27 Eylül 2013 Cuma

Hedef 2014: 26. Gün

Günaydın :))

Bugün sabahtan evdeyim. Öğleden sonra ise, ortanca oğlumun okulunda sistem tanıtım toplantısı var.

Detoksa haftamda, her şey yolunda gibi gözüküyor. Beslenmede sorun yok.

Sporda ise; bacaklarımı birkaç gündür iyice hissediyorum, bundan da son derece memnunum. Demek ki; mini bike ile benim yaptığım, sadece basit "kireçlenme önleyici" (!) hareketlermiş :))) Aslına bakarsanız, hareket harekettir ama demek ki çok çok hafif kalıyormuş. Bunu tahmin ettiğim için süreyi 2 saat yapıyordum ama yine de yeterli olmadığını şimdi; banttaki düzenli yürüyüşlerin, bacaklarıma hediyesi ağrılardan anlıyorum.

Ezgi'nin Detoks Listesi'nde 4. Gün 

Menüde 2 güncelleme / değişiklik yapacağım;

  • Akşam yeşillikleri biraz azaltacağım, çok geliyor.
  • Dün gece; 1 çay bardağı kefir+ 2 nektarin olan öğünü, 1 çay bardağı kefir + 100 gr. ananas olarak yaptım. Şu yağ yaktırma özelliğinden dolayı, akşam kefirini ananasla almaya devam edeceğim.
  • Öğün sonrası yeşil çay içiyorum ama bazen kayısı hakkımı kullanmıyorum, özellikle de kefirli öğünlerde (beraberinde zaten meyve olduğu için...)
Spor: Sabah bantta yürüyüşüm yaklaşık 7500-8000 adım oluyor. Gün içinde 10.000 yapmak ümidiyle...

Su: Seve seve içiyorum; 2,5 - 3 lt.

* * *

güncelleme...

not 1: Şükür ki bugünkü adım sayım, 11.717 :)) 

not 2: Bu sabah kahvaltım saat 10.30 oldu, uyuyakaldım :) Sonrasında öğle yemeği 12.30... Öğleden sonraki 2 ayrı arayı 1'e düşürdüm; 3 yerine 4 mısır patlağı yedim...



11 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın.Dün gece de yazmıştım size.Uyanır uyanmaz bloğunuzu açıp ne var ne yok diye bakıyorum.Üslûbunuzu seviyorum.Çok net,abartısız,gereksiz sözlerden uzak.Üstelik görsel olmadan bu kadar cezbedici...Kolay gelsin.

Mucize dedi ki...

Bu detoksun ve bu kadar sporun sonucunu görmek için pazartesiyi sabırsızlikla bekliyorum:)

fitiz dedi ki...

Yahu abla bu hafta rekor sende olacak gibi görünüyor yani inanılmaz gaza geldiğimi söyleyebilirim

ömür dedi ki...

ben de pazartesiyi sabırsızlıkla bekliyorum,cumartesi diyetisyen randevum olduğunda pazar günleri kaçamak yapardım,şimdi randevum pazartesi 12 de ,yani cumartesi pazarı da kaçamaksız devam etmem şart :)

Unknown dedi ki...

Merhaba sevgili Ipek ve diger arkadaslar, firsat buldukca isten, sizleri takip etmeye calisiyorum, bu ara is yerinde yogun gunler geciriyorum ancak yazdigim gibi yorumlerinizi dahi okumaya calisiyorum. Super gidiyorsunuz...Herkes birbirine destek olmaya calisiyor ne guzel. Hepinize kolay gelsin ve guzel bir hafta sonu dilerim. Ben Mehtap Hanim'in son yayinladigi listeye takiliyorum ama %100 yapmiyorum, kilo vermekten ziyade kilomu korumaya calisiyorum (5 ayi gitti kaldi 7 ay)Bu ara sporu ihmal ettim, sonbaharla birlikte sanirim silkelenip tekrar baslayacagim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim 30+15. gün tartısı 83.2 kg. Sporsuz!!!

Terazi dedi ki...

Teşekkür ederim :) Hem dün gece yazdıklarınız, hem bu sabahki yorumunuz için...

("Öğretmenim" diyeyim mi size, ya da başka bir ad tercih eder misiniz?)



Terazi dedi ki...

Mucize'cim; ben detoksa geçtiğimiz Salı başladığım için, programım Pazartesi bitiyor.

1 Ekim Salı günü buluşalım mı ;))

Terazi dedi ki...

Sevgili Fitiz; evet, lütfen gaza getirsin benim bu yaş ve bu kilodaki çabalamam...

Hâlâ havalar güzelken; mesela uyku saatine denk getir ve at bebişini arabaya, çarşı pazar gez, dolaş, yürü... En kolay spor şekli bence; kasmadan, sıkılmadan...

Şimdi yürümek için hiçbir fırsatı kaçırmamaya çalışıyorum. Ve her fırsatta araba kullandığım, arabam olmadığında taksi yolu gözlediğim zamanlara öyle hayıflanıyorum ki...

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm; tartı sonucu alındıktan ve tartıyla iş bittikten sonra, o gün hafif bir gevşeme bende de oluyor ama o kadar da olsun bence... Hani ödül gibi ve yeni haftaya bomba gibi girmek için ;)

Sadece; gevşemişsek eğer, o gün sporu biraz daha fazla yapmak, vicdana iyi gelebilir...

Meraklardayız ;))

Terazi dedi ki...

Sevgili Sevcan, merhaba.

Ben de biraz yol aldıktan sonra; özellikle koruma dönemi için, Mehtap Hoca'nın öğretisi üzerine devam edeceğim.

Sizlerin başarı öyküleri, bizim için öyle büyük motivasyon kaynağı ki... Eminim kısa sürede sporla tekrar buluşup, kalan koruma süresini başarıyla tamamlayacaksın.

Güzel sözlerin için, ayrıca teşekkürler :))