24 Eylül 2013 Salı

Hedef 2014: 23. Gün

Günaydın :))

Dün yorumlarda bahsettiğim, ödem atıcı ne yapsam diye düşünürken aklıma gelen ve daha önce de başarılı sonuçlar aldığım Sevgili Ezgi'nin sayfasındaki Detoks Programı ile bu haftayı geçirmeye karar verdim.

Detoks Listesi, Ezgi'nin blogundaki bir dizi listenin ilki... Ödem atıcı olduğu özellikle söylenmiş. Başta, verilenler biraz az gibi görünse de, aslında sık yendiği için sorun olmuyor.

Programım her gün için şöyle olacak:

SABAH (8:00)
1 su bardağı kefir
1 ob yumuşak şeftali
1 çk toz tarçın
Blenderdan geçiriniz

ARA ÖĞÜN (10:00)
3 adet mısır pirinç patlağı

ÖĞLEN (12:00)
Sabah kahvaltısının aynısı

ARA ÖĞÜN (14:00)
3 adet mısır pirinç patlağı

ARA ÖĞÜN (16:00)
3 adet mısır pirinç patlağı
1’er tk labne light peynir

AKŞAM (18:00)
2 adet probiotik sade yoğurt
3 yk haşlanmış kepekli pirinç
1 yk haşlanmış nohut
Nane ,dereotu,1 tutam semizotu,1 çk karabiber

2 SAAT SONRA (20:00)
2 adet nektarin + 1 çb diyet kefir

NOT:
  1. Eğer, nektarin bulamıyorsanız armut, onu da bulamıyorsanız elma, kivi, ananas tüketebilirsiniz.
  2. MUZDAN İNCİRDEN KAVUNDAN VE ÜZÜMDEN UZAK DURMALISINIZ.
  3. Bu listeyle birlikte günde 4 lt su için (bence 2,5-3 de olur, 4 emzirenler içindi sanırım)
  4. Bu diyet su atıcı . Bu diyetin ardından yağ yakıcı diyetler gelir.
  5. Her yemekten sonra yeşil çay içip, bir kuru kayısı yiyin,
  6. Her fırsatta hareket edin, fırsatınız olursa 40 dk tempolu yürüyüş yapın .)
  7. Kefir olarak bahsedilen ibareler, “light kefir”e işaret etmektedir. Eğer light kefir bulamıyorsanız, yarım ölçek kefir yarım ölçek su kullanarak kefirinizi hafifletebilirsiniz.
* * *

Benden not 1:  Bu listeyi daha evvel yaptığımda, sanki öğleden sonra tek ara öğün yapıyordum gibi hatırlıyorum.  2 ara öğün olması beni pek mutlu etti :))

Benden not 2: Yukarıdaki saatler, kendi uygulanabilir saatlerimdir...

Benden not 3: Spor ve su çok önemli, asla es geçilmeyecek...


Hadi bakalım, kolay gelsin :)




26 yorum:

Burcu dedi ki...

Günaydın herkese,günaydın Terazi:)
Biraz canım sıkılıyor,okadar dikkat ediyorum beslenmeme kilolar kaplumbağa hızıyla gidiyor sanki...İlk hafta 1,3 kg gitmişti.Son iki hafta 400 gr gitmiş.Bu sabah tartıldım 73,3....
3 yıl öncede kilo veremiyorum diye doktora gittiğimde insülin direnci çıkmıştı.Sanırım yine aynı problem var...Nasıl kıracağım ben bu direnci.....Birde ne yaparsam yapayım bağırsaklar tam düzenli çalışmıyor..Bol su,kayısı,form çayı vs...hepsini yapıyorum ama pek bir faydası olmuyor.Şimdiye en az 3 kilo gitmiş olmalıydı diye düşünüyorum,1,7 kg gitmiş...Ekmek ve tatlı hiçbirşey ağzıma girmedi 3 Eylülden beri....Karşılığı 1,7 olmamalı :(

Adsız dedi ki...

Günaydin!!
Güzel bir gün gecirmeniz dilegiyle!
Ben hala sessiz sessiz okumaktayim yazilarini sevgili Terazi:)
cooook yararli buluyorum ve kendi adima cok mutluyum sizlerle yolum bir sekilde kesistigi icin;)
su anda kilom 66, boyum 1,70 ve hedef kilom 56.
hamilelikte aldigim kilolarin cogunu(2 kilo kaldi) vermis sayilirim, cogu sevgili mehtap, asli, sulenin yararli yazilarini okuyarak ve tabiki kendimin de cok istemesiyle cok sükür gitti...( 8 li rakamlara kadar ciktigimda artik tartilmamistim o yüzden tam olarak ne kadar kilo verdim bilmiyorum.) Önemli olan bence zayif olmaktan cok kendimizi iyi hissetmek, ben sürekli göbegimi saklayan kiyafetlere bakmaktan yada üst bölgemde genelde siyah giyinmekten cok sikildigim icin daha dikkatli davranmak istiyorum. Sizleri takip etmek büyük bir sans su dönemde benim icin, cok motive oluyorum!! Özelliklede spor konusunda:) Saglicakla Kalin!
Sevgilerle
nil

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Burcu, bence hic moralini bozma! Eminim cok yakinda daha fazla vereceksin, bence yavas kilo vermek geri almayacagininda göstergesidir verdigin kilolari!
Saglikli olsunda 1,7 olsun bence..
sevgilerle
nil

Terazi dedi ki...

Sevgili Burcu, bilmediğim yerden sormuşsun :) Ama bilirkişi google sağolsun, dedi ki;

"Düzenli beslenme ve egzersizle insülin direncini kırmak mümkün...

Bir de daha önce Karatay diyeti ve insülin direncinin kırılmasıyla ilgili bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. Yanılmamışım, bak burada:

http://www.cevapsepeti.com/yazilar/karatay-diyeti-nasil-bir-diyet

Bence en büyük hata ki ben de HEP yaparım, of veremiyorum deyip pes etmek. Ama biz ne yapıyoruz, pes etmiyoruz. Hele 31 Aralık 2013'e kadar ASLA PES ETMEK YOK!

Terazi dedi ki...

Olsun, sessiz de olsa bizimle olman çok güzel Nil :))

Bloglar; farklı hayatların, farklı tecrübelerin buluşma yeri ve aslında güzel bir fırsat hepimiz adına... Çünkü bazen kitaplardan okunan onlarca cümlenin yapamadığını, burada veya diger bloglardaki yaşanmış ve tecrübeyle sabit bir cümle başarıyor.

Biz de bu paylaşımlardan, kendi nasibimiz ölçüsünde faydalanıyoruz :)))

Güzel haberlerini bekliyoruz. Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Dünkü sporum söyleydi;

5 Mile Leslie +100squat ,leslieylede squat yapinca dünkü squat challengen sayisin az yaptim,tavsiye ediyorum kalca ölcüsü 2cm düstü 88cm .
Bacaklar zaten inceldide onlari ölcmemistim baslarken.
Belin en ince kismi 69-68 arasi regl haftasi oldugu icin biraz sislik vardir sanirim, en kalin kismida 79-80 arasi.sezeryanli bir Göbek benimkisi en rahatsiz oldugum kisim burasi.
Biraz incelmisim gibi Göbek kücülüyor gibi :)
Bu hafta Bel inceltici ve Göbek hareketlerine agirlik vereyim.
Tartilamiyorumda.
Kilo veremiyorum diyenler üzülmesin 1 aydir bende 1kiloyu zor verip aiyorm,korumada benim vücut sizinki gibi.ölcülerinizi alip takip edin eriyen yaglarin yerine sporla kasmi yapiyorsunuz acaba ben öyle umut ediyorum.
Size birsey öyleyeyim ama gülmeyin.
Ogluma yeni aldigim kimyona benzer bir renkteki pantolonu 3-4kez giymeden Boy atti ,yepyeni pantolu verilecekler arasina koyarken dedimki ya sen zayifladin boyun zaten kisa ,oglum beni gecti bu arada .152 cocuk ölcüsü pantolonu denedim ,bicilmis gibi oturdu,fermuar rahatlikla kapandi,skinny pantol gibi sahane oldu :)
Ogluma sana olmuyanlar artik bana diye espride yaptim iyimi.Bu günleride görecekmisim.Sizde yilmayin ,devam edin.Nice güzel kiyafetler alinmak icin bizi bękliyor.Sule

Burcu dedi ki...

Nil ve Terazi çok teşekkür ederim,motive ettiniz beni.Pes etmek yok :) Şimdi nazlı nazlı giden kilolar bizim kararlı olduğumuzu görünce eninde sonunda pes edecekler.Dün akşam yaptığım ve tadı harika olan şeyden sözedeyim size.bir zamanlar dukanı denemiştim,evde yulaf kepeği vardı.Kızıma beslenmesi için kek yaptım akşam,miss gibi koktu,içim gitti ama yemedim.Aklıma yulaf kepeği geldi.2 yumurtayı çırptım.Kuru incir,kuru kayısı ve hurmayı minik minik doğradım.5 yemek kaşığı yulaf kepeği,toparlanmasını sağlayacak kadar süt,kabartma tozu,vanilya ve bol tarçın,birazda ceviz ekledim.Tart kalıbına döküp pişirdim.Minik kareler halinde dilimledim.Çayın yanında yada ara öğünlerde eti form bisküvilerden yiyeceğime bundan yerim bir parça diye düşündüm.Teraziciğim,sen çay keyfini seviyorsun,uzun kış geceleri çayın yanına birşey bulmam gerek dediğini hatırlıyorum...Deneyebilirsin.
İnsülin direnci ile ilgili linki de okudum,çok sağol.

Adsız dedi ki...

SESSİZ SEDASIZ OKUYORUM YAZDIKLARINIZI KATILMAK İSTİYORUM YORUMLARLA AMA PSİKOLOJİM İŞ YAŞANTIMDAN DOLAYI BERBAT NE YAPCAM NE ETCEM BİLEMİYORUM VERDİĞİM Bİ KARAR VAR AMA İÇİME SİNMESİNİ BEKLİYORUM BAŞLANGIÇ 68.5 TU SONRAKİ HAFTA 67.5 VE 66.5 GÖRMÜŞTÜM EN SON ŞİMDİ TEKRAR 67.5 GALİBA ŞU SORUNLARIMI Bİ HALLEDEYİM 4 ELLE SARILACAM VE BIRAKMICAM AMA BENİ ŞİMDİLİK HOŞGÖRÜN HEPİNİZİ KUTLUYORUM AZMİNİZ VE BAŞARILARINIZ ÇOK GÜZEL HEPİMİZİN HAYAT ÖYKÜLRİNİN GÜZEL İYİ SÜRMESİ DİLEKLERİMLE GÜLÜŞ:)

SKINNY dedi ki...

burdaki azim ve kararliligi gorup, uzak kalmak mumkun degil. Su aralar butun negatifligime ragmen vacgecemiyorum bende zayif olma hayallerimden. Elimden diyet yapmak, ya da listeye uymak gelmiyor artik. O yuzden de yillardir dusunup, yapmadigim, herseyden azar azar, keyif alarak yemeyi planliyorum. Bu ortamin en guzel yani herkesin istedigi sekilde zayiflamasi. bende farkli birsey deneyeyim dedim. Neden olmasin bende fransiz kadinlar kadar zayif ve sik olmamayim diyet yapmadan

ömür dedi ki...

Terazi canım ya bu listedikilerle gerçekten doyabildin mi?
o kadar koşturmanın arasında yetecek mi sana ,ama 1 gün yapılıyor sanırım ,ben dayanamazdım açıkçası :))

Adsız dedi ki...

sizleri gün asiri takip etmekteyim cok istiyorum sizlere katilmak. Gurubunuz cok azimli ve kararli pozitif. Herbirinizi kendimden biri gibi görüyorum. Sorunlari ve zorlu yolari ile beraber. Ama motivasyonum Sule hanimi okurken cok kiriliyor. Niye diye sorarsaniz. Eminim cok cici hos bir bayandir, bilgisi cok var, paylasimlari cok faydali ama bugün oglunun kücük gelen 152 beden pantolonunu giydigini yazinca cok ama cok kiskandim. Ben asla böyle bir bedene sahip olamiyacagim. Kendisi niye memnun degil acaba? Direncine azminine bayiliyorum. Spuatlarinin toplam sayisina hayranim. burda yorumlari ile katilmasi yerine bir blog acsa bilgilerinle daha detayli aktarsa cok daha güzel olur bence. Sizleri kirmam ve üzmem amacim degil icimdekini size anlatmak istedim. Büyük yüreginize ve anlayisiniza sigindim. Selamlar Nilüfer

Terazi dedi ki...

GÜLÜŞ!

Bir dakika lütfen! Ne o öyle veda eder gibi? Bu gruba katılmak bedava ama ayrılmak parayla canım! Yani öyle "beni hoşgörün..." falan yok! Diyet yapmayabilirsin; şimdi bırakırsın, 2-3 hafta sonra tekrar başlarsın. Burada "treni kaçırdım, artık bu grupta olamam" gibi bir durum yok. 2 Eylül sembolik bir tarih, asla "kural değil"... Öyle olsaydı, mesela ben 9'unda başlamazdım. Kurban Bayramı'nda ve 25 Ekim'den sonra 1 hafta ara vermeyi düşünmezdim.

İnşallah; işin hakkında vereceğin karar, senin için hayırlısı olsun. Hayat bu, inişli çıkışlı ama bir şekilde devam ediyor. Böyle bir dönemden geçerken, çok sevdiğim ve saydığım bir insanın bana mailde umut aşılayan sözlerini sana uyarlayarak bitiriyorum:

"Sevgili Gülüş, sakın moralini bozma... Yasam seni sınava sokuyor, dik dur, kabullen, mücadele etmeye değil çözmeye çalış... Önce hayatı düzene sokalım, sonra kalan kiloyu vermek bizim elimizde."

Sevgilerimi gönderiyorum :)

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
Oooo maşallah... Paylaşımların hepsi çok güzel:) 30+12. gün tartısı 83.5 kg.
terazim detoks programın için sana başarılar diliyorum bidenem.
skinyy ciğim seni görmek güzel. hepimize kolay gelsin...

Terazi dedi ki...

Sevgili Skinny,

Ben de sana nasıl ulaşsam diyordum. Buraya yazmayı düşündüm en son, nasılsa bir ara okursun diye...

Gülüş için yazdıklarım senin için de geçerli. Diyet sadece ruhen hazır olunduğunda yapılacak bir şey, öbür türlü; iş ve özel hayatta eğer kafamız rahat değilse, cidden çok zorluyor ve sinirler iyice bozulabiliyor.

Bu sebeple canım, aradığın iç huzuru bir an önce bulabilmeni diliyorum. Gerisi zaten kendiliğinden gelecek...

Terazi dedi ki...

Burcu, harikasın; çok teşekkür ederim tarif için... Şu detoks haftası geçsin, derhal yapılacak ;))

Terazi dedi ki...

Şule'cim hiç gülünür mü? Sadece gıpta edilir canım, bravo :))

Bence artık sen zayıflama değil; koruma ve fit vücut-sıkılaşma, vs... amaçlı devam etmelisin. Yanılıyor muyum?

Terazi dedi ki...

Ömür'cüm,

İnanmazsın, doyuruyor :))

Fakat bu detoksu ilk yaptığımda, ilk 3 gün başım ağrıdı. Mutsuzdum, güvenmiyordum pek galiba ama işte benim macera sever tarafım, hadi bir de bunu deneyeyim diye başlamıştım. Üstelik çok hazırlıklı da değildim. Mesela light kefir 2-3 kutu buldum, kalanı normal kefir oldu. Nektar yoktu, armut kullandım. Kepekli pirinç alamadım-bulamadım, bulgur kullandım. Semizotu yoktu, salata yerine başka sebzelerden yemek olarak hazırladım akşam öğünümü, vs... Bir de hemen hemen hiç yürüyüş yapmadım. Buna rağmen, çok güzel sonuç aldım. Güvenim arttı bu listeye... Sonrasında da ara ara yaptım,ilk seferdeki kadar yüksek bir kilo eksilmesi olmasa da sonuç yine güzeldi.

Bir şey daha; 2 saatte bir, bir şeyler yemek insanı çok rahatlatıyor. Hafif için kazınır gibi olurken bakıyorsun yemek saati gelmiş ve mutlu oluyorsun :) "Ya, doymadım ben..." diyorsun, öğünün hemen ardından izin verilen ve önerilen 1 kupa yeşil çay ve 1 kayısı veya erik kurusu ile nefsini köreltiyorsun ve yeme isteği bitiyor.

Kısacası, ilk defa yapacaklar; ilk 3 gün sabır.

Bol su içilecek (ki benim şu anda 3 lt bitiyor ve yatana kadar daha da içilecek) ÖNEMLİ! Hareket edilecek, ÖNEMLİ!

Son olarak Ömür'cüm, 1 haftalık bu detoks :))

Terazi dedi ki...

Merhaba Nilüfer, hoş geldin :))

Kırılmak, üzülmek niye? Öneriler, yeni kapıların açılması için çok faydalı olabilir. Yeter ki üslup doğru olsun :)

Ayrıca çok haklısın. Şule bir blog açsa, orada tüm deneyimlerini belki çok daha detaylı paylaşma imkânı bulur ve bizler de çok daha fazla yararlanırız. Ama bizleri ihmal etmemek kaydıyla :)

Ne dersin Şule'cim ?

Bu arada, verdiğim sözü hâlâ yerine getirememiş olmanın mahcubiyetini yaşıyorum. Şule diyor ki... başlıklı bir yazı yazacaktım, hatırlıyorsunuz değil mi? :(

Terazi dedi ki...

Hülya'cım, sana da kolay gelsin.

Akşam 23.00'de bantta olacağım. Senin bu akşam spor ne zaman?

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim seksenleri izliyoruz birazdan düldülle kavuşcaz birbirimize :)))

Adsız dedi ki...

Eyvah!
Umarim yazdiklarimla sizi demotive etmemisdir. Sadece isteyim isteyince neler yapilabildigini gösterebilmek ayni zamanda sizlerle beraber motivasyonumu yüksekte tutmakti.benim ocaktan beri verdigim kilo 9 a yaklasti yani cok cok yavas verdim kilolari,cogu zaman umudum kirildi ,benden daha hizli kilo verenleri okuyunca olmuyacak bu is derken hep yeniden basladim alip vererek.bunlarida yazmistim hep Mevsimlerden Romayi bilenler bilir.
Iki ayda bu kiloyu verenler oldu. Bense 9 ayda .
Anlatabiliyormuyum,benim gibi olanlar cesaret alsinlar diye.Hem bu veris garantide degil,geri almak cok kolay.
Benimde hayal edemeyecim bir olayi sizlarle paylasmam umut vermek icinde aksi degil,gercekten üzüldüm.
Ben cross traineryi aldigimde 12 sene önce ilk kullandigimda 5 dakikayi Zorlukla kanter icinde bitirmis devam edememistim.simdi biliyorsunuz.
Squata basladigimda ilk günler agrilarim oldu ,yaptigim egsersizlerden ilk seferlerinde agridan merdivenleri inemez oldugum günler oldu.Bunlari yazmamin sebebi cesaret vermek,tesvik etmekti.Son günlerdeki sporun artmasida deniz tatilden telas icinde olmamdan,kendime birseyler ispat etmemdi...
Tatil dönüsü Mevsimlerden Romada baslayan beslenme ve tatil sonrasi kilo verme listelerine basliyacagim.
Yani ara yok,saglikli beslenmeye devam,aliskanliklari saglamlastirmali.
Tekrar rahatsiz olan arkadadlardan özür dilerim.
Niyetim bu degildi.Sevgilerle Sule

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
şulem hani bir dua var allah düşmanıma bile vermesin kilo ile mücadelede böyle. Heleki birbirinizin arasındaki sevgi bağı burdan bile hissedilirken aksi birşey düşünmek doğru olmaz. Bu yolda kimsenin kimseye kötü bişey ithaf etmesi acımasızlık olur. kendini üzme canım ve yoluna devam et. Bizide habersiz bırakma :)))

Adsız dedi ki...

Tabiki her arkadasin düsüncesine saygi duyarak, kendi adima söylemek istiyorum beni inanilmaz motive ediyor baska bir arkadasimin benim ulasmak istedigim o yerde olmasi..büyük mutluluk duyuyorum ve Eger bir kisi bile basarmissa bende basarabilirim diyorum..O yüzden lütfen Sulecim paylasmaktan vazgecme sakin! Ben cok motive oluyorum! Birde özel olarak bel bölgesi icin acaba hangi hareketleri yapiyorsun? Acaba video olarak ta varmi? ben su siralar hic bir listeyi takip etmiyorum, sadece spor ve aksamlari kohlenhydrate almadan dikkat ederek yoluma devam ediyorum..nedeni: maalesef ne zaman liste ile yola ciksam hep daha fazla yiyeceklere yöneliyorum ve daha mutsuz oluyorum:/..

Ayrica Terazi yapmis oldugun bu detox programini gipta ile takip ediyorum, gercekten harikasin!! Bende denemek isterdim, ama cesaret edemiyorum..aynen bende eger malzemem eksik olursa hemen yoldan cikiyorum..

kucak dolusu sevgiler gönderiyorum hepinize!
nil

Adsız dedi ki...

Sevgili Nil daha önceki yorumlarda yazmistim.3 tane kisa Video arka arkaya yapiyorum ,3set halinde her seferinde 20-25kere sonra yapabildigin kadar artirabilirsin.
Son günlerde yaptigim super eglenceli bir videoyuda paylasim yeri gelmisken.40dk.sürüyor.
Flat Abs Walk -Full Length Walking Workout for Flat Abs.
Bel ve Karin calistirici hepsi ayakta yapiliyor.(Leslie degil :))ama o tarz.umarim hosuna gider.
Ayrica senin kilonda boyuna Göre cok güzel.sevgilerle .Sule

Terazi dedi ki...

Şule'cim, üzülecek bir şey yok canım. Seni ilk Mehtap Hoca'da tanıdım. Orada da o kadar paylaşımcıydın ki, yorumlarını okumak zevkti. Sonra Aslı'nın blogunda, yine aynı şekilde... Takip ettiğim bloglarda, senin yorumunu görmek beni hep mutlu ve yazdıkların da hep motive etti.

Nilüfer hislerini ve biraz da umutsuzluğunu, samimiyetle ifade etmiş ama senin cevabın aslında umutsuzluğa yer olmadığını öyle güzel anlatıyor ki...

Nilüfer'e katıldığım konu ise senin neden blog açmadığın hakkında... Daha uzun yazmanı ve birikimlerinden daha fazla yararlanmayı istiyoruz :))

Adsız dedi ki...

Cok tesekkür ederim sulecim, gercekten cok eglenceli hemen denedim ve bayildim tam benlik:)) kendimi cok rahat hissetmiyorum sulecim, karin bölgem maalesef "sezeryanli bir dogum" sonrasi öyle fazlaki..birde bahsettigin nivea creminden almayi düsünüyorum;)
bu arada aslidan haber hala yok, cok özledim dogrusu yazilarini, kendisini..keske bu kadar ara vermeseydi desemde, belkide ihtiyaci vardi molaya tamamen birakmamak icin diyerek kendimi avutuyorum;)
iyiki sen varsin!
sevgilerle
nil