18 Ocak 2013 Cuma

2. Dönem: 17. Gün

Normoproteinin bitmesine sadece 3 gün kaldı. Salı sabahı tartılıp, başka bir listeyle devam edeceğim. Belki geçen mart ayındaki adımlarla gideriz, bilemiyorum; danışacağım.

Bu aralar kan değerlerime baktırmam lazım, zaten düşüktü, iyice mi düştü ne; çok üşüyorum. Bir de dişçiye gideceğim haftaya... Dedim ya; kendime zaman ayırmaya, vücuduma iyi bakmaya karar verdim ve bir an önce harekete geçeceğim. Başka planlarım da var ama onlar için biraz daha zaman gerekli...

Geçtiğimiz salı, oğlumun doğum gününü evin en küçük beyi ve ben kutladık sadece çünkü baba şehir dışında, abi zaten yurttaydı... Son dakikada anneanne ve dayı da katıldı neyse de, oğlumun yüzü biraz güldü. Okul çıkışı beraber yemeğe gittik, oradan alışverişe, en son da minik bir pasta alıp evimize geldik.

Bu akşam, tüm aile beraber gecikmiş doğumgünü kutlamalarına başladık. Yemek yedik, sonra da sinemeya gittik. Geç olduğu için de, pastayı yarına bıraktık.

Akşam yemeği benim açımdan iyiydi. Gramı ölçülü yağsız salatamı yanımda götürdüm. Bayıldığım incecik lavaşa, patates kızartmasına ve yemeğin sonundaki miss künefeye hiç tav olmadım.

Fakat sonrasındaki sinema faslında, dondurma tehlikesini de savurup, patlamış mısıra takıldım! En küçük oğlum da benim gibi pop-corn canavarı ve ne kadar tok olsa da, o sinemada illâ ki patlamış mısır yiyecek... Nitekim kimse istemedi ama O arada çıktı, mısırını aldı ve yerine dönmek için tam önümden geçerken durdurdum ve 1 avuç dolusu mısırı alıp, devam etmesine izin verdim :)

İtiraf ediyorum, aslında ne o kadar lezzetli bir mısırdı ne de yemesem ölecektim! Hatta ilk mısırı ağzıma attım ve müthiş bir lezzet beklentisindeyim ama hissettiğim yavan, tadı-tuzu olmayan ve mümkün değil ama sanki bayat bir mısır geveliyorum hissiydi... Avucumda kalanı oğlumun paketine iade edeyim dedim, sıranın tâ öbür ucunda ve film başlamış, vazgeçtim; hadi yiyeyim bari dedim. Yani bu akşam orada alışkanlığıma ve pis boğazlılığıma yenildim; değmezdi!

Yarın yoğun bir hafta sonu mesaim var; birikmiş işlerle ilgili toplantılar olacak. Salı tartıda mutlu olmak için, son 3 gün listeyi delmeyeceğime eminim...

Herkese çok güzel bir hafta sonu...








2 yorum:

ömür dedi ki...

hadi bakalım tartı yüzünü güldürür inşallah bana da örnek olursun...

Terazi dedi ki...

İnşallah Sevgili Ömür :)

Neredeyse hiç seviyesindeki sporum ve bağırsaklarımın müthiş tembelliği yüzünden, yarın sabah tartıdaki beklentimi çok yüksek tutamıyorum maalesef...

Yine de çok heyecanlıyım :)