13 Eylül 2013 Cuma

Hedef 2014: 12. Gün

Günaydın  :)

Bir Cuma daha geldi.

Cuma'lar gelen hafta sonunun habercisi oldukları için mi sevilir acaba? Ya da biten haftayla ilgili hissettirdikleri için mi: mesela iyi geçmiş bir haftanın, tatlı yorgunluğu vardır üzerinde; ama zor bir haftaysa geçen, bittiğini söylediği için rahatlatır belki. Öyle ya da böyle, severim seni Cuma :) İnşallah haberini verdiğin hafta sonu da çok güzel geçer.

Bugün biraz yorgun hissediyorum. Dünden olsa gerek. Dün evde yoruldum, akşamdan uyuklamaya başladım koltukta... Saat 10 gibi pedala başladım. 1 saat yapıp mecbur 15' ara verdim, çocukların istekleri için; birine süt hazırla, diğerinin burkulan ve 2 haftadır geçmeyen ayağının akşam bandajlamasını yap... Sonrasında 1 saat belki biraz daha fazla bir seans daha pedal çevirdim. Yatmam 1.30 oldu. Gelen yorumlara ok verdim ama dönüp yanıtlayamadım. Bugün inşallah.

Bugüne gelirsek;

Sirkeli ve karbonatlı sularımı içtim yarımşar saat arayla. Şimdi kahvaltımı yapayım, aklım başıma gelsin. Yine buluşalım.

Güzel bir gün diliyorum hepinize.

* * *

Gitmeden Hülya'nın sorduğu Metabolizma Çayı için bilgi vereyim.

Sevgili Hülya; bu çay Mevsimlerden Roma, Mehtap Hoca'nın çayıdır. "metabolizma cayi, gunde 3 fincan yeterlidir.. gorev yapar gibi degil, severek icin olmaz mi? der kendisi... Hem bu çaya, hem de diyetlerde çok önemli bir yer tutan Yeşil Çorba'nın tarifine >>>buradan>>> ulaşabilirsin. Bence bir yere yaz ve başucu tarifleri yap; sadece tansiyon düşüklüğü olanlar metabolizma çayını çok fazla tüketmiyor bildiğim kadarıyla...



Benim çayım da bitti, dün yeniden kaynattım. Kabuk tarçını 3 adet koyduğum için, rengi böyle oldu. Bir de içine birkaç tane kuru zencefil atıyorum ben...

Şifa olsun :))

Yeşil çorba ise; vücudunu hafifletmek istediğinde, fazla kaçırdığın bir günün ertesinde veya duraklama yaşadığın zamanlarda, günde bir öğün -tercihen akşam- içebileceğin sağlıklı bir yemek aslında... Ben yeşil yapraklı sebzeleri çok küçük doğramıyorum. Piştikten sonra yiyeceğim kadarını tabağıma alıp, önceden haşladığım ve buzlukta sakladığım bulgur veya kepekli pirinç veya buğdaydan 1 yemek kaşığı ekliyorum. Üzerine de 1 tk. z. yağ... Baharatla tatlandırmak sana kalmış. Bugünden itibaren 3 gün yapacağım bu çorbayı... 



* * *

Bugünkü programım:

Kahvaltı öncesi1: Ballı, Elma Sirkeli su
Kahvaltı öncesi2: Karbonatlı su
Kahvaltı: Yulaf kepekli krep+2 yumurta ve  2 yk taze kaşar ile kekikli-biberli omlet+1 domates+5 yeşil zeytin+yeşil çay

Bu hafta ekmek yemeyeceğim dediğim için, dolapta bekleyen yulaf kepeğimden krep-ekmek yaptım. 1 yumurta, 1 çay bardağı light süt, 3 y.k. yulaf kepeğini karıştırdım. İyice kızmış teflon tavaya döküp, ocağın altını kıstım. Kenarların renk değiştirmesinden sonra, önce ince kenarlı bir spatulayla, krebi tavanın kenarlarından hafifçe ayırdım, salladığım zaman krep hareket edebildiği zaman, daha geniş bir spatulayla, krebi ters yüz ettim* Kısık ateşte pişirmeye devam edip, renk hafif koyulaşınca ocağı kapattım ve krebi ekmek kesme tahtasına aldım. Ilınınca, 4'e böldüm. Sadece 2 parçayı yedim.


(bu kadar detaylı anlatmamın sebebi: dukan diyeti yaparken, tarif sitelerinde; "neden krebim yapışıyor, neden çeviremiyorum" sorularının fazlaca sorulmasından dolayıdır...)


kekikli-pul biberli omlet


Ara: Türk kahvesi
Ara: Metabolizma çayı
Öğle: Buharda taze fasulye ve söğüş tavuk göğsü (kırmızı biberli ve kekikli)



Taze fasulyenin bu kadar lezzetli olduğunu bilmiyordum desem. Bu buharlı pişiriciyi geçen sene doğum günümde arkadaşlarım almıştı. Daha evvel de özellikle brokoli ve karnıbahar için kullandım. Ama onların lezzeti bu kadar farklı gelmemişti. 
Fasulyeleri 10' pişirip, tabağa aldım. Üzerine 1 tk. z.yağ ekledim, az da elma sirkesi. Okula gitmeyecek olsaydım; sarımsak+sirke+yağ ile bir sos yapardım ama belki de başka baskın hiçbir lezzetin olmaması, ilk defa fasulye tadını bu kadar hissetmeme yaradı. 

Ara: Sadece sade kahve içtim.
Bugün evde olmadığım için ikindi çayımı içemedim, yanında limonlu bisküvimi yiyemedim. Meşguliyet işte böyle yararlı :)) 
Ara: Metabolizma çayı
Akşam: Yeşil Çorba

Şükür kavuşturana :) Bulabildiğim malzemeleri çok da küçültmeden doğradım. Üzerine çıkana kadar su koyup, düdüklüde sadece 5 dakika pişirdim. Yiyeceğim kadarını büyükçe bir kaseye aldım. İçine 1 yk. haşlanmış kepekli pirinç ve 1 tk. z.yağ ekledim. Tuz yok.





Gece: Yeşil çay, şekersiz sakız
Ara: Elma sirkeli su, akşamları bal koymamaya karar verdim.
Yatmadan: Karbonatlı su

Sıvı: Diğer içeceklerin haricinde, toplamda 2 lt su
Spor: 10.000 adım atamayabilirim bu akşam :((*


Başladığımız gibi, güzel bir hafta sonu olsun diyerek bitirelim :))


edit:
*gece spor yapacak halim yok, yatmaya gittim, yattım ama içim huzursuz... kalktım ve 2 saat pedal çevirdim... kocaman bir aferini hakettim :)))


20 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine Mutlu basladim grüne:)
Direnc kirildi anlasilan ve sabreden Dervis muradina erecekmis.
P.tesiyi bekliyecegim kilomu yazmak icin umarim biraz daha düser.
Umudumuz bazen kiriliyor,sabirsiz oluyoruz ama lüften kararliligi birakmayin.
Günlük sporu ihmal etmeyin.kiloaldiran seyleri simdiye Kadar cok yedik,hepsininde tadini biliyoruz,bizde biraktigi izleri hala tasiyoruz.Bu yükü üstümüzden aticagiz,yavasta olsa.

Bugünkü yiyeceklerim söyle olacak haftasonu sapmalar olabildigi icin tedbir :)

Sabah ,öglen,aksam
Karabugdayi haslayip her ögünde 3-4 kasik, tarcinla ve her seferinde degisik bir meyveyle yemek.Armut,bögürtlen,elma yada greyfurt.
Aralarda kuru kayisi,hurma 2-3 tane .
Bunlar Tatli istegini dindiriyor
bende Hemde vitaminli.
Dün yaptigim metabolizma cayindan Sabah ac Karnina icmistim,2-3tane daha icilecek.tane karabiber yada zencefil fazla kacarsa tadi bozuluyor.
Bitki caylari ,sekersiz,sütsüz kahvede listemde.
Karabugdayi Tatli kasiyla yedim,daha Uzun sürsün ,oyalasin diye.Liz Hurley" in cocuk kasigi ve tabagi kullandigini okumustum.

Simdi biraz dinlenecegim,daha sonra Spor.dün aksam hafif bir Leslie yürüyüsü yapayim dedim.önce 1 Mile sonra 2 Mile.güya hafif olacakti daha önce yapmadigim videolardi. Ilk iyiydi ama ikinci yaptigim Klassik yaptiklarindan haric squatlara agirlik vermis,yaptirdida yaptirdi.4-5cesit squat .bitince bende bittim,iyimi.Yarimda birakmak istemedim.:)))
Sule.

Burcu dedi ki...

Merhaba,
Yeşil çorbayı hatırlattığınız iyi oldu,malzemeleri bu akşam giderken alayım ve yapayım.Hafta sonu evdeyken pişirir içerim.Kepekli pirinç ya da bulgur fikri güzel,bende sizin gibi yapacağım.Bende bugün regl oldum,umarım şişliklerim azalır.Dün aktardan kiraz sapı aldım,yatmadan içtim.Birde büyük bir bardak suyun içine kabuk tarçın ve 2 kuru kayısı akşamdan koyup sabah kalkar kalkmaz içtim,kayısılarıda yedim.Biryerde okumuştum,kan şekerini dengelemek için öneriyorlardı bunu.
Ekmek konusuna gelince,yemeden doymam sanırdım.Öyle birşey yokmuş aslında,gaeyt güzel doyuyorum ve acıkmıyorum.

Adsız dedi ki...

selam canim ... tekrar cayi ve corbayi hatirlatman iyi oldu ... bende not aldim ... benim diyet caylarim bitmisti ... birde bunu deneyeyim ... daha hesapli olur :) ... corbada haftasonu projemiz olsun. sana güzel bir gün diliyorum Meltem

Terazi dedi ki...

Ne kadar doğru söylemişsin Şule; kaçamak ihtimali olan günlerin öncesindeki bir veya iki günü mümkün olduğunca hafif geçirmek...

Biz şu anda yeni başlayanlar olarak, henüz kaçamak yapma safhasına gelmediğimiz için; bu uygulamayı önümüzdeki zamanlar için aklımızın bir köşesine yazdık :)

Karabuğdayı henüz alamadım. Buradaki Migros'ta yoktu. 3M'lere bakacağım. Ve bir bunu, bir de Ananas+yumurtayı muhakkak yapacağım. İkisi sanırım Şeyda'nın da favorisi :)

Sevdiğim yiyecekleri ben de tatlı kaşığı ile yerim :) Bitmiyorlar öyle yiyince :)))))

Dün, squatları çok yaptırdığı 2 mil Leslie videosu hangisi? Ben de bu hafta hem vücudumu alıştırayım diye, hem de regl dönemimde zorlamamak adına MiniBike ile takıldım ama haftaya tempoyu arttırmayı düşünüyorum. İlk 3 gün, 1 ve 2 miller; sonra 3 yaparım diyorum. Haftaya da 4 ve 5 ile devam...

Güzel bir hafta sonu dilerim:))

Terazi dedi ki...

Burcu ben de teşekkür ederim, not alıyorum; "kabuk tarçın ve 2 kuru kayısı akşamdan suya koyulup, sabah kalkar kalkmaz içilecek, kayısıları da yenecek..."

Evet aslında ekmek yediğimiz öğünler daha çok acıkıyoruz. Protein ve çiğ badem veya ceviz ise acıktırmıyor.

Güzel ve sağlıklı bir hafta sonu olsun; yeşil çorbalı, ödem atmalı...

:)




Terazi dedi ki...

İşte budur; "Haftasonu Projemiz, Yeşil Çorba!"

Meltem'cim, hep beraber bu hafta sonu yeşilleniyoruz ;)

Şifa olsun hepimize...

Ben de sana çoook güzel bir hafta sonu diliyorum.

Adsız dedi ki...

Telapatimiz mi gücleniyor?
Bende dün aksam yesil smoothie yapacaktim ,malzemede aldim,sonra araya bir seyler girince kaldi.
Pazar günune erteledim.Iyi fikir.

Ipekcigim,sen Almanya' nin hangi sehrine geleceksin.Hangi tarihte ?

Diyetünlügüm,eger burayi okuyorsan soruna cevap vermek isterim.

Sporla beraber diyet yapildiginda ve bilincli besleniyorsan cok büyük sorun cikmayacaktir.
Kaslarini calistirmalisin,yüzmeyi biliyorsan vücudun sikilasmasini saglar.
Pilates ve yogada sikilastiriyor vücüdü. Spor salanunda veya evde yapabilirsin.protein agirlikli beslenenler daha siki vücütlari oldugunu söylüyor.sicak suyla dus,seker derinin sarkmasini hizlandiriyor.
Banyoda ilik dus,bitimindede sicak - soguk- sicak en sonu soguk suyla bitirecegin basicli masaj seansinda hemen etkisini hissedeceksin.soguk- (dayanabildigin kadar) su vucudu diriltiyor,özellikle gogüslerde silikonluymus gibi etki yaratiyor :)) ! Banyo sirasinda firca ile masajda iyi.
Niveanin veya baska markada olur günlük vucut sikilastirici kremleri var hergün sür.
Badem yagi ve susam yagini karistirip göbege masaj yapmak göbegi geriyormus biraz önce okudum.:)
Kilonu bilmiyorum ,o programin reklamlarini gördüm ve ordakiler eksterm durumlar.
Cok asirikilolularda (obez durumunda) ,en son care fazlaliklarin ameliyatla kesilip düzeltilmesi, sanirim Hastalik Sigortasi ödüyor.
Oraya gelene kadar yapabilecegin cok sey var.internetten vucut skilastirici hareketleri,yiyecekleri arastir.

Was kommt gut an beim schlaffe Haut?
2.ci sayfasinda Schlanktipps/Beauty & Wellnes
Straffe Haut nach dem Abnehmen.
Www.schlanktipps.de
Uykularini kacirmana gerek yok!
Hangi sehirde kaliyorsun?
Sule

Adsız dedi ki...

Ipekcigim,
Google "youtube leslie sansone walk at home " yazinca acilan pencerede cok cesitli videolar var bunlarda gelisi güzel sectigim, simdi gene buldum : 14 dk.lik
" leslie sansone Walk_n Tone(Advance) tiklarsan bulursun .simdi görüyorumda 14 dk. 1 mile olabilir bana o kadar uzun gelmistiki. :))
Ve" Exsercise TV Start walking at home " 1 mile
Bu kisa videolar yeni baslayanlara,zamani dar olanlara iyi olur sanirim.Sule

Terazi dedi ki...

Sadece blogdaki yazıları okuyup, yorumları atlayanlar neler kaçırıyor neler .)

Yorumlardaki paylaşımlar için bir defter açılıp, notlar alınmalı bence ki kaybolmasın. Hatta bazen de blogun ön sayfasında yer verilmeli. Ben de yarın öyle yapacağım. Senden derlemeler olsun başlığı da, ne dersin ;)) Çok teşekkürler.

Bizim tarih henüz net olmamakla beraber, 25-26 Ekim diye konuştuk. Efe'nin oturum alacağı tarihe bağlı. Frankfurt'a geleceğiz; özellikle seçtik çünkü eşim de orada okumuş, eş-dost var. Bakalım, Allah mahcup etmesin.

Sen Hamburg'daydın, değil mi? Çok mesafe var mı? Haritaya bakmam lazım. Artık Efe orada olacak, benim de bir ayağım orada olur, buradaki çocukları ayarladıkça ve tabi işlerimi, kaçarım. Ortalarda buluşuruz belki ;)

Adsız dedi ki...

TERAZİM BİZ ŞİMDİ NE KAYBEDİYORUZ YAĞ MI KASMI SUMU İŞ YERİMDEKİ ARKADAŞIM HABİRE SUDUR DEYİP SİNİRİMİ BOZUYOOO

GÜLÜŞ:)

Adsız dedi ki...

gulus terazi yanitlar ama ben de bi yorum yapmak istedim srn arkadasina bakma dengeli beslenir ve sporunu yuruyusunu yaparsan yag yakarsin simdilik ben de oyle oluyor yani...nagisim

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim tarifler için çok çok saol. Allah razı olsun. benim lahanaya ciddi boyutta allerjim var oyüzden yeşil çorbayı ayarlamam lazım lahanayı çıkartıp yapsam olurmu acaba. metabolizma çayına bayıldım. hafta sonu ayarlamaları yapıp başlamak güsel olur. sabah tartı 86.1 kg idi. bu gün sporu dedim bi yoluna koyayım dedim ben sabit tempoda yürüme bandında yürüyerek spor yapıyorum. hadi dedim bu aletin programlarını seçeyim hem inişli çıkışlı spor daha etkili oluyor deniliyor. nerde....... yapana helal olsun canım çıktı 10 dk. dayanabildim kaslarım ve morallerim bu duruma çok bozuldu. (böyle spora yağmı dayanır feci bişey) yapabilen varsa nasıl başlamalıyım ? bilen yazsın lütfen. şimdi spor için beni kazımaları lazım bu geceyi es geçecem herhalde. vücudum özlesin benim düldülü ( koşu bandım:)) )

Adsız dedi ki...

size peynir olarak yörükoğlu light peynir önerebilirim. tadı okadar güselki sanki light değil :) üstelik kaloriside oldukça düşük. ben bi ara ondan kullanıyodum şimdi bulamıyorum diğer peynirlerde çamur gibi :(( hepimize kolay gele inş.

Terazi dedi ki...

Gülüş, nagişim doğru söylemiş. Üstelik O diyetisyen kontrolünde bu yolda yürüdüğü için, kesinlikle güvenmelisin :))

Terazi dedi ki...

Hülyacım,

Vücudun spora alışana kadar, yürüme bantlarındaki MANUEL olan programı kullan, yani kendi programını kendin yap; azalt, çoğalt, o günkü moduna ve kondüsyonuna göre... Kondüsyonun arttıkça, zaten hızın ve sporu yapma süren de artacaktır. O bantlara yüklü programlar, daha profesyonel veya uzun zamandır spor yapan insanlar için. ASLA bizim için değil, en azından şu an için...

Yani moral bozacak bir şey yok ;)

Terazi dedi ki...

Büyük marketlerde arayacağım; YÖRÜKOĞLU LIGHT PEYNIR. Gerçi ben beyaz peynirde light hiç yiyemiyorum ama denerim bir kere...

Teşekkürler ;)

Anadiyo dedi ki...

selamlar,iyi geceler hatta... gecenin körü şuan :)
herkes ne güzel iyi gidiyor maşallah.gerçekten yorumlar da hem keyifli hem faydalı teşekkürler herkese.inşallah yeni yıla tığğ gibi giricez..
bu haftasonu ben de çorbalı geçireyim bari.belki direnç mirenç varsa kırılır pöff...

Adsız dedi ki...

HÜLYA:
terazim yazını ve yorumları okuyunca motivasyonum yerine geldi ve hemen disipline oldum sayenizde ve bu gecede sporumu yaptım şükür. evet doğru söylüyorsun o programlar için benim daha çok aşındırmam lazım benim düldülü :))). motivasyon için çok çok saol. evet bu peyniri dene bir light peynir için tadı oldukça güzel... gerçekten yorumlar altın madeni. kaçıranlara üzülürüm.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim nagişim terazim :)
gülüş

Adsız dedi ki...

Ipekcigim gördügüm en basarili yulafli kepeklerden biri.
Cok güzel ve doyurucu gözüküyor.3 kasikli hic denememistim, notumu aldim yapilacaklar arasina.