14 Eylül 2013 Cumartesi

Hedef 2014: 13. Gün

Arkadaşlar günaydın :)

Bu sabah için planım, Şule'nin yorumlara yazdığı ipuçlarından bir derleme yaparak buraya almak ve o değerli paylaşımların kaybolmasına mahal vermemekti. Fakat Pazar gününe erteledim çünkü bu sabah erkenden evden çıkmam lazım. Küçüğün öğretmen tanışma toplantısı var. Sonrasında da işe geçmem lazım, görüşmelerim olacak.

Yani yoğun bir gün beni bekliyor. Akşama buluşabilirsek, ne mutlu .)

Bugün için planladığım:

Kahvaltı öncesi1: Ballı, Elma Sirkeli su
Kahvaltı öncesi2: Karbonatlı su
Kahvaltı: Kahvaltıyı sağlam yapayım; uzun bir gün olacak: Yulaf kepekli krep+2 yumurtadan bol maydanoz ve 2 yk taze kaşar rendeli omlet+yeşil çay
Ara: Sade kahve
Ara: Metabolizma çayı
Öğle: Balık ve salata
Ara: Limonlu light bisküvi 3 adet
Ara: Metabolizma çayı

Akşam: Yeşil Çorba
Gece: Yeşil çay, şekersiz sakız
Ara: Elma sirkeli su, akşamları bal koymamaya karar verdim.
Yatmadan: Karbonatlı su

Sıvı: Diğer içeceklerin haricinde, toplamda 2 lt su
Spor: spor YOK!*

Umarım sapma olmadan uygulayabilirim.


Güzel bir cumartesi dilerim :)

*edit: 

kısmî aferin bana; beslenme 10 üzerinden 10 ama spor yattı bugün !




16 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
günaydın terazim. bütün bu işler için sana kolay gelsin inşAllah bütün işlerin kolayca ve gönlünce hallolur. bende benim küçüğe okul alışverişi yapacam bu gün ve eve ustalar gelecek vs. 30+2. gün tartısı 85.7 kg. şükür elh. 85 leri gördük sonunda. akşam spor motivasyonu için saol. yüreğin için teşekkürler...

...Bebişlerim... dedi ki...

Menü süper :) Aynen bende sabah belirlediğim listeden bir şaşmasam ahh ahhh neler olacak neler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Terazi!
Sevgili Suleden ögrendim blogunu ve hemen okumaya basladim..o kadar cok yararli bilgiler edindim ki, coook ama coook tesekkür ederim! Iyiki acmissin blogunu!
Sevgilerle..
nil

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Bugünkü menüm: sabah kalkinca yesilcay ve metabolizma cayi
10:30 kahvalti; 1 cavdar ekmekcigi ,yarisi hindi sögüs yarisi ageven surupla yapilmis frambuaz receliyle yendi ( 1 tatli kasigi) + 1 mate cayi.

Öglen alis veristen dolayi gecikti ; 1 kutu orman meyveli yogurt % 0,9 yagli +3 tane yulafli ,elmali,findikli fit kurabiye.
1 mate cayi.
Ara : 2 kuru kayisiyla beraber 2 ceviz.
Aksam ; 18:30 ,izgara balik ve izgara sebze karisimi ; 2ser dilim patlican,kabak,kirmizi ,yesil,sari biber,domates.(renk cümbüsü)

Spora gelince dün disarda sürdügüm 1 saat bisiklet disinda
Hic bir sey yapmadim,uykusuz ve yorgundum canim istemedi.:)
Bugün 1000 kaloriyi 90 dk,düsük tempoyla yaktim + 120 squat.

Simdi dinlenme zamani.Herkese güzel bir cumartesi aksami dilerim.Sule

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
ne güsel dayanışmamız birbirimize güç veriyo. maşAllah diyelim nazar değmesin. bugün benim için zor bir gün oldu. öncelikle kızımın okuluna gittik kitap, kıyafet vs. işlerini aldık.( şu ingilizce setlerine acayip gıcık oluyorum bunun türkiyede basılanı yokmu kardeşim yahu. ) sonra benim cadım 2. ci sınıfa geçti.öğretmen değişikliği sorunsalımız vardı. ( hayırlısı olur inş. )ve benim kafa o kadar yoğundu ki ne suyumu ne öğle ne ara bu telaş içinde hepsini es geçivermişim. eve geldiğimizde ustalar bizi kapıda karşıladı resmen. onlar mutfakta çalışırlarken durun ben bir diyet yemeği yapayım kendime diyemedim tabii ve aç bilaç işlerini bitirmelerini bekledim ( dondurucudaki lahmacun hiç aklıma gelmedi tabi. ah şimdi nassıl yanıyorum bir bilseniz. ) sık sık ara öğün yapabildim ancak. neyse ustaların işi bitti ve ben bir güzel karnımı doyurdum. sonrasındada hadi dedim başlamışken şu okul işini bitirelim. etek boyu için terziye git şu eksiğini al vs. derken saat 11.00 da eve girdik bende bittimki ne bitmek. ayağımın üstüne bile basamıyorum SPOR da haliyle yattı tabii. şu an da yorgunluktan uyuyamıyom. bugünkü düzensizliğin faturası nolacak bakalım bana. ne ana öğün ne spor ne su. öle ne bulduysam yedim işte. hadi hayırlısı sabah tartısı bekle beni... hepinize selamlar. bu arada nil aramıza hoş geldin...

SKINNY dedi ki...

Simdiye kadar hic bir grupla kilo verebilmis degilim. Ancak bu grubun en hosuma giden yani herkesin istedigi gibi kilo vermesi. Sonucta hepimizin hedefi ayni ama gittigimiz yollar farkli.

bende kendi adima bu sefer degisik bir yol deneyeyim diye dusunurken, cok basit ama etkili bir yol olan kalori sayma aklima geldi. Pazar sabahi basliyorum, haftada bir tartilip bloguma yazacagim, bakalim ne kadar surecek hedefe ulasmam yada blogu kapatmam..Yada hangisi once olursa...Herkese kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

Skinncigim yorum biraktim ama gönderemedim anonim secenegin kalkmis.iyiki yazmaya basladin.selamlar.sule

Terazi dedi ki...

Sevgili Hülya, hayatımız her an aynı çizgide devam etmiyor maalesef; bazen yoğunluktan, bazen bizim dışımızda gelişen olaylardan işler planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Mühim olan, o değişikliklerde de mümkün olduğunca sistem içinde kalabilmek. İpin ucu bir gün veya 2 gün kaçsa, hemen arkasından yapacağın 1 veya 2 günlük yeşil çorba kürü etkili oluyor (bkz. mevsimlerdenRoma) Bu bence çok faydalı bir ipucu ;)

Hem bu kadar yorgunluğun üzerine spor yapmadığın iyi olmuş. Çok da zorlama vücudunu.

85'lerin keyfini sür, 7'li rakamlara yelken aç ;)

not: "15 eylül tarihli, pazar gününe ait yorumunu, pazar yazısının altına taşıdım; buradan kaldırdım, bilgin olsun canım...

Terazi dedi ki...

Nil hoş geldin :)

Paylaşımları faydalı bulman ne güzel. Demek amacımıza ulaşıyoruz. Mutlu oldum :)

Terazi dedi ki...

Şule'cim, bir şey soracağım:

1000 kaloriyi 90 dk, düşük tempoda yakmışsın ya...

Ben de bu sabah bantta yürüdüm ve 4.5 hızda -ki düşük tempo sayılır-, 60 dk. sonunda harcanan kalori ortalama 335 idi :( Makine böyle gösterdi.

Sanırım ölçmede aletler arası farklılık var.

Ben 60 dk. sonunda 5 km. yürümüşüm. 90 dk. sonundaki mesafe nedir?

SKINNY dedi ki...

Sulecigim ayarlari degistirdim senin icin. istedigin zaman ugrayabilirsin ancak eskisi gibi sik yazmayacagim bu sefer. Aslinda diyeti birakiyordum ama baktim gruptaki herkes cok hirsli bu sefer ben geri kalmayayim dedim..

Adsız dedi ki...

Ipekcigim 90 dk. 11 km.1005 kalori diye göstermisti alet.
Cross trainer ile kollar ve ayaklar parelel calistigi icin belki daha fazla kalori yakiliyordur.
Spora baslamadan 1 saat önce alinan l- carniten yag yakimini hizlandiriyor benimki magnesiyum takviyeli 50 kalori kadar fark gösteriyor gibi.
Gerci dün almayi unutmustum :) sule

Adsız dedi ki...

Ipekcigim 90 dk. 11 km. 1005 kalori diye gösterdi alet hizimda 6,5-7 arasindaydi sanirim.
Cross trainer ile kollar ile ayaklar parelel calistigi icin daha fazla yag yakiliyor sanirim.
Normalde hizim 7-9 bazen 10 arasinda oluyor.
Spordan 1 saat önce alinan L-Carniten yag yakimini hizlandiiyor 50 kalori kadar .
Benimki magnesiyum takviyeli.kaslarin deteklenmesi yeniden yapilanmasi icin magnesiyum cok önemli.Sule

Adsız dedi ki...

Skinncigim iyi yapmissin ,Senin icin en uygun beslenme seklini Mevsimlerden Roma ' da görüyorum.bu sene subatta baslayan listeye bir bak lütfen.ara ögünlü,secenegi bol ilk iki hafta alisma devresi sonradan sonra vücudu alistira alistira menüleri degistire degistire devam edecegin süper saglikli bir beslenme ve zayiflama yöntemi .bir bak,incele 25 -26 kiloyu arkadaslar 6 ay icerisinde düzenli sekilde verdi.
Örnek "diyetorfoz" blogu .Asli günlük yediklerini tabele seklindede yayinladi blogunda. Inan ve dene.kimseye hesap vermek zorunda degilsin ,tartilmalarini kendin ayarla.
Hatta Mehtap Hanim diyorki: baslamadan önce tartilin yazin.Sonra tartiyi unutun ,ben söyleyince tartilin.Stress yok.Kendine o kadar güveniyorki ... Basarisi zaten kanitlandi.aslinda simdide kendisi yeniden liste yayinladi.agar agar kilo vermek isteyenler,tatil fazlaliklarini atmak isteyenler icin .Ben tatilden sonra katilacagim, insaallah kilo almam :)
Bu kadar yaziyi senin blogunada yazabilirdim dimi? Baslayinca silmek istemedim.Selamlar.Sule

Adsız dedi ki...

Bugünkü menüm: frambuaz ve altin cicek karisimi 1 kase meyve + 1 bardak metabolizma cayi,1 bardak yesil cay

Öglen :1 tane olgun olmayan Muz.
Ara 15:15. : 3 yumurtali yulafli,maydanoz,taze nane,keten tohumu ve cörek otlu ,acili omlet.1kupa nescafe + 3 dilim sucuk ( görünce canim cekti,omlet pisene kadar dayanamaim ,acikmistim.sebebini yazicam.
Aksama Allah Kerim.ispanak var ....bakalim

Bugün spor günü oldu.yakindaki bir spor kubünün acik kapi gunü vardi.ücretsiz katilabiliyordunuz.
Neler mi vardi?
11:30 -12:30 , Zumba
13:00 - 13:30, gobek,bacak,po,sirt egsersizleri
13:30 - 14:00. Pilates
14:30 - 15:00, Yogales

Ve ben hepsine katildim,muzuda arada yedim.
Eve ac bilac geldim.Cok yorulmadim,hatta 1000kalori yaktim aletten sonra daha terlemis ve yorulmus oluyorum.Bu aradasöyleyeyim gidis gelis bisikletle 30 dk.toplamda sùrdü.
Iste böyle :) bugün cokcaliskandim.aksama 135 squat var daha.hadi bakalim herkes hareket etmeye :))Sule

Adsız dedi ki...

Ve aksam yemegim,iyiki Terazim hatirlatti :)
Yesil corba vallahi özlemis.himmmmmm!
Hic tadsiz tuzsuz bir diyet yemegi degil vitaminli yag yakici corba.
Bulguru önceden koymayi unutunca 1kasik kadar yulaf ezmesi kattim sismesini bekleyemeden afiyetle ictim.
Icine ispanak,yesil kabak,yesil sogan,yesil biber.maydanoz taze nane.dereotu ekleyip baharat ve 1 kasik z.yagi ve biraz limonsuyu koydum.
sanada kolay gelsin Ipekcigim neler yaptigini merakla bekliyecegim. Herkese iyi aksamlar. Sule