13 Şubat 2013 Çarşamba

2. Dönem: 43. Gün

Dün uzun bir aradan sonra "0" sapma ile günü tamamladım. Bunun için kendime kocaman bir alkış :))



Akşam yemekten sonra, bir parça böğürtlenli, bir parça damla sakızlı ve bir parça da naneli sakız ile geceyi tamamladım. Yatmaya giderken, bir gece evvelinde olduğu gibi, sabah kahvaltıyı hayal ediyordum :) "Midem sırtıma yapıştı canım..." hissi vardı hafif bir gururla beraber:)

İşin ilginci, bu sabah uyandığımda hiç de aç değildim ve hatta kahvaltı yapmak bile istemedim. Fakat ilk öğün saatimi geciktirmem, diğer tüm öğünleri etkilediği için yapmadım ve klasik kahvaltımı yaptım.

Günün kalan öğünlerine;

Öğle için; tavuklu karnıbahar

Ara için; avtivia ve portakal

Akşam için; yeşil çorba

Aralarda; Türk kahvesi, yeşil çay, ıhlamur ve bol su... Ha, bir de şekersiz sakız :)

olacak...

Spor dün de yoktu, bugün de olmayabilir. İzin verdim kendime, yeşil çobalı günler bitene kadar... Baktım yapamıyorum, bi kılıf uydurayım da, vicdan yapmayayım bari... mantığıyla...

Yarından itibaren yine normo-protein günleri, bir hafta sürecek.

Fakat eşim az önce aradı, yarına programını boşalt diye...

Benim normo-protein yarın için yalan olabilir, şimdiden söyleyeyim...

(yalnız farkındaysanız, gönlüm de bayır aşağı... :)))



4 yorum:

Anadiyo dedi ki...

bu normo protein ne ola ki acaba?

protein ağırlıklı gün falan mı?

Terazi dedi ki...

Evet, öğle ve akşam sadece protein ve sebze var...

Anadiyo dedi ki...

dukanın atak devresi gibi mi? ne işe yarıyor kilo verme durduğunda ya da kaçamak yaptığında biraz hızlandırıo mu kilo vermeyi? bir de herballife nedir acaba?bunlar zararlı deil mi? ay bende sorguya çeker gibi kusura bakmayın :)
diyetisyen tavsiyesi falan mı bunlar? merak ettim de? eğer biraz hızlandırıosa ben de yapim dedim :)

Terazi dedi ki...

Sevgili şişkoroman;

Dukan Programını çok detaylı bilmiyorum, o yüzden karşılaştırma yapmam doğru olmaz.

Programım doktor kontrolünde, 26 Mart'dan beri sürdürdüğüm bir program. Öncesinde tüm tahlillerim, kalp elektrosuna kadar yapıldı ve buna göre "bana özel"liste hazırlandı. Yediğim her şeyi; sabahki herbalife+sütü, öğle ve akşamki et ve sebzeyi gramla ölçüyorum. Kendi başınıza yaptığınızda; olumsuzluk yaşamamak adına, miktarlar konusunda dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

Bununla beraber; yıllar süren diyet maceramda, pek çok yazı okudum ve buralardan edindiğim bilgilerle de farklı uygulamalar yaptım. Duraklamalar için "sadece 2 günlük protein diyeti"nin faydalı olduğu savı da okuduğum bu diyet yazılarının içerisindeydi...

Dediğim gibi yıllardır diyet yapıyorum ve bu süreçte hiçbir ilaç veya yan ürün kullanmadım ve tasvip de etmedim. Herbalife da bunlardan biri... Programımda sabah kahvaltısında olduğunu gördüğümde, ürkmedim değil :) Fakat Türkiye'de bu ürüne alternatif bir seçenek olmadığından kullanmaya başladım. Günde sadece 1 öğünde ve sadece "shake" denen içeceğini kullanıyorum. Üstelik aylar süren kesintisiz bir kullanma da söz konusu değil... Kısacası çok araştırdım ve +/- değerlendirmesini yapıp, kullanmaya karar verdim. Yine de mümkün olsa, bu şekilde ürünlere hiç başvurmadan, doğal yiyecek ve içeceklerle kilo vermek; elbette ki en doğrusu...

Bildiğim kadarıyla, Mehtap Hoca'nın Programı'nı takip ediyorsun. Bence, kafana göre değişiklik yapmadan, listelere uymaya devam et... Mesela son liste; hayvansal ürünlerin öğünlerden çıkartıldığı çok güzel ve çok faydalı bir liste, devamındaki yeşil çorbalı günler de öyle... Uyabilirsen faydasını kesinlikle göreceksin, eminim :)

Kolay gelsin :)