18 Eylül 2013 Çarşamba

Hedef 2014: 17. Gün

Günaydın :)

Şu erken yatma işini bir hâle yola sokmam lazım. Her sabah kalkarken, bu akşam erkenden yatacağım diyorum ama gel gör ki yatakla buluşmam gece yarılarını buluyor ve hatta spor yapma uğruna çok çok geçiyor. Dün gece yine 2 olmuştu, yatağa pestil gibi serildiğimde...
Biliyoruz ki vücudun kendini tamir etmesi, yenilemesi için de erken yatmak, en geç 23'de yatakta olmak gerekli. Demek ki, bir şeyler yapmak, bu saatlere kalmamak lazım.

Evet, güzel bir gün olsun bizi bekleyen ve gün sonunda yine buluşabilelim.

Sabah: Elma sirkeli+ballı su
Kahvaltı: 2 dilim ekmek+1tk labne+1 tk diyabetik reçel
Ara: Türk kahvesi
Öğle: Yoğurtlu, acı domates soslu köz patlıcan + 1 dilim ekmek
Ara: 3 adet light limonlu bisküvi
Ara: Metabolizma çayı
Akşam: Salata - balık
Ara: Yeşil çay

Su: 2 lt.
Spor: 10.000 adım veya 1 saat bantta yürüyüş veya 2 saat pedal


Plan bu, bakalım gün içinde neler olacak.


* * *

Bu arada, gece pedal çevirirken, TV'de Dr. Öz vardı.

Programın sonunda, "tartılmak, kaçamak yapmak ve lifli ürün almak için ideal saatler" başlığında ipuçları verdi.

Buna göre;

  • Tartılmak için ideal saat: Sabah 7 
> kalktıktan ve tuvalete gittikten hemen sonra
  • Kaçamak içim ideal saat: Öğle 14.00 
> "Bu saatte vücudun enerjisi azalır ve şeker ister. Ona zararsız bir şeker verin. Bu 28. gr. çikolata da olabilir. Hatta bu çikolayatı suda eritirseniz 100 cal.lik bir içecek elde etmiş olursunuz." dedi...
  • Lifli gıda almak için ideal saat: Akşam 18.00
 > Bu saatte alacağınız lifin faydalı olacağını söyledi. Lifli bir toz içeceği  (KONJAC ROOT POWDER) suda eritip içmek veya lifli krakerler ki 2 adet oluyor, yemekten 15' önce yemek iyi olur dedi... Migros'lardaki Wasa'lar olabilir mi acaba?

Bu kadar :)

Hepimize kolay gelsin.


* * *


düzeltme1: kahvaltı ve ikindi ara için yediklerimi düzelttim.. dün akşam canım tatlı bir şeyler istediği için, sabah kahvaltıyı omlet yerine reçelli ekmekle yapmak daha iyi geldi... sabah labne yediğim için de, ikindide planladığım labne ve eti form mısır patlağının yerini limonlu bisküvi aldı...

düzeltme2: ve maalesef istenmeyen bir düzeltme; spor yok bu akşam :(( 
eve iş getirdim... bitiremedim gerçi, yarına kaldı birazı... fakat daha fazla uykusuz kalmayacağım, diyet+spora elimden geldiğince dikkat ediyorum ama vücudumun bio ritmini hiç takmıyorum! cık, olmaz! yorumlara baktıktan sonra derhal yatıyorum... hedefim sabah oğlumu geçirip, sporumu sabah yapmak...

iyi geceler...



16 yorum:

fitiz dedi ki...

Terazim sen gene de doğal ürünlerden şaşma . Gece erken yatamama mevzusu hepimizin kanayan yarası mi ne . Bende de aynı sorun . Akşam yatmaz sabah kalkmaz derdi annem bana öyleyim işte güya erken kalkıp spor yapacaktım bak yalan oldu ne zaman fırsat bulurum hiç bilemiyorum şimdi

Adsız dedi ki...

Günaydinlar,buralarda hava iyice sogudu soguk,yagisli bir sonbahar haftasini yasiyoruz.Böyle havalarda enerjim ve motivasyonum düsüyor resmen,insanin cani bir sey yapmak istemiyor.Enerji verici seylerdende kacinca ortada kaliveriyorum böyle.

Sabah kalkinca limonlu su ve " Kombutcha" iceceginden birer bardak ictim.Kombutscha Cin kökenli bir cay icecegi özel bir mantarla herhangi bir cayin sirkelendirilmesinde yada mayalandirilmasindan elde ediliyormus.tadi benim cok hosuma gitti ,saglikli bir icecek .
Ipekcicigim Almanyaya gelince mutlaka bir dene degisik tatlari sende seviyorsun.
Sonra yarim pembe greyfurt yedim.1 kahve ictim,sütsuz ve sekersiz,uyanabilmek icin.
Isten sonra yani simdi 1 bardak 1,5 yagli tarcinli süt ictim
Yaninda 1 ince dilim Keci peyniri ,1 domates yarim salatalik vardi.
Oglen ispanak sote
Aksama patetesli,brokolili,havuclu Gratin planliyorum,bunun icinden sadece brokolileri secip yiyecegim yanina kirmizi lahanali havuc salatasi düsünüyorum.
Icecekler ,hava soguk oldugu icin biraz az oluyor son günlerde.bitki caylarina gün icinde devam.
Dün 5 mile + 3 mile yaptim +140 squat biraz az oldu.
Bugün kenimi toplarsam siki giyinipdisarda yürüyecegim ve bel inceltici hareketleri ypacagim,sunu her gün yapsam iyi olacakta tembellik ve unutkanlik.
Unutkanlik ve ihmalkarlik deyince Niveanin vücut sikilastirici,gerici losyon kremi var ilk hafta hergün sürdüm sorasi bir gün,hic ,iki günde bir ..aslinda sabah aksam sürülmesi gerekiyor etki etmesi cin.dün gene basladim.:) unutursam hatirlatin emi? :))))
Sule

Adsız dedi ki...

Arkadaslar su Posta Gazetesindeki yazi dizisini okuyan varmi?
Internetteki gazete yayinindan bulamiyorum.listeleri görmek isterdim,sanki yeni bir seyler olacakmis gibi,bendeki merak iste.:)))))))
Üsüyorum ve canim bir sey istemiyor :(

Yazi dizisinin oldugunu Vintage Duygulardan ögrendimde.Sule

Adsız dedi ki...

Kombucha olacakti yanlis tiplemisim.

Adsız dedi ki...

Merhaba!
Aslinda hemen hemen her gün burda olmama ragmen o kadar cok okumam gereken, not almam gereken yazilar ve ayricada yorumlar buldum ki o yüzden simdilik yine sessiz takipciyim:) maalesef son on gündür cok dikkat etmiyordum..su siralarda havalarin sogumasi ile sürekli yiyeceklerle topluyorum maalesef tüm enerjimi. Az önce sevgili Sule yorumunu okuyunca tarcinli sütü bende yarin deneyecegim:) birde beni spor konusunda cok motive ettiniz arkadaslar, gece yarisi bisiklet sürmek mi, hem 5 mil hemde ayrica ek olarak spor a devammi!!gercekten harikasiniz!!
sevgilerle
nil

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim akşam yemeğini bende asmak zorunda kaldım :((( kardeşim ve eşi geldi memleketten, koşuşturmaca içinde yemek yalan oldu. ama geç de olsa bişeyler yedim:((( spor ise soru işareti:((( hepimize kolay gelsin...

Terazi dedi ki...

Fitiz;

Demek bütün anneler aynı :))

Benim annem de bana söylerdi, ben de şimdi çocuklarıma söylüyorum :)

Doğal ürün konusunda haklısın ama bir süre daha böyle devam edip; koruma aşamasına geçtiğimde, bunu da hayatıma geçireceğimi zannediyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim :)

Terazi dedi ki...

Şule'cim, yanlış mı okudum diye dönüp dönüp okudum ve sonra da "maşallah" dedim, zaten hep diyorum seni okuduğumda; maşallah gerçekten :)

"5 mile + 3 mile yaptim +140 squat biraz az oldu"

Bir de az oldu demişin ya !

Ah, biz ne yapalım?

Terazi dedi ki...

Ha, bak ben de unuttum !

Niveanı yaptın mı?

Terazi dedi ki...

İnsanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş ama ben de merak ediyorum. Bir de Zuğa paylaşmış ya bugün:

http://hafifzuga.blogspot.com/2013/09/busra-pekin-bir-ayda-6-kilo-verdi.html

Büşra Pekin kim bilemedim, sonra okuyunca, BKM oyuncusu olduğunu anladım. Kilo verdikten sonraki fotoğraflarında ne kadar tatlı çıkmış; güzel ve çekici... Bu yüzden Şeyda Coşkun ne yapmış, nasıl yapmış, ben de okumak ve öğrenmek isterim. Belki 1-2 tüyo verir o yazılarda...

Bir de Vintage Duygular son yazısında paylaşmış:

http://vintageduygular.blogspot.com/2013/09/seyda-coskun-23eylul-pazartesi-derya.html

Terazi dedi ki...

Nil merhaba...

Bilgi paylaştıkça çoğalır ya; biz de ne duymuşsak, ne yaşamış ve biliyorsak, paylaşıyoruz arkadaşlarla...

Faydası oluyorsa, burada olmamız amacına ulaşıyor demektir; ne mutlu hepimize :))

Terazi dedi ki...

Hülya'cım,

Hiç üzülme, haftada 1 kere kaslarını dinlendirmeye hakkın var; o hakkını kullandığını düşün.

Ben de spor falan yapamadım bu akşam, üstelik bütün gün oturdum masa başında. Karnım çok şiş. Yediklerimden ziyade, hareketsizlikten maalesef :(

Hemen yatıp -ki saat 00.47 olmuş bile-, sabah yapmak istiyorum sporu; bakalım...

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim ben az da olsa yaptım sporu. canım bizlere cevap yazacam diye ihmal etme kendini. dün aslında bir yazı yazmıştım telefondan sonra beceremedim kaydetmeyi galiba.
sen bize selam desen yetiyo bidenem. dün yazını okuyunca çok üzüldüm. ortam güzel kıvamında artık... her türlü kaynarız dimi arkadaşlar?
spor için sana diyeceğim SAKIN İHMAL ETME!!! yoksa yerimizde sayarız.
seni çok öpüyorum. yüreğin için arkadaşım....
bu arada düzeltme. yörükoğlu peynir için tadı değişmiş. peynir light için o kadar güzeldiki tesadüfen almıştık bi daha bulamadık hatta ben bu peynir light olamaz demiştim. neyse bulamayınca fabrikasına kadar ulaştık inanmazsınız. adamlar kıllandı galiba şimdi aldığım kesinlikle o peynir değil arkadaşlar bilginize...

Adsız dedi ki...

Hemen sürüyorum,unutmusum gene cidden :) sabah telasindan ,iyiki cmisim blogunu.:) Sule

Adsız dedi ki...

Dün okudugum bir yazida 1 gün spor bir gün kaslari dinlendirme gerekiyor diyorlardi .
Öylede ben tamgün calismadigim icin buna vücudumun ihtiyaci var biliyorum.
Tamgün calismis olsaydim ne buna zamanim nede dermanim kalirdi.ayrica ayni yazida hergün 1 saat yürüyüs yapmayi özellikle tavsiye ediyorlar.
Hergün spor yapamayanlar üzülmesin.Sule

Terazi dedi ki...

Şule'cim, özellikle spor salonlarındaki çalışmalarda, ağırlık çalışmalarında; iki gün üst üste aynı bölgenin asla çalışılmaması gerekiyormuş. Bugün bacak çalışılırsa, yarın -mesela- sırt çalışın deniyor.

Fakat yürüyüş, hele de normal tempoda ve zorlamayan yürüyüş - eğer bir sağlık problemi yoksa- her gün yapılabilinir bence de... Ama tembelliğinize kılıf arıyorsanız, benim gibi, "bir gün de dinlenelim canım" dersiniz :)

" http://uvfitness.net/ " takip ettiğim ve çok faydalandığım bir site. İnterval antrenmanı araştırırken bulmuştum. Sorular sordum ve hemen de geri bildirim aldım. Bu yüzden de site sahibi Umut Varol'a desteklerinden ötürü teşekkür edeyim bir kez daha... Ayrıca sevgili Fitiz de blogunda "bodytr.com" dan bahsetmiş. Spor, antrenman konusunda kafamıza takılanları buralardan okuyup, bulamadıklarımızı sorup öğrenebiliriz.