27 Mayıs 2013 Pazartesi

Dukan Deneyimim: Atak Sonu / Tartı Günü


Dukan Atak Evresinde,
  • Aç kalmadım
  • İzin verilenleri doyana kadar yedim
  • Hatta bilmeden izin verilmemiş olanları da yedim!
  • Bir diyetin klasikleri olan et ve sebze için haşlama, ızgara, buğulama yapmak dışında; tatlı-tuzlu çeşitler için de mutfaktaydım ve bundan mutlu oldum.
  • Bu programı takip eden ve birbirine destek olan çok büyük bir grubun olması, bu sistemle ilgili ön yargılarımı ve çekincelerimi tamamen ortadan kaldırmasa da önemli oranda azalttı. Özellikle Simla'ya sorularıma gösterdiği sabır ve yanıtları için teşekkür ederim.
Fakat
  • Çok ama çok susadım, susuyorum. 3lt bitiyor, 4 de bitiyor, 5'e gideceğim ama kendimi frenliyorum çünkü biliyorum ki bu böbreklerime zarar! Normal diyetlerde de genelde 3 lt.yi buluyordum aslında ama buradaki su ihtiyacı farklı! 
  • Yaşadığım ağız kuruluğu özellikle sabahları beni çok ama çok rahatsız ediyor. Gün içinde de sık sık ağzımı ıslatmam gerekiyor. Azalır mı, ne kadar ve ne zaman? Bilmiyorum!
  • Saçlarım bu programa başlamadan önce müthiş dökülmeye başlamıştı. Mevsimsel dedim, geçtim. Şu anda ekstra bir artış yok ama hâlâ dökülüyor ciddi ciddi...
  • Bunun dışında da problem yaşamadım aslında...
Ve sonuç:
  •  87.5 ataktan bir sabah önceki (pazartesi) tartı sonucumdu...
  • Salı ATAK programına başladım. 88 olmuşumdur diye düşünüyorum!
  • 6 gün yaptım ve bu sabah itibariyle 84,3 kg. olduğumu gördüm.
  • 1 gün sp (saf protein) + 1 gün ps (protein ve sebze) olarak SEYİR evresine geçiyorum.



4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili terazi.
dukanla hic ilgilenmedim nasil yapilir bilmiyorum,
benimde menülerimde fazla protein olursa gece bile rahatziz oluyorum agiz kurulugundan.
ben zaten vejeteryan gibi bir beslenmeyi cok seviyorum envayi cesit ot olsun keyfim yerinde olur.
ama bu da gösterdiki kilo atamadim protein olmayinca.
sevgiler
ayla

Terazi dedi ki...

Sevgili Ayla,

İşte yine popüler diyetlerden biri daha diyerek, ben de ilgilenmedim hatta burun bile kıvırdım Dukan'a... Fakat başarı öyküleri azımsanmayacak kadar çok ve benim gibi değişiklik hastaları için bu da cezbedici...

Şimdi, şu motivasyonumu tekrar yükseltmek istediğim dönemde tutundum bu programa ve inşallah sorun yaşamadan istediğim bir noktada da bırakırım.

Ben de senin gibi, sebze olsun, ot olsun bayılırım; posalı, lifli gıda deyip bol bol tüketirim ama şu son birkaç ayda anladım ki; hayvansal proteinsiz olmaz (hadi olmaz demeyeyim ama çok zor)! En basit anlatımla; kas kaybı yaşamamak için, sarkmamak için, uzun süreli tok kalmak için yağsız hayvansal protein (et-yumurta) şart! Bir süre bu şekilde bol proteinli yol aldıktan sonra Mehtap Hoca'nın programında verdiği "Azottan Arındırıcı-Sıfır Hayvansal Protein" içerikli bir menü ile mesela 5 gün-7 gün vücudu temizleyip, sonra tekrar proteinli günlere dönüş yapmak; hem duraklamalara karşı bir önlem olabilir, hem de diyetin rutinini kırmak adına faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Bunlar benim acizane görüşlerim. Aslında herkes, kendine neyin iyi geldiğini en iyi kendisi bilir...

Sevgilerimle

Mucize dedi ki...

Slm terazi, dukan diyeti benimde ilgimi cekmistir ama sanki uygulamasi biraz efor gerektirdigi icin usendim acikcasi. Umarim bekledigin neticeyi alirsin. Kolayliklar dilerim.

Anadiyo dedi ki...

selamlar :)
valla ben de dukan'a karşı tereddütlü bakanlardanım.bir süre protein ağırlıklı yemek çok da zararlı olmasa gerek.yani bi kaç ay için.seneler sürse neyse.ama beni caydıran yemek hazırlamnası ve kaçamağın affının olmaması :D
inşallah muvaffak olursunuz.