25 Eylül 2013 Çarşamba

Hedef 2014: 24. Gün

Günaydın :))

Dün,  detoksun ilk günü olmasına rağmen harika geçti diyebilirim. Gerçi sabah uyandığımda biraz mırın kırın ettim çünkü program için malzemelerim tam değildi. Böyle durumlarda hemen moralim bozulur, suratım asılır, enerjim düşer, yan çizmeye meyilli hale gelirim. Fakat yan çizmedim bu sefer ve elimizde ne var diye kontrol ettim. Sonuç:

  • Dolapta olan ve son kullanma tarihinin sınırındaki bir şişe light kefir test edildi, şişe açılırken biraz fışladı ama mecburen onaylandı.
  • Nektarin, armut yok; buzluktaki donmuş kayısılar çözüm olarak kabul gördü.
  • Esas malzeme Eti Form Mısır Patlağı var mı? Dolabın dibinde kalmış eskiden kalma bir paket açıldı, bayatlamış olduğu görülünce fırında tazelendi, çıtır hale getirildi.
  • Öğün sonrası önerilen kuru kayısı için n'apcaz şimdi diye düşünülürken, kilerdeki buzdolabında bulunan bir kavanoz gün kurusuna altın bulunmuş gibi sevinildi.
  • Tek taze malzeme Light Labne'ye ayrıca bir sevinildi.
  • Akşam için buzlukta haşlanmış nohut ve tek seferlik kepekli pirinç dışında malzeme olmadığının farkına varılıp; okul dönüşü önce en yakındaki semt pazarına uğranıp muhakkak semizotu, nektarin olmayacağının hesabıyla şeftali ve armut ve ayrıca nane, maydanoz, dereotu alınmasına... Devamında Migros'a geçilip; probiyotik yoğurt, lihgt kefir, kepekli pirinç, form mısır patlağı, light labne ile malzemelerin tamamlanmasına karar verildi ve öyle de yapıldı.
Yemekten önce market bölümü yerleşti, yemek faslı bitince ve mutfak toplanınca da alınan yeşillikler (- ben biraz "vur deyince öldüren"lerdenim; yeşillikleri alırken de epey abartmışım :( -)  ayıklandı, ayrı ayrı saklama kaplarına alındı ki bozulmasın, bir daha pazar-market alışverişine gidilmek zorunda kalınmasın. 

Saat 23.30'da işim bitip, yürüme bantına çıktığımda ayaklarım, sırtım çok ağrıyordu. Kızsam birilerine sinirim geçecek ama kime kızacağım! İnterval falan yapmadan;
  • 50 dk./4.5, 
  • son 10 dk./ 5.0 hızda yürüyüp, 
  • 10.000+ adım atmış oldum.
Akşam için verilen 1 çay bardağı kefiri, yanında bir şey olmadan içip yattım. 

Bu arada, su da 3,5 lt. oldu :))

* * *

Ezgi'nin Detoks Listesi'nde 2. Gün 

Bugün için yeme planı aynı. Kahvaltı için verilen karışımı içip çıkacağım. Diğer öğünleri ise paket olarak hazırlayıp, yanıma alacağım. Bu programın zor yanı; evin dışında olacaksanız, yanınızda taşıyacağınız öğünlerinizin fazla olması:

-Kefirli ana öğünüm
-Mısır patlaklı ve labneli 3 ara öğünüm, 
-Öğün sonraları içeceğim yeşil çayım (demleyip termosa alıyorum),
-Çayın yanında kuru kayısım, 
-Suyum...
derken orta boy bir beslenme çantasıyla gezeceğim bu hafta demektir...

Hepimize kolay gelsin. 

Ben bugün IKEA ve sonrasında da belki sinema keyfi yapacağım. Dün çok yoruldum, kendime ödül vermek istiyorum :))


güncelleme 20:45

Sabah büyük oğlum evden çıkmakta gecikince, benim de IKEA planım yattı. Zaten sitesinde bu haftaya dair benim işime yarayacak bir indirim falan da olmadığını öğrenince, gelecek bir zamana ertelemek mantıklı geldi. Madem dışarı çıkmaya niyetlendim, ben de büyük bir AVM'ye gidip dolaşmaya karar verdim. Sonrasında sinemaya da gidebilecektim. Maddeler halinde yazayım, okuması kolay olsun...

  • AVM'ye girince ilk aklıma gelen GNC mağazası oldu. Bikini ve Şule'den duyduğum L-Carnitine'i almak için girdim mağazaya. Tablet mi likit mi diye sordu satış görevlisi cici kız... Bilmem, ne fark var? dedim. Söylediği; tablet 500 mg. carnitine içeriyor, likit ise 1000 mg... Ayrıca likit kana daha hızlı karıştığı için, spordan kısa bir süre önce alsanız oluyor (gelince araştırdım; tableti 30 dk., sıvı olanı 15 dk. önce almak lazımmış). 3 marka vardı: GNC, ice tea aromalı olduğu için almadım. Bir diğeri birkaç lira ucuzdu ama 21 kullanımlıkmış. Benim aldığımı 36 kullanımlıkmış yanılmıyorsam. Portakal, limon ve kiraz aromalısından, portakalı seçtim ve 3 şişe aldım. Kampanya olduğu için, spor destek ürünlerinde epey bir indirim vardı. Taksit de yaptı. Çok uygun aldınız, vs. diye gaz da alıp, mutlu mesut ayrıldım oradan... İyi ki IKEA'ya gitmemişim dedim :) (Bu arada gelince forumlara baktım; yararlı diyen de var, yağ yakmaya çok da etkisi yok diyen de... Bir de kardiyo yaparken kullanın, güçlendirme çalışırken almanıza gerek yok deniyor...)
  • Sonra Carrefour'a girdim, Kara buğday alacağım. Ama yok! Eh, burada da olmazsa nerede olacak bu? En iyisi internetten sipariş vermek. Çıkmadan, marketin açık ürün satışı yapılan yerindeki görevliye de sordum. Bana "kara bulgur" getirdi ve "kara buğdayın içinden çıkan budur, aynı şey" dedi... İçinden çıkan o kara bulgur da muhakkak çok faydalı, zaten evde de ben bu bulgurdan kullanıyorum ama ikisinin aynı olmadığı belli... İçinden bulgur çıktıktan sonra atılan o kabuktur belki en büyük fark...
  • Bir de almayı hep unuttuğum WASA çeşitlerinden depoladım. Hem klasik, hem sandviç...
  • Ve ananas... Bulgaristan dönüşü İğneada'ya uğradığımız bir seyahatte, oteldeki Uzak Doğulu masöz kız; her sabah 1 bardak ananas suyu için, yağları eritmeye birebir demişti... Şeyda Coşkun'un listelerinde rastlayınca gelmişti aklıma bu özelliği ananasın ama ne zamandır almayı unutuyordum. Bugün 2 tane aldım; birini Pazar günü sabah-öğle öğünüm için kefirle smoothie yapacağım. Diğeri de haftaya Şeyda Coşkun'un Yumurta+Ananas Günü için...
  • Aldıklarımı arabaya bıraktım, sinema için en üst kata çıktım ama maalesef filmler; bilim-kurgu, korku ve çizgi film... Ben ise duygusal bir şeyler izleme modundayım. Ne yapalım, kısmet dedim ama yılmadım. Saat daha erken, bastım başka bir AVM'ye gittim ! Hemen hemen aynı tür filmler orada da :( Bir ara Şirinler'i izleyeyim bari bile dedim ama onun da saati uymadı... Mecbur eve döndüm.
  • İyi ki de döndüm. Çocuklar gelene kadar; önce L-Carnitine'mi içtim ve sonra 60 dk. yürüdüm. Bugün -şu ana kadar- toplamda 17.000 adım oldu :) Sanırım bu benim -adımsayarda kayda geçmiş- rekorum aynı zamanda :))
  • Son olarak, program uyum süper. Sadece saatler biraz sarktı ve bir de akşam yemeğinde kepekli pirinç yerine, kara bulgur kullandım :)

Yarın Kadıköy'deyim. Çocukların eksik kitapları ve daha önemlisi kendim için Akmar Pasaj ve civarında olacağım. Ah; detoks haftası olmasaydı da, balık yeseydim gitmişken :( 

Haftaya yine giderim, niye üzülüyorum ki :)))

İyi geceler...



9 yorum:

ömür dedi ki...

ne güzel çözümler bulmuşsun :)
gerçekten zor bir detoks programı başarılar canım,benim protein diyetinde 3. günüm ama çok sıkıldım,
pazartesi tartıda iyi bir rakam görebilmek için sabrediyorum ama zorlanıyorum,senin detoksu ben yapamazdım ,maşallah sana :)
Bazen sanki aynı semtte oturuyormuşuz hissine kapılıyorum

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm; senin protein diyetinin içeriğini bilmiyorum ama benim yaptığım protein diyetleri çok daha zorlayıcıydı. Çünkü aralarda bir şey yenemiyordu. Aslında proetin sebebiyle ihtiyaç da hissedilmiyordu lâkin sık sık ağzına bir şeyler atmak istiyorsan, alışkanlıklar bazında zorluyordu.

Burada, sabah kahvaltı yapmama, yine alışkanlık olarak zorluyor ama aynı zamanda çok da pratik :) Her 2 saatte bir "yemek saati geldi, yuppiii" diyorsun ve yemek sonrası 1 kupa yeşil çay + 1 kayısı ikilisi de bana hep mutluluk verdi :)

Belki aynı semtteyiz, kim bilir? Ben Anadolu yakasındayım. Aslında zaman zaman hatta son zamanlarda sık sık; bir cafede otururken, bir AVM'de gezerken, etrafımdaki kadınlara bakıyorum ve içlerinde okuduğum blogger var mı acaba diye düşünüyorum. Çok tuhaf aslında; dünya çok büyük gibi görünse de aslında bir o kadar da küçük...

Aralık son günler veya Ocak 2014'de, katılmak isteyenlerle, hiç olmazsa bir kahve buluşması yapar mıyız acaba? Kısmet diyelim :)

ömür dedi ki...

ben de Anadolu yakasındayım,kahve buluşması güzel olur bence :)

sibel dedi ki...

Olur:-)ben de Anadolu yakasındayım..cadde veye Kadıköy süper olur

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim 30+13. gün tartısı 83.5 kg. Dün tam spora çıkıcam ÇALIKUŞU başladı ve ben sporu bile isteye ektim! Tabii sonucunada katlanmak gerek dimi yaaa :))) ama ama bu akşam kaldığımız yerden devam terazim... ha bu arada bende istanbulda oturuyorum kahve keyfinede hayır demem doğrusu ;)))

Terazi dedi ki...

Ya çok heyecanlandım şimdi ben :))

Hep okurdum blogger buluşmalarını da imrenirdim. Hadi bakalım, hayırlısı :)))

Adsız dedi ki...

Bende katilmayi cok isterdim arkadaslar, eminim harika olur! Zaman nasilda hizli gecer ve sanirim o kadar cok anlatacak seylerimiz olurki herbirimizin:)
hayali bile gülümsetiyor:)
sevgilerle
nil(viyana)

Terazi dedi ki...

İnşallah sevgili Nil, kısmet olur.

Bu arada; yorumlarınıza OK verdim, okuma listeme Aslı'nın yazısı düştü :)

Nil başka bir şey isteseymiş dedim kendi kendime :)))

Adsız dedi ki...

;-))
sevgilerle
nil