM ŞİMDİ 67,5 YAĞ MI SUMU BİLEMİCEM AMA DOĞRU YOLDA OLDUĞUMA İNANIYORUM:) GÜLÜŞ.

Terazi dedi ki...

O zaman sana da kocaman alkış :)))

Doğru yolda olduğunu biliyorsan, ne mutlu sana Gülüş'cüm.

Zaten belirli zararlıları hayatımızdan çıkartıp, suyu yeterince içer ve hareket de edersek; bu yağlar gitmeye mahkumlar, er ya da geç!

Hadi o zaman, devam ;)

Adsız dedi ki...

BUGÜNKİ MENUM ŞÖYLE
SABAK KAHVALTIM KLASIK DOMATES SALATALIK PEYNİR BAZEN 1 HAŞLANMIŞ YUMURTA1 DİLİM ÇAVDAR KEPEKLİ EKMEK DEĞİŞTİREMİYORUM KAHVALTIMI
ARA 11 GİBİ 3 GÜN KURUSU KAYISI 5 BADEM KAVRULMUŞ
ÖĞLEN SALATA(KIVIRCIK DOMATES SALATALIK NANE SOS YAPMIYORUM )
YOĞURT ÖĞLEN YARIM DİLİM EKMEK
4:30 GİBİ YARIM ELMA
AKŞAM 6 DA ÇIKIYORUM EVDE NE YEMEK VARSA 7 DE SADECE ÇORBA YADA SEBZE YEMEĞİ 1 TABAK ŞEKLİNDE EKMEKSİZ ONU YİYORUM GECE YEMEK OLAYI BENDE KALKTI( ZORDA OLSA ) SADECE ÇAY (GÜN İÇERİSİNDE YEŞİL ÇAY,5 Lİ ÇAY VE 9 LU ÇAY İÇİYORUM)SPOR YAPMA İMKANIM YOK MUHASEBECİ OLDUĞUM İÇİN İŞ YERİME YÜRÜYEREK GELİYORUM 30 DK AKŞAMDA YÜRÜYEREK EVİME GİDİYORUM 30 DK
AKŞAMLARI EŞİMLE 1 SAAT FALAN YÜRÜYÜŞE ÇIKIYORUZ BU KADAR
GÜLÜŞ:)



























Adsız dedi ki...

Ben de bildirimimi yapip kacayim ogle yemegime...gecen hafta 89.9olarak baslamistim sizinle bu sabah89.2 gosterdi baskulum -700 gr da benden gitmis gerci ben diyette 2.haftamdayim ilk hafta 1.4kg gitmisti hem de 1.3u yagdan insallah bu giden de yagdandir ve persembeye kadar 1 kgye tamamlanir diyetisyen randevusundan once....
Skinny blogu kaldirmis gorunuyor uzuldum bakiyim omur.diyetisyen randevusunu yazmis mi....nagisim

Adsız dedi ki...

Ipekcigim,email cektim,gelmedimi acaba? Sule

Terazi dedi ki...

Tebrik ederim seni de nagişim :) Çok iyi gidiyorsun maşallah :)

Skinny'nin blogundan haberim yoktu :( Sağ taraftaki bölümde, yeni yazı eklendiğinde üste çıkıyor ya blog ismi, oradan takip ediyorum bloglarını güncelleyenleri... Dün listeye bakarken, Skinny de dahil birkaç gündür yazmayanları düşündüm ama hafta sonu, herkesin farklı yoğunluğu oluyor, yazarlar dedim kendi kendime...

Umarım ciddi bir şey yoktur ve bizi habersiz bırakmaz.

Terazi dedi ki...

Şule'cim geldi mailin, ben de yanıtladım; bir kontrol et istersen.

Partlara ayırıyorum dosyayı şu anda çünkü bir seferde gidemeyecek kadar büyük dosya...

Akşama göndereceğim inşallah.

... dedi ki...

Burda sabah, sizin orda aksam olmus, millet yorumalra dosenmis...
Skinny icin de sabah, ama ortalarda yok:(
Umarim ac kapa artema olayin kisa surer skinny...

ezginin detoksu gercekten ise yariyor. Ben de belki uc gun yaparim?

Sizin bu haftasonucunu cok merak ediyorum. Gel ayin 16si, geeel:)

Adsız dedi ki...

Ipekcigim,
Tekrar tesekkür ederim canim,bendende kocaman öpücükler .
Sule

sibel dedi ki...

MERHABALAR...YARIN DİYETİSYEN RANDEVUM VAR..SABAH 9.45 DE ORDAYIM..İNSALLAH İYİ BİR SONUÇ ALIRIM..LİSTEYE YUZDE YUZ SADIK KALDIM..YARIN KŞLO BİLDİRİMİ YAPICAM..İSTEYEN OLURSA 2.HAFTA LİSTEMİ VERİRİM..İYİ AKSAMLAR

SKINNY dedi ki...

Herkese selam,

Ince bellimin dedigi gibi blogum acma kapa artemaya kurban gitti. Hikayesi cok uzun ama gecmis hikayelerle ayni oldugu icin yazmiyorum bile. Beni bilen anlamistir. Amacim sizi merakta birakmak falan hic degil yani.

Tarti sonu ise start 69.9kiloydu ve birinci haftanin sonunda 70.7 cikti. Haftaya gelip bildirim yaparmiyim yapamazmiyim inanin bende bilmiyorum.

Herkes kolay gelsin. Hayatta herseyden vazgecebilirim ama citir olma hedefinden asla degil deyip hem kendime hemde sizlere bir umit vereyim

... dedi ki...

Neyseki iyisin skinny.
Lutfen hatirim icin, bundan sonraki blogunun biyerine, ac kapa artema yaz:)))

Terazi dedi ki...

İncebelli'm, sanırım haftaya yapacağım Ezgi'yi. Bir çıkıp malzemeleri alamadım. Bana da iyi geliyor o liste...

İnşallah 16'sında birazcık güleriz :))

Terazi dedi ki...

Sibel, sonucunu merakla bekliyorum. İnşallah çok güzel bir sonuç alırsın.

Listeni de yaz tabi, bende artık diyet listesi kolleksiyonerliği merakı başladı!

Dursun bir kenarda :)))

Terazi dedi ki...

Sevgili Skinny,

Lütfen, bize buralardan seslenmeyi bırakma.

Sensiz olmaz!

Kilo bildirimini de es geç, sen ümidini ve inadını bırakmadıktan sonra; hiç önemli değil.

Kolay gelsin hayat ;)

Mucize dedi ki...

Merhaba Terazi, insana kolay gelen alışkanlıga kolay dönüşüyor. Ben verdigim 16 kiloyu ortalama 4 ayda verdim. 4 aydir yaptiklarim aliskankik olamadida son bir aydir salivermem aliskanlik oldu. Disiplini bulmak zor olacak ama yazin rehavetini atmanin bir yolunu bulacagiz.
Birde yiğidi öldürüp hakkini yemeyelim. Elbette diyetlerimizden hayata geçen bazi noktalar var. Bol su tuketimi, ekmeği az ve iyi karbonhidratlardan secme, yemeklerin suyundan yememek (yağı suyunda toplanir) , metabolizmayı kusturmemek için ara öğünler. ..vb gibi bazı şeyler bilinç altına iyi işlenmiş yaşam biçimi denen şu kutsal olgunun içine girebilmis. Umarim zamanla daha fazlasi olur ve sağlık herzaman için alışkanlıklarimizdan önce gelir.

Adsız dedi ki...

Diyet listesini bende istiyorum:)
Degisiklik belki etki Eder.
Bugün yeni bir listeyi takip edicem,insaalah .Bazen kecilerim gelmiyor degil,sunu ye sunu ic diye sonra diyorum sabret tatilde söyle gergin bir göbekle dolasmak var birde sis Karinla.
Q
Sabah haslanmis bir yumurta yedim
7:00 sularinda

10:30 sularinda 1Ananasi kesip 3e böldüm ve ilk bölümü yedim.
Digerlerini öglen ve aksam yiyecegim.
Gün icinde yesilcay,ihlamurcayi,kusburnucayi ve adacayi icecegim..Sasy suyumdan biraz var onuda tüketecegim.
Limonlu ve karbonatli Sudanda 2ser
Bardak olabilir.
Metabolizma hizlandirici cayida pisirmem lazim.
Ee tabii birazda sabira ihtiyacim olacak.
Spor olayina gelincehava yagisli,dünde bütün Gün yaginca disarda yürüyemedim.
Evde Leslie ile 5mile,105 squat,bel incelrici hareketler planlaniyor,hayirlisi.
Sule

Terazi dedi ki...

Öyle güzel yazmışsın ki Sevgili Mucize...

Düzenli giden diyetlerimde yaptığım kaçamaklardan sonra; geri aldığım kilolardan çok, o zar zor kazandığım disiplini kaybettiğim için hayıflandım hep. Dediğin gibi; 4 ayda kazandığımız nefis terbiyesi, 4 günde kural tanımaz hale dönüşebiliyor ve tekrar hizaya girmesi hiç de öyle kolaycacık olmuyor!

Bu bir dağa tırmanmak gibi... Tırmanıyor, tırmanıyorsunuz; yolun en çetrefilli yerlerini geçiyorsunuz. Tam düzlüğe çıkıp, oh rahatım dediğiniz andaki dalgınlık veya boşvermişlikle, hoop metrelerce geriye düşüyorsunuz. Hatta başlangıç çizgisine... Hadi işin yoksa tekrar o çetrefilli yollardan geç bakalım bir kez daha...
Yoksa kilolar alınır, verilir; hiç dert değil!


yazmışım bir yazımda...

Yani bizim cephelerde değişen bir şey yok. Tırmanmaya devam!

Adsız dedi ki...

Mucize 4ayda harikalar yaratmissin.16kilo dile kolay.
Ben 7 ayda 8kiloya yakin verdim.Nefsimize ve eski aliskanliklarimiza yenilmesek biraz daha Güclü iradeye sahip olabilsek kalici olacak basarilarimiz..Basaracagiz,basaraca-
Giz daha saglikli ve Mutlu bir Hayat icin.Insaallah.
Sule