23 Mayıs 2013 Perşembe

Dukan Deneyimim: 3. Gün

Atak - 3. Gün


Bu sistemi uygulayanlara baktığımda, bir grup her gün tartılıyor ki MPG'den öğrendiğimiz kadarıyla bu aslında çok doğru değil çünkü insan gereksiz yere seviniyor veya üzülüp strese giriyor ve kilo verme süreci bundan olumsuz etkilenebiliyor. Bu sebeple, atak dönemim pazar bitecek ve ben pazartesi sabahı tartılacaktım.

Fakat acaba çok mu yiyiyorum endişesiyle, kontrol amaçlı bir tartılma yaptım bu sabah. Sonuç: 85 küsur...

Tartı detaylarını pazartesi sabahı, atak bitiminde yazacağım ama görünen o ki; çok yiyiyorum hissime rağmen kilo verdiğime göre, doğru yoldayım.

Kahvaltı (saat 9)
  • kepekli omlet (2 yumurta, 60 gr. kadar migros yağsız peynir, maydanoz, 1 kaşık yulaf kepeği, 1/2 tk tava için z.yağ)
  • 1/2 yulaf kepekli ekmekçik (böylece günlük hakkımın yarısını kullanmış oldum)
  • 1 tk. diyabetik ahudud reçeli
  • yeşil çay
Kahvaltıdan sonra 1 adet multivitamin (şekersiz, probiyotik)

Ara (saat 11.30)
  • sade Türk kahvesi
Öğle (saat 15) hiç aç değilim ama yemem lazım sanırım
  • Hindi jambon sote, 1tk light labneli
  • 1,5 yulaf kepekli ekmekçik (kepek hakkım bitti)
  • 1 kupa yeşil çay
Ara (saat 16)
  • 1 yk goji berry
  • 1 kupa yeşil çay
Akşam (saat 20) aç değilim! ama yiyeceğim...
  • tavuk sote
  • yağsız yoğurt, nane
Gece
  • yeşil çay
  • dün yaptığım kurabiyeden -ki bir tanesi 1 TL büyüklüğünde ve günlük kepek hakkının 1/5'ine tekabül etmekte- son çayın yanında 1 adet  (aslında hakkım bitmişti! >> bitmemiş! öğleyin ekmeğimden 2 lokma ayırmıştım, midem almamıştı... yani hakkım dahilinde yenmiş bu tek kurabiye :))
Su
  • 3 lt. bitti, 4. lt.ye başladım...
Hareket
  • Atakta çok spor önerilmiyormuş, 20' yürüme yeterliymiş :))) ne üzüldüm, ne üzüldüm :) Şimdi asansörü kullanmadan merdivenleri inip, sokakta birkaç tur atmayı düşünüyorum. Ya da bantta normal hızda 30' mesela... (yürümedim, gittim yattım!!!)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ipek,
Kolay gelsin!
Bende gecen sene yaptim Dukani .kitabinikütüphanaden aldim,hicbiryerede üye olmadan uyguladim.
100 günden sonra güclendirmede biraktim.
Cok disipli yaptim ama cok sabir ve dirayet istiyen bir diyet.
9 kilo veridim.
Yilbasi önü aldigim ( dikkatsizlik ve birazda bosvermislikten)
Kilolar icin aranistaydim ya Dukan ya MGP olacakti.ikincide karar kildim digerine tekrar cesaret edemedim.:)
MGP de 100 günde 8 kiloya yakin verdim.
Su sira biraz takintidayim ve bugün 2 günlük ayran detoxuna basladim .Sonra kaldigim yerden yada gelirse yeni listeden devam.sanirim vücut 1 hafadan sonra degisiklik istiyor zayiflamak icin.ayni düzende yiyince metabolizmada alisiyor ve yavasliyor.
Bahsettigim kurabiye annane kurabiyesinin steviali veriyonuydu. Tadi tabii normaline göre degisik geldi bu yüzden yazamadim.Zaten simdi seninde yulafli tariflere ihtiyacin olur.gecen sene gezmedigim yerli yabanci dukan sitesi kalmamisti.Yazdigin sitelerde güzel tariflervar.Ben hala takip ediyorum Bu arada gecmis olsun..Sevgilerle.Sule

Terazi dedi ki...

Merhaba Şule,

MPG'nin bloguna eklediğin yulaf kepekli tariflerinden anlamıştım senin de bir 'Dukancan' olduğunu :)) Az önce bir konuya bakmak için gezdim de Mehtap Hoca'nın blogunu, senin de kulaklarını çınlattım; ne çok tarif göndermişsin, duyarlılığın için sana teşekkür etmek gerekir :)

Aslında Mehtap Hoca'nın listelerindeki en büyük özellik de -kendisinin de hep vurguladığı gibi- tekdüzelikten uzak, değişik besin gruplarını, değişik düzenlerde yiyerek metabolizmayı şaşırtmak...

Bir süre sonra, liste gelmese de biz neyi ne zaman yememiz gerektiğini zaten öğreniyoruz. Ha, öğreniyoruz da başarıyla uygulayabiliyor muyuz? İşte orası kişiye göre değişiklik göstermekte!

Ben bu diyet konusunda biraz çapkınım! Gel-geç gönüllüyüm! Mehtap Hoca'nın sistemine inancım ve saygım çok büyük, sayesinde 20+ kilo verdim ve fakat; kendi ayaklarımın üzerinde durma sürecime denk gelen ruhsal dalgalanmalarımın, yeme düzenime olumsuz yansımasını engelleyemedim, hepsi bu! Yeniden toparlanmaya başlarken de, denemediğim bir sistemle ayağa kalkmak istedim.

Hâlâ içim pır pır :) Meşakkatli bir program bu ve kendi iş yoğunluğumda ne kadar ayak uydurabilirim, tökezlediğim anda da demoralize olur ve bırakır mıyım, valla bu konuda kendimden hiç de emin değilim!

Haziran sonuna kadar bu sistemi hiç aksatmadan devam ettirip (çünkü 2 mezuniyet yaşayacağız kısmetse ve ben de iyi görünmek istiyorum, bu sebeple bozmayacağıma inanıyorum :)), sonrası için Allah Kerim diyorum...

Aklıma geldi, blogun yok değil mi? Neden açmıyorsun? Senin devamlı yazılarını okumak zevk olurdu :))

Sevgilerimle

ipek

Shanti dedi ki...

Cok guzel bir yemek plani olmus bu. Ancak suyu en fazla 3 litre icmeye calis. Cunku ben de 4 litre iciyordum dukan yaptigim zaman ve bir zaman sonra yuzum sismeye baslamisti,tartida da kilo almis cikiyordum. Yavas yavas azaltirsan daha cabuk kilo verebilirsin.

Terazi dedi ki...

Teşekkür ederim Shanti; ben de hem içiyorum, hem de endişeleniyorum aslında... Azaltmam lazım demek ki!

Ama çok susuyorum :((

Senin Dukan maceran nasıl gitti? Zorlandın mı? Sonuç aldın mı?