25 Mart 2013 Pazartesi

2. Dönem: 83. Gün

Galiba bundan sonraki süreçte biraz biraz kalori hesabı konularına giriş yapacak ve böyle gideceğim. Çünkü beslenmede fazla kasmadan, fazla kalori kısıtlamasına gitmeden devam etmek ve fakat spora ağırlık vermek, benim için ideal olacak diye düşünüyorum.

Bununla ilgili hesaplamalar için yabancı sitelerden yararlanmak da mümkün ki birisi burada>>>...(bu adresi bulduğum Diyetteyiz blogu da burada >>>) Fakat bizim yiyeceklerin kalorilerini bu yabancı sitelerin listelerinde birebir bulmak zor olabildiği için, araştırmalarımı yerli malı, yurdun malı sitelere yönlendirdim. İncelemelerimi sürdürmekle beraber, birkaç site buldum* ve ulaştığım bilgileri paylaşmak istiyorum:

(*bu sitelerde yer alan yiyecek ve hareketlere ait kalori miktarlarının doğruluğunu kontrol etmek için vaktim olmadı...)


İlki burada... Listede yediklerinizi tıklıyorsunuz, gerekirse miktarları silip, kendinize göre yeniden yazıyorsunuz ve "hesapla" dediğinizde günlük aldığınız kaloriyi size söylüyor... Liste zaman zaman içerik olarak yetersiz kalabilir ama yine de klasik bir diyette iş görür gibi geldi bana...

İkincisi ise burada; bu iş için biraz daha detaylı hazırlanmış bir site... Üye olup bilgilerinizi giriyorsunuz ve size; almanız gereken günlük kaloriden, bu kalorinin ne kadarının protein olması gerektiğine, olmanız gereken kiloya kadar bir döküm yapıyor.

Gerçi olmam gereken ideal kiloyu 58 gibi ultra ütopik bir rakam olarak belirlediği için, kendisiyle olan ilişkime biraz şüpheli başladım ve hesaplamalar konusunda da mesafeli ve tedbirli olmaya devam edeceğim...

Fakat hesaplamalar konusunu geçersek, diğer bölümlerde faydalı bilgilere ulaşabiliriz:

Tüm Besinler için Kalori Cetveli... tık tık>>>

Tüm Hareketler için Kalori Cetveli... tık tık>>>

Burada  da"Faydalı Yazılar" var...

İşte bu yazılardan biri...

Beyninizi kandırarak kilo verin

 
Açlık duygunuzu kontrol altına almak elinizde...

Aç veya tok olduğumuzu hissettiren iki çeşit hormon bulunur. Bunlar grelin ve leptin hormonlarıdır. Grelin hormonu iştahı devamlı açık tutarak beyne çok açık ve net bir mesaj gönderir; “yemek yemelisin!”. Diğer hormon leptin ise beyne midenin dolu olduğunu mesajlar ve tokluk hissi yaratır.
Gerçekten çok acıkmış olduğunuzda grelin hormonu her 20 ila 30 dakikada bir beyine mesaj yollar. Bu mesajların her birinin 30 dakika etki süresi vardır bu 30 dakikalık sürede ihtiyacınız olandan fazlasını yemenize neden olurlar.

Eğer biraz yemek yiyip 20 dakika kadar beklerseniz leptin hormonu beyne tokluk mesajı yollar ve sizi çok yemek yemekten kurtartır.

O yüzden karnınızın tam dolmasını beklemeden yemeyi yarıda kesip 20 dakika bekleyin, gerçekten ihtiyacınız olan kadarını yemiş olduğunuzu anlayacaksınız..."


. . .
 
 
 
Bu yazı ve daha fazlası için tık tık >>>
 

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım artık liste vermeyecek mi?Sklamen

Terazi dedi ki...

Akışla ilgili bir bilgim yok fakat;

"Benim olmadigim zamanlar, genel kurallara uygun olarak istediginiz herhangi bir haftayi secin ama daha dogru olan icinde olunan haftayi uzatmak galiba..."


demişti bir yazısında Mehtap Hoca...

Asli Gunel dedi ki...

çok faydalı bu linkler terazi! :) attım bookmarklara, ilk fırsatta ders çalışacağım biraz.
teşekkürler, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ya,terazicigim!
Valla kusura bakma bende internetteki diyet listelerini kontrol etmeyi gezmeyi severim ama simdiye kadar senin sitene ugramamisim. :(

Mehtap Hanimi cok merak ettim,bugünde bir sey cikmayinca
Acaba terazi .bolgsot yazsam derken sayfani buldum :)
Isten sonra yazdiklarini ki epeyce faydali bilgiyle karsilastim okuyacagim.Diger arkadaslarin bloglarinida takipteyim.:)
Bu sessizligin anlami ne?
Iki gündür fast weekteyim.neyse. Selamlar.
Sule ( Hamburg)

Terazi dedi ki...

Sevgili Aslı, geç bir yanıt oldu
:((

Umarım faydalı olur.

Sevgiler.

Terazi dedi ki...

Sevgili Şule,

Az önce Mehtap Hoca'nın bloguna girdim; ben ve Seda'ya ithafen yazdıklarını okuyunca, hemen cevap yazdım ama onay aşamasından sonra yayınlanacak tabii...

Sonra buraya geldim ve sürprizzz:)
Merhaba:)

mevsimlerdenRoma'ya da yazdığım gibi, maalesef bir bilgim yok. En son Türkiye'de olduğunu biliyorum, sizler gibi... Zaten sonrasında da yakın bir arkadaşım annesini kaybetti; blog okuyacak, yazacak zamanım olamadı hiç...

Eğer bilgi alırsam, paylaşırım hemen. İyi düşünelim, iyi olsun.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

terazi yine bir ses verin bayagi bir koyboldunuz.
sevgiler
ayla

Terazi dedi ki...

Sevgili Ayla, çok haklısınız.

Uzun sürede ortalarda olamamam öncelikle iş ve ev yoğunluğu sebebiyleydi.

Sonrasında diyet hayatımdaki öncelikli yerini kaybettiği için yazmadım.

Şimdilerde kürkçü dükkânıma bir dönüş söz konusu çünkü yazacak şeylerim olacak...

Sevgilerimle