16 Mayıs 2013 Perşembe

Bahanelerim sağolsun!

"İstediğini, istediğin zaman ye" şeklindeki beslenme modelindeyim bir süredir... Ne çeşitte, ne miktarda hiçbir kısıtlamam yok ve insan her gün baklava börek yese bıkarmış misali, her gün baklava börek yemedim gerçi ama böyle disiplinsiz şekilde devam etmekten -Allah'ın gücüne gitmesin- bıktım!

Sofradan midemin kararında doluluğuyla kalkmayı, ara öğün ve hatta öğle yemeklerimi planlayıp yanımda taşımayı, akşam çayın yanında herkes baklava, kurabiye yerken, 1 hurmayı mini minnacık ısırıklarla, 100 lokmaya bölerek yemeyi ve bundan da haz almayı, ödül günlerindeki keyfi, kaçamakların verdiği suçlulukla karışık mutluluğu, vs. özledim desem şaşırtıcı olabilir ama öyle...

İşte bu yüzden döneyim ben sistemime; hem bedenim, hem ruhum hafiflesin. O arada bir yenen tatlılar da, arada bir çıkılan özgür yemekler de bir tat kazansın. 

Şu anda bana, "her gün ve sınırsızca kaşıklayabilirsin" algısı veren Nutella kavanozuna eski çekiciliğini kazandırma operasyonu bu, yoksa diyet-miyet bahane!



4 yorum:

Adsız dedi ki...

a terazi dönmüssünüz sevindim.
o nutella kavonuzun etrafinda ben ne kadar dolaniyorum bir bilseniz.
elmali kurabiye cok severim bir tanesini üc güne bölüyorum.
hayatimizdaki bu dikkat etmemiz hic bitmeyecek galiba.
ama alisiyoruz artik daha bilincli yiyoruz..
sizde bayagi bir yol gittiniz kolayliklar diliyorum.
sevgiler
ayla

Terazi dedi ki...

O elmalı kurabiyeye ben de bayılırım. Şu andaki modumda, günde 3 tane yiyebilme kapasitem var! Sanırım yakında normale döneceğim...

Tekrar merhaba :)))

Adsız dedi ki...

En iyisi o nutellayi eve almamak.gerci niyeyse ben yanina yaklasmiyorum.Ama su sira erzak dolabindaki findiga dadandim.Girip cikip atistirmaktan kendimi alamiyorum.
Simdi firina Steviali yani 0 kalorili kurabiye koydum.Evde uzun zamandir kurabiye pismedi.Z.yagli yani diyet türu eger güzel olursa tarifini bloga eklerim.
Bitter cikolataya alisinca digerlerini yiyemez oldum,acayip tatli geliyor ,midem bulaniyor resmen.
Sevgilerle Sule

Terazi dedi ki...

Merhaba Şule, nasılsın :)

Sağlıklı beslenmenin alışkanlığa dönüşmesiyle, eskiden bayılarak yediğim ağır tatlıları ben de yiyemez olmuştum. Fakat kötü alışkanlıklara dönme süreci, iyi alışkanlıkları kazanma sürecinden çok daha kısa!

Şu süreçte bir kez daha anladım ki, duygusal açıdan kritik dönemlerimi iyi yönetemiyorum!

Tek tesellim ise; eskiden olduğu gibi dibe vurmayı beklemeden, yoluma kaldığım yerden devam edebiliyorum.

Kurabiye tarifini de merakla bekliyorum :)

Sevgilerimle...