22 Nisan 2012 Pazar

Değişim Günlüğüm / 28. Gün

5 gün klasik kahvaltıdan sonra, dün ve bu sabah yağsız süt ve herbalife ile yaptım kahvaltımı.

Bugün ara öğün yok, bir yere yetişmem gerektiğinden öğle 12 olmadan yemeğimi yedim: "2 haşlanmış yumurta ve 1 tk. z. yağlı çiğ semizotu salatası..."

Aslında öğle yemeğinde özlediğim, dilediğim şeyleri yiyebileceğimi yazmış doktorum ama görmedim. Zaten görseydim de ne yemeyi isterdim, o an bilemedim. Hakkımı akşam yemeğinde kullanacağım.

Akşam yemeği vakti geldi. Pizza istedi çocuklar, derbiyi seyrederken pratik olur hem diye... Bu arada ben gönlümü gezdiriyorum; "ne yesem, ne yesem, yoksa yemesem mi?". Sonunda farklı bir şeyler yersem vücudumu şaşırtacağımı ve çalışmayan organlara da faydası olacağına inandım.

Peynir ve zeytin çeşitlerinin olduğu kahvaltı tabağı mı, az bulgurlu boll yeşillikli kısır mı derkeeen; çocukların 2 dilim pizzayı yemeyip, bıraktıklarını gördüm. Biraz ısıtıp, üzerine acı sos döküp yedim ama nasıl yemek... Normalde pizzayı elime alıp, ısıra ısıra yemeye bayılırım. Öyle yapamadım çünkü hemen bitecek. Çatal ve bıçakla, minik lokmalar halinde keserek, tadına vara vara... Bir de eşimin geçen hafta Azerbaycan'dan getirdiği ve tadını merak ettiğim kurabiyeden de çok küçük bir ısırık aldım.

Böylece programımın 4. haftasının bitişini kutlamış oldum :)

Yürüyüşüm yine gece yarısına kaldı. Olsun, yürümem lazım; serbest öğünde fazlalık olduysa telafi olur hem, hem de kazanmaya çalıştığım kondisyonu sekteye uğratmamış olurum.

Bu hafta 3 gün 65 dakika, 1 gün 45 dakika, 1 gün de 30 dakika yürümüş oldum.

Aferin bana :)

2 yorum:

InceBelliFevkalade dedi ki...

Haftasonu olmasina ragmen, cok iyi atlatmissiniz:(
Ben maglubum bu haftasonu, hem de cok pis maglubum:(((((((

Terazi dedi ki...

Sevgili InceBelli; bence ve okuduğum kadarıyla "çok sık olmamakla beraber" arada emniyet sibobunu açmak aslında faydalı bile. Hem vücudu şaşırtmak için, hem de ileride olması muhtemel daha büyük patlamalara önlem olsun diye :)

Bu yüzden, "nerde kalmıştık?" deyip devam etmek en güzeli :)