31 Ocak 2013 Perşembe

2. Dönem: 30. Gün (1)

Dün azmettim, gece oturduğum yerde Voit Mini-Bike ile pedal çevirerek, adım sayımı 10.000'e tamamladım.

Hatta son 600 adım kala, bisikletin sesi eşimi rahatsız ettiği için (aslında çok ses çıkmıyor normalde ama o andaki sessiz ortamda fazla gelmiş olabilir diye düşünüp sinirlenmemeye(!) çalıştım), bisikleti bıraktım. Evin en sakin köşesine gittim ve olduğum yerde "1 dakika hafif tempo, 30 sn. hızlı tempo" olacak şekilde koştum ve 10.000 küsur adım ile günü kapadım.

Bugün de az sonra öğle yemeği molası verip, önce okulun etrafında tur atacağım. Bakalım 1 tur kaç dakika ve kaç adım sürecek... Bunu rutine çevirirsem, çok rahatlayacağım.

Ara öğünlü günlerimi sevdim. Haftalar sonra yoğurt ve meyve ile buluştum, daha ne olsun :) Dün toplantı uzun sürünce, ara öğün sarktı ama yine de atlamadım. Akşam yemeği yiyesim hiç yoktu ve yine kolay yola kaçsam, süt ve herbalife içsem diye düşündüm bir ara ama vazgeçtim. Alışkanlık haline dönüştürmeye hiç gerek yok. Zorla da olsa kıymalı lahanamı yedim; aslında beyaz kapuska da diyebilirim. Salçasız; hem görüntü, hem lezzet eksikti tabi ki ama pul biberle tat vermeye çalıştım.

Dün akşam 1 tatlı kaşığı da kazandibi hüplettim :) Aslında kazandibi sevmem diyen küçük oğluma, "aç bak ağzını, tadı çok güzel, bir tadına bak oğlum ya..." diye nağme yaparken; hoop bir baktım, 1 kaşık oğluma tıkıştırırken, 1 kaşık da ben ağzıma atmışım(-mışım! :) Çocuklar küçükken yapılan bir taktikti bu, "bak ben de yiyiyorum, hmmmm ne tatlı, ne tatlı..." diye kandırmaca taktiği... Koca çocuk oldu artık, ne gerek var değil mi; yemezse yemesin! Yok, olmaz, olmuyor işte!

Pazar iptal ettiğimiz programı bu akşam yapıp, karne kutlayacağız; önce yemek, sonra sinema... Pop-Corn krizine karşı şimdiden kendimi uyarıyorum. İçimdeki benin, çaktırmadan bir avuç aşırma isteğine karşı uyanık olmalıyım.

Herkese güzel bir gün ve gece diliyorum.



2 yorum:

kirmizipikini dedi ki...

yazılarını uzun süredir beğenerek okuyorum. Artık bende blog dünyasına yeniden geldim. Gitgellerini kendime benzettim. Evdeki yürüyüş bandını artık aktif hale getirdim. Düzenli yürüyorum. Sporsuz olmayacak.

Terazi dedi ki...

Hoşgeldin Sevgili KırmızıPikini :)

"Sporsuz olmayacak" diye benim de kafama dank etti nihayet... Bakalım ilerki günler ne gösterecek...